G4Media.ro

Centrul pentru Monitorizarea și Combaterea Antisemitismului: Memoria victimelor Holocaustului trebuie respectată și…

Centrul pentru Monitorizarea și Combaterea Antisemitismului: Memoria victimelor Holocaustului trebuie respectată și de magistrați

Centrul pentru Monitorizarea și Combaterea Antisemitismului în România (CMCAR) a făcut duminică un apel la magistrații din România să respecte memoria victimelor Holocaustului și să nu mai reinterpreteze sau să relativizeze ”realitatea tragică a Holocaustului, imaculȃnd criminali și batjocorind memoria victimelor”.

”Ȋn decembrie 2018 Secția Contencios-Administrativ a Tribunalului Dolj s-a pronunțat pentru anularea actului administrativ care i-a retras titlul de cetățean de onoare al orașului Segarcea lui Vintilă Horia, condamnat pentru propagandă fascistă și antisemită, asemenea lui Streicher la Nurenberg. Prilej cu care, judecătorul, în motivare alege să ignore statutul de criminal de război. Rămȃne de neȋnțeles cum de un judecător care trebuie să se pronunțe ȋn privința legalității unui act administrativ ȋși depășește atribuțiile și face aprecieri asupra unor elemente care exced ȋn totalitate dreptului administrativ”, este primul exemplu dat de CMCAR.

Urmează alte două exemple:

 • Ȋn ianuarie 2019, Judecătoria Panciu hotăra că Gheorghe Alexianu ar fi fost “condamnat politic” și prin urmare ar fi victimă, nu criminal. Gh. Alexianu a fost guvernatorul Transnistriei ȋntre 1941 și 1944, când zeci de mii de evrei și peste 11.000 de romi au murit de boli, frig, epuizare sau omorȃți prin ȋmpușcare. Alexianu a fost condamnat la moarte și executat ȋn 1946. Ȋn 2008, Ȋnalta Curte de Casație și Justiție a respins definitiv reabilitarea acestuia, rămȃnȃnd condamnat pentru crime de război și crime ȋmpotriva umanității.
 • Atitudinea jignitoare a unui magistrat față de memoria comunității evreiești din Romȃnia se observă și ȋn cazul reclamației în contencios administrativ a unui cetățean împotriva Primăriei Capitalei, privind imobilul destinat viitorului Muzeu Național de Istorie a Evreilor și al Holocaustului din România. Ȋn Hotărârea din decembrie 2018 a secției Contencios Administrativ a Tribunalului București, judecătorul consideră potrivit să motiveze anularea unui act administrativ cu considerente privind oportunitatea unui muzeu de istorie a evreilor. Astfel, consideră nejustificată transformarea unei clădiri din Centrul istoric în muzeu național de istorie a evreilor pentru că ar exista deja un Muzeu de Istorie a Evreilor din Romȃnia. Oare rolul unui judecător este să opineze cȃte muzee trebuie să existe și unde să fie ele amplasate?

”Cazurile mai sus prezentate reprezintă încălcarea unor condiții de a căror respectare a depins intrarea României în NATO și UE și ele contravin responsabilităților asumate, în mod repetat, de Romania pe aceste teme”, conchide CMCAR.

Foto:  Cimitir evreiesc / Sursa: Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România Ellie Wiesel

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Am impresia ca si CMCA isi cam depaseste atributiile. Sa nu devina Centrul pentru incitarea la anisemitism, parerea mea.

 2. Usor nepoliticos CMCAR…Netanyahu este principalul complice la distrugerea statului de drept romanesc si respectului fata de victimele Holocaustului prin sustinerea infractorului Dragnea si acolitei Dancila.

 3. – Vrem cladirea asta.
  judecator: Nu se poate.
  – Antisemitism!!!!

  Va suna cunoscut?

  – Vreau ministru?
  Iohannis: Nu se poate.
  – Antisemitism!!!

 4. Nu inteleg scopul acestor articole!

 5. Netanyahu tine legatura cu Putin si prin consilierii evrei ai lui Dragnea, care ii fac acestuia agenda zilnica, il pun sa aduca valize cu gogosi, sa se planga de tentative de asasinat din priviri, sa mai dea niste contracte banoase prin interpusi, sa raspunda numai la intrebarile ziaristilor sai, iar pe ceilalti sa-i persifleze, etc. Daca se mai plange cineva in ziua de azi de antisemitism, inseamna ca este ori un diversionist, ori dus cu sorcova.

 6. Exista o poza pe internet cu un tanc sovietic în Bucureștiul lui 1944 cu soldați ruși și bucureșteni entuziaști cu aluri meridionale pe el trecând pe lângă „drogheria katz”… Deci în 1944 k.katzii încă mai aveau deserturi. Mare persecuție!

 7. Exista o poza pe internet cu un tanc sovietic în Bucureștiul lui 1944 cu soldați ruși și bucureșteni entuziaști cu aluri meridionale pe el trecând pe lângă „drogheria katz”… Deci în 1944 k.katzii încă mai aveau gesefturi. Mare persecuție!

  • Știm cu toții că îți este dor de daddy Antonescu, hai nu mai manca cacat cu tancurile sovietice și las-o mai ușor cu antisemitismul că îți vine și ție randul

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.