G4Media.ro

Cele șase candidaturi la șefia DNA anunțate oficial de Ministerul Justiței

Cele șase candidaturi la șefia DNA anunțate oficial de Ministerul Justiței

Candidaturile depuse până la data de 24 august 2018, ora 16,30, la Ministerul Justiției pentru selecția procurorilor în vederea efectuării propunerii de numire în funcția vacantă de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție sunt, potrivit unui comunicat oficial, următoarele:

1. Paula – Nicoleta TANASE

2. Nicolae LUPULESCU

3. Gabriela SCUTEA

4. Andrei BODEAN

5. Adina FLOREA

6. Sorin ARMEANU

Prezentarea celor șase candidați:

Paula – Nicoleta Tănase de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galați, și-a depus marți dosarul de candidatură pentru șefia DNA.  Tănase a intrat în magistratură în 1996 și a mai candidat, fără succes, pentru șefia DNA în 2012.

Prezentă în noiembrie 2017, într-o emisiune la Antena 3, moderată de Mihai Gâdea, procurorul Paula Tănase s-a declarat de acord modificările propuse de Tudorel Toader la legile Justiției, inclusiv cu înființarea secției speciale de anchetare a magistraților și cu eliminarea președintelui României din procedura de numire a procurorilor șefi (detalii aici).

Nicolae Lupulescu are gradul de general-maior şi activează la Secţia Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, însă el a fost detaşat la MApN, începând cu 14 martie 2016, pe o perioadă de trei ani. În martie 2017, Nicolae Lupulescu a candidat pentru funcţia de şef al DIICOT, el fiind la acea vreme şef adjunct la Secţia de combatere a infracţiunilor de corupţie săvârşite de militari din cadrul DNA. Anterior, el a ocupat funcţia de procuror şef adjunct al Secţiei Parchetelor Militare.

Andrei Bodean (38 de ani) a intrat în magistratură în anul 2008, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța. Bodean a devenit cunoscut pe plan local în 2011, datorită crimelor de răsunet pe care le-a anchetat pe vremea când era criminalist la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța. A devenit procuror DNA în luna ianuarie 2013. (Detalii aici)

Gabriela Scutea este fostul adjunct al Laurei Codruța Kovesi la Parchetul general. Scutea a fost și secretar de stat în Ministerul Justiției în perioada OUG 13. Ea a salvat situația în fața unui dezastru, întrucât l-a convins pe ministrul Florin Iordache să accepte un termen de 10 zile pentru intrarea în vigoare a ordonanței care impunea un prag la abuzul în serviciu și îl salva pe Liviu Dragnea de dosarul angajărilor fictive. În termenul de 10 zile au izbucnit proteste masive care au determinat Guvernul Grindeanu să emită o nouă OUG de anulare a celebrei OUG 13. (Vezi detalii aici)

Sorin Armeanu este prim-procuror al Parchetului de pe lângă Parchetul Vaslui. El nu s-a remarcat prin dosare de răsunet. Știrile locale care îl au în centru sunt legate de un accident minor de circulație în care a fost implicat anul trecut.

Adina Florea este procuror general adjunct în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța. Ea s-a remarcat în 2010 când a dispusa redeschiderea dosarului în care fostul primar Radu Mazăre era acuzat că a purtat la o defilare de modă o uniformă nazistă, potrivit Ziua de Constanța. Mazăre a citicat-o în mod repetat la acel moment.

Ce urmează. O comisie din Ministerul Justiției va analiza dosarele de candidatură, candidații vor susține un interviu în fața comisiei, iar ministrul va decide dacă îi înaintează președintelui o propunere dintre cei șase candidați. Propunerea va ajunge inițial la CSM, care trebuie să dea un aviz consultativ. Ulterior, nominalizarea ajunge la președintele Iohannis, care poate semna decretul de numire în funcție a noului procuror șef DNA sau poate respinge motivat propunerea ministrului.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

5 comentarii

  1. Cine castiga? Sluga PSD.

  2. Tudorele sper să nu o alegi pe doamna ce s-a lansat la antena 3 pentru că vei trezi suspiciuni!!!

  3. Clas, elogiatoarea lui Gargamel, laudatoarea Legilor „Justitiei” (de fapt ale infractorilor), pupatoarea in fund a lui Dragnea inaltatorul, visul de aur (cacat) al Romaniei …
    Se vede dupa privire ca e tulbure saraca, dar are toate (non)calitatile de a deveni shef pt indeplinirea poruncilor lui Dragnea.
    Serios vorbind, mai mult ca sigur Gargamel o scoate pe asta shef, asta e una nebuna, cu capul in nori care va distruge DNA-ul prin incompetenta s.a.m.d. E ca sobolanul plantat in mijlocul capsunilor…

  4. Parerea mea e ca nu va iesi poeta sluga. Chiar si cu odele din partea luju.
    S-ar putea sa iasa inutilul de Armeanu, pentru ca ei au nevoie de oameni docili, nu de persoane cu gura mare in posturi de conducere. Cei cu gura mare de obicei sunt vice, purtatori de cuvant/PR, consilieri etc.

    „[…] de-a lungul anilor a ocupat mai mult funcţii de conducere, mai puţin de execuţie […]

    Deci un „ambitionist”. Ganditi-va putin, cum de a aplicat? Vaslui, Bucuresti? Statea bine mersi acolo… si totusi, a aparut aici! Si in ultima zi. Foarte posibil sa fie numele tinut secret de Toader azi dimineata.

    Iata aici discurs despre cat de nobil este el fata de meserie:

    „Întrebat dacă s-au făcut vreodată presiuni asupra sa sau asupra procurorilor din subordine, Sorin Armeanu preciza: <>.”

    https://adevarul.ro/locale/vaslui/cine-sorin-armeanu-unul-cei-sase-candidati-sefia-dna-daca-caracter-puternic-nu-indrazneste-presiune-1_5b801ad6df52022f75c01ed9/index.html

    https://adevarul.ro/locale/vaslui/sorin-armeanu-prim-procuror-vaslui-In-moldova-reclama-mai-usor-In-ardeal-multe-nu-reclama-violuri-intampla-1_586cc01f5ab6550cb81093bf/index.html

    Desigur pot gresi… dar nu cred ca sunt atat de nebuni sa o ia p-aia… cred ca ar demisiona toti din DNA daca iese poeta Tanase… desi, nu e ca si cand Dracnev sau TiTi ar avea remuscari in privinta vreunei decizii

  5. II IEVALUEAZA TOADER UNIVUL, UNEALTA LUI TARICEANU SI LUI DRAGNEA. SI EI TREPADUSI LA MANA ALTORA.