G4Media.ro

Ce va însemna noua politică agricolă comună pentru fermierii români? Carmen Avram,…

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

18 comentarii

  1. daca arunc cu rosii „traditionale-pline-de-chimicale” din ROMANICA in voi de PSD-isti (si PNL-isti) s-ar putea sa va sparg capurile si asa proaste si seci

    • Andrei, ma alatur si eu. Am rosii de la Dragnea, recolta proaspata de la TelDrum.

    • Noi care am crescut cu fructe de tara, mirosul de mere, corcodusi, capsuni, caise, tot, oua de un galben cum nu gasesti nici bio, lapte cu gust de iarba verde(nu,nu din ala ce fumati voi).
      NEVER! platim mai folosim aia de cupru albastra, poate un pic de concentrat, poate niste tratamente dar nu nu si nu. Mai bine fau un ban in plus si stiu ce mancam macar cand am aceasta opriune. Va dati seama ca unii copii de astazi cred ca vacile sint mov si ouale vin fabrica? Pff

  2. priviti cum a fost umpluta o pagina cu rah@t degeaba. practic nimic nu este clar si sunt pure presupuneri, asa cum indica citatul de mai jos.

    „n acest moment, nu putem vorbi decat in termeni relativi despre ceea ce se va intampla sub urmatoarea Politica Agricola Comuna (PAC) si nu vom sti clar decat dupa ce se va fi ajuns la un compromis intre pozitiile Parlamentului European si Consiliului”

    QC la g4 este precum cel din PNL sau PSD

  3. Nu sunt sigur ca C. Avram chiar intelege sensul cuvantului traditional. Daca prin „traditional” intelege agricultura CAP-ista, atunci probabil are dreptate; daca intelege agricultura de subsistenta, atunci depinde (de casa, de locatie, de continutul activitatii, de proprietatile solului, de practicile aplicate, etc) – pe alocuri poate fi mai verde decat ce se negociaza la Bruxelles. Daca intelege agricultura de dinainte de colectivizare, iar depinde, ETC.
    Tragand linie, mi se pare ca se cam grabeste cu afirmatiile de genul „trebuie sa uitati ce faceati inainte”. Prea suna a colectivizare reloaded si re-educare a oamenilor cu ajutorul activistilor PCR.

    • Înțelege un rahat, vorbește să se afle în treabă

    • Doamna europarlamentar din comisia pt agricultura chiar nu stapaneste deloc domeniu. Agricultura traditionala era facuta de bunicii nostrii si desi nu este ecologica(cu acte) e preitenoasa cu mediul pt ca este de tip extensiv. Cititoarea de prompter se referea la agricultura intensiva, super mecanizata cu tehnologii generatoare de emisii de carbon, etc. Da asta e…era un vers frumos: Parlamentul Europei ne-a cerut reprezentantii/ Si-am trimis toti imbecilii, proastele si arogantii.

  4. vuvuzeaua INFRACTORULUI felix, FOST PUSCARIAS. DE LA CARE STATUL NU A RECUPERAT ZECI DE MILIOANE DE EURO. PREJUDICIU.

  5. Legumele de sezon nu vor fi niciodata ca cele cultivate industrial . Acum 30 de ani nu existau importuri de legume Cat priveste mancare din prezent este proasta sau mai putin proasta,sanatos va fi cel care va manca mai putin ! Taranul de la tara legumele tot dupa ureche le va stropi,puiul va manca si putina „mancare speciala” pt ca nu mai are rabdare cu puiul sa il creasca 6-7 luni pana il taie,etc

    • Asta nu e adevarat, mai cauta despre alimentatie.

    • Duamna Carmen nu cred ca ar fi capabilă să facă diferența între un știulete de porumb și o măciucă dar dă lecții despre cum se face agricultura,ca să vedeți la ce nivel am ajuns

  6. Ideea de la care se pleacă e ca într-un sol sănătos, si aici întra atât pământul cât și insectele și microorganismele din el, se poate inmagazina o gramada de carbon din atmosfera. Dar asta presupune tratarea cu mai puține pesticide. De asemenea aratul pământului în noile condiții climatice este extrem de nociv pt ca scoate apa din sol și plantele suferă. Agricultura eco vine și cu anumite recolte care trebuie semănate, în anumita ordine si proporții. Fără utilizarea inteligenta a solului nu vom fi în stare sa atingem neutralitatea în 20 de ani. Se pare ca aici e cheia.

  7. Populatia este saraca si din cauza decalajului care a crescut mereu intre bogati si saraci, decalaj creat de maririle in procente ale celor mai mari salarii, mariri operate de PSD si echipa Dragnea. Trebuie avute in vedere unele aspecte specifice, clima autohtona nu favorizeaza coacerea timpurie a legumelor si fructelor, iar agricultura verde o fac, pentru consumul propriu, cei care au o mica gradina . Mai sunt si alte probleme care tin de costuri si beneficii: transportul produselor din localitatile indepartate de pietele din orase, preturile umflate de comercianti, faptul ca subventiile sunt exportate odata cu produsele de export, existenta unor boli si daunatori redutabili etc.

    • La cum evolueaza clima, eu tind sa cred ca in curand se vor putea pune 2 culturi/an in tara noastra. E nevoie de specialisti pentru a face prognoze…

  8. Irigatii, ca nu mai ploua atat de mult

  9. Uite, vezi, ăsta e cusurul tău (tanti Avram): ți se pare că le ști pe toate. Și nu-i deloc așa.

  10. Mi se pare o initiativa excelenta. Sper sa fie drastic reglementata agricultura si toate chimicalele nocive scoase de pe piata, ca sa nu mai puna oricine cat ii trece lui prin cap ca se coc mai repede…
    Avem in tara noastra oameni care au dezvoltat tehnologie de curatare a solului de chimicale

  11. Din cauza diferentei mari intre castigurile bugetarilor si ale celor angajati in sectorul particular, munca productiva a devenit nerentabila. Cei care au niste diplome vor sa ajunga europarlamentari, ca doamna Avram, Plumb, Ciuhodaru, Manda, Grapini,Corina Cretu, Eba, Viorica si ceilalti ; parlamentari ca Roberta, Raluca,Plesoianu, Iordache , Gorghiu etc; in administratie ca Firea, Lasconi, Voiculescu(comparat de dl.Liiceanu cu MaicaTereza?!?!?),Olguta s.a.m.d., ori se fac magistrati, iar tinerii cu pregatire obisnuita, din localitatile rurale, vor sa urmeze ceva scoli militare( politie, jandarmerie, armata).