G4Media.ro

FOTO Proiect de voluntariat pentru tineri organizat de Ambasada SUA și American…

Sursa foto: American Councils

FOTO Proiect de voluntariat pentru tineri organizat de Ambasada SUA și American Councils / Peste 20.000 de voluntari participanți anul trecut/ Înscrierile, până pe 8 martie

O inițiativă care încurajează tinerii să participe la activități de voluntariat, „4/4PentruPrieteni”, organizată de Ambasada SUA și American Councils anunță startul înscrierilor până la data de 8 martie. Evenimentele vor avea loc în perioada 1-10 aprilie. Anul trecut s-au desfășurat aproximativ 800 de activități de voluntariat în toate județele României și s-au implicat peste 20.000 de voluntari.

„Ambasada Statelor Unite ale Americii și American Councils for International Education vă invită să vă alăturați la cea de-a cincea ediție a proiectului 4/4PentruPrieteni. Inspiraţi de gândurile remarcabilului activist american Dr. Martin Luther King, Jr.: «Întrebarea cea mai stringentă și importantă a vieții este: ce faci pentru ceilalți?», dorim să dedicăm perioada 1- 10 aprilie, comunității și faptelor bune.

Sursa foto: American Councils

Prin proiectul «4/4PentruPrieteni» onorăm moștenirea impresionantă lăsată de Dr. Martin Luther King, Jr. și celebrăm la nivel național valorile voluntariatului și ale prieteniei”, se arată într-un comunicat emis de American Councils.

Proiectul „4/4PentruPrieteni”, organizat după în Luna Voluntariatului, sărbătorită în aprilie în SUA, își propune să fie „o recunoaștere a muncii voluntarilor în folosul semenilor lor”, afirmă organizatorii.

Sursa foto: American Councils

„Ediția din 2023 va avea loc în perioada 1-10 aprilie și vă invităm să vă alegeți o zi în care să dedicați o parte din timpul vostru celorlalți – prietenilor, comunității, școlii – şi să faceţi o faptă bună.

Ne unim forțele pentru a aduce schimbări în bine oriunde ne-am afla. Numărul activităților de voluntariat înscrise în proiect crește cu fiecare an, așa că rezultatele implicării tale personale în aceste activități vor conduce la încurajarea spiritului civic, toleranței și responsabilizării sociale, deci cu un pas mai aproape de comunitatea pe care ți-o dorești”, se mai arată în comunicatul American Councils.

Sursa foto: American Councils

Cum s-au desfășurat edițiile anterioare ale „4/4PentruPrieteni”

Aproximativ 800 de activități de voluntariat s-au desfășurat în anul 2022 în toate județele României și peste 20.000 de voluntari s-au implicat în această inițiativă, a declarat pentru G4Media.ro Iuniana Mindru, reprezentantă American Councils.

„Coordonatorii locali împreună cu voluntarii au organizat activități de înfrumusețare a școlilor și liceelor, au plantat copaci și flori, au curățat parcuri și spații verzi, au realizat sesiuni de informare pe diverse teme educative precum sănătate și ecologie, au strâns fonduri și au realizat donații pentru refugiați ucraineni, familii nevoiașe, case de copii și bătrâni, centre pentru persoane cu dizabilități, au donat sânge, au petrecut timp cu vârstnicii din sate, au reabilitat biblioteci pentru copii și au realizat piese de teatru, au organizat competiții sportive, concursuri și multe altele”, a afirmat Mindru.

Sursa foto: American Councils

„Ne dorim ca în această ediție să ne mărim comunitatea de prieteni care se implică și sperăm să facem din voluntariat un obicei”, a mai adăugat reprezentanta American Councils.

Sursa foto: American Councils

Alte informații despre ediția actuală a proiectului „4/4PentruPrieteni”:

„Ediția a V-a a 4/4Pentru Prieteni va include și o componentă online dedicată coordonatorilor locali și voluntarilor, cu formatori din România și din SUA.

Dacă sunteți un ONG, grup de inițiativă locală, școală, liceu, universitate sau alt tip de organizație și vreți să găzduiți sau să organizați un eveniment în perioada 1- 10 aprilie, vă rugăm completați formularul acesta până cel târziu pe 8 martie 2023. În urma completării formularului, veți fi contactat de un reprezentant al American Councils.

Sursa foto: American Councils

Apoi, programul propus va apărea pe platforma online a proiectului. Activitățile de voluntariat pot fi din orice arie tematică, online sau offline și dedicate oricărui tip de grup țintă. Niciodată nu suntem prea tineri sau prea în vârstă pentru o faptă bună, nu- i așa? Fiecare activitate înscrisă trebuie să aibă un singur coordonator, care va fi responsabil de asigurarea voluntarilor necesari pentru desfășurarea activității.

Reprezentanții Ambasadei SUA în România și ai Consiliilor Americane pentru Educație Internațională vor participa pe teren la varii activități, în funcție de disponibilitate.

Sursa foto: American Councils

Informații complete despre program sunt disponibile pe https://www.romania.americancouncils.org/”, mai precizează American Councils.

Sursa foto: American Councils

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...