G4Media.ro

Ce înseamnă rata de 70% “recomandată de OMS”, invocată de Cîmpeanu ca…

Sursa foto: Facebook / Tedros Adhanom Ghebreyesus

Ce înseamnă rata de 70% “recomandată de OMS”, invocată de Cîmpeanu ca referință pentru vaccinarea angajaților din școli? Organizația Mondială a Sănătății: O țintă de vaccinare pentru populația tuturor țărilor, până la mijlocul lui 2022

De când a impus pragul de 60% pentru rata de vaccinare a personalului din școli drept condiție pentru predarea față în față, ministrul Cîmpeanu a spus în mod repetat că aceasta este o etapă intermediară către un alt prag de vaccinare, de 70%. În privința acestuia, el a spus că este “cerut”, “propus” sau “recomandat” de către Organizația Mondială a Sănătății, Oficialul a menționat 70% atât din perspectivă generală, de “imunizare la nivel de grup”, cât și din cea a aplicării în mediul școlar. Cifra a fost vehiculată, ulterior, și de parlamentarul PSD Alexandru Rafila, tot ca recomandare OMS, dar mai veche. La întrebarea Edupedu.ro dacă acest procent are legătură cu vreo recomandare privind vaccinarea profesorilor, Organizația Mondială a Sănătății a precizat că aceasta este o țintă propusă la nivel global, anume ca 70% din populația tuturor țărilor să se vaccineze până la mijlocul anului viitor.

  • După ce a propus pragul de 60%, ministrul Cîmpeanu a oferit diverse explicații pentru această referință: de la faptul că “un prag trebuie să existe undeva” la calculul potrivit căruia s-au scăzut persoanele trecute prin boală dintr-o țintă de 70% pentru imunizarea de grup (vaccinare + trecere prin boală), țintă propusă, a repetat el, de Organizația Mondială a Sănătății. El a spus că această țintă ar fi fost “recomandată”de OMS la modul general, dar ar fi fost și un prag ce “trebuie atins” în mediul școlar, la cererea OMS. De fiecare dată, a lăsat de înțeles că această țintă are legătură directă cu obiectivele de vaccinare ale profesorilor, în context școlar.

Edupedu.ro a solicitat Organizației Mondiale a Sănătății să precizeze dacă recomandă o țintă de vaccinare de 70% în rândul personalului școlar, așa cum sugerează ministrul Sorin Cîmpeanu, sau dacă are alte ținte și recomandări în acest sens. OMS a răspuns, printr-un purtător de cuvânt, explicând detaliat recomandările și pozițiile sale cu privire la vaccinare. În context, Organizația a reamintit faptul că 70% este o țintă propusă de ea pentru vaccinarea populației la nivel global, până la mijlocul anului viitor (țintă propusă inclusiv de guvernul român, la nivel local, după întârzierile campaniei de vaccinare de anul acesta).

Citește articolul complet pe Edupedu.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. „Pentru aceasta, este nevoie de o vaccinare largă, începând cu populațiile cu grad ridicat de risc și alte grupuri prioritare, apoi toți adulții, iar ca următor pas – adolescenții.”
    OMS recomandă ca profesorilor și altor angajați ai școlilor să li se ofere vaccin împotriva Covid-19 ca parte a grupurilor de populație-țintă în planurile naționale de vaccinare, asigurându-se vaccinarea populației vulnerabile.

    Gheorghita si Arahat alearga dupa toti orasenii cu vaccinul pe la mall, in loc sa mearga din sat in sat

  2. Ce inseamna 60%?

    Parere personala, dupa ce l-am urmarit pe Iohanis anuntand primul masura asta:

    Iohanis s-a pus in postura profesorului „dur”, care pedepseste toata clasa.
    Am avut si eu unul de asta in liceu, coincidenta sau nu – tot de fizica.

    Cand „profesorul dur” decide ca clasa nu s-a comportat cum i-a cerut el, scoate catalogul si incepe sa puna note mici la toti indiferent de nivelul diferit de cunostiinte.
    Si nici nu conteaza ca acest conflict a fost generat chiar de el – ca nu a stiut sa predea, sau ca a emis niste pretentii absurde.
    El are catalogul, pixul si emite un nou set de reguli – cum ar fi 60%, astfel incat sa aiba o oarece justificare de ploaia de note mici care urmeaza.