G4Media.ro

Ce dovezi trebuie să prezinte profesorii pentru a justifica orele online cu…

Foto: edu.ro

Ce dovezi trebuie să prezinte profesorii pentru a justifica orele online cu elevii – răspunsul secretarului de stat de la Educație, Luminița Rodica Barcari

Profesorii trebuie să prezinte „niște dovezi, adică o înregistrare, un printscreen”, ca să-și justifice orele online, spune secretarul de stat Luminița Rodica Barcari într-o declarație pentru Europa FM.

Aceasta spune că și până acum profesorii au făcut cursuri sau activități la distanță și lasă de înțeles că e suficient ca justificarea să fie făcută prin capturi de pe „telefon, grup pe WhatsApp sau grup pe Facebook”.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

FOTO: edu.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

8 comentarii

  1. Singura dovada pe care ar trebui sa o prezinte profesorii ar trebui sa fie competenta/excelenta. Iar asta se va stabili pe baza numarului de elevi urmaritori, fie ca sunt cei de la scoala profesorului, fie ca sunt din afara.
    In fond, ceea ce trebuie urmarit este calitatea actului educational, nu cantitatea.
    Prefer un profesor care cunoaste, care capteaza atentia si care stimuleaza si implica elevul in actul educational. Probabil ca sunt foarte putini care pot sa faca asta … 0,1%?

    Restul de 99,9% se pot pensiona, se pot recalifica, se pot reloca. Asa e firescul vietii.

    • Cand ai 70% din copii fara acces la internet, decizia asta este de un cretinism pur si foarte romanesc. Scoala trebuie recuperat in lunile de vara.

    • Școala nu este pt. elevi, ci pt. profesori. Asta este o vrăjeală să acopre cu hârtii rahatul. Cei care au frecat menta, ce pun? Justificări că elevii n- au participat din lipsă de interes sau mijloace materiale și vor face un dosar, neapărat cu șină și OPIS, î n care vor pune niște planuri de lecții, probabil și acelea „adaptate” după Net. Cunosc și profesori care și- au ținut cursurile pe bune în online, sunt aceiași care- și fac lecțiile, cu profesionalism și rezultate, și la clasă, dar sunt puțini și ținuți în umbră, ba chiar ridiculizați

    • @Marius
      Ai idee cati din mediul rural detin smartphone-uri? Eu as pune intrebarea asta tuturor furnizorilor de telefonie mobila si internet. S-ar putea draga Marius sa fii uimit sa afli ca sunt extrem de putini cei care nu detin asa tehnologie. In mediul urban sunt si mai putini
      In plus, daca ar exista o statistica oficiala clara a numarului exact al elevilor dezavanatajati (fara acces la internet) pot fi dotati in cateva zile cu tablete cu acces la net si li se poate face un instructaj rapid de folosire ca sunt atatea ONG-uri in domeniu. Nici n-ar costa foarte scump.

      Dar, draga Marius, sunt convins ca toti cei carora confortul intelectual le creeaza dificultati de gandire au impresia ca 70% din copii nu au acces la internet …

    • Traiesti si muncesti în rural? Câte lectii on-line ai tinut? Vrei o lista de locuri unde telefoanele simple functioneaza cu întreruperi, sa te duci sa probezi un smartphone?
      Cum vezi „instructajul rapid”? De la om la om? Adunând copii undeva?
      Eu tin ore on-line la facultate, si simt ca-mi cad ochii în farfurie. Instruirea cadrelor didactice a fost o jale, iar randamentul e modest.
      Dar e usor sa tragi zece la fundul altuia…

  2. se pot conecta pe zoom.us …este mult mai simplu !!! 🙂

  3. Haos, bajbaiala, prefăcătorie și ipocrizie în scopul doar al încasării salariilor și sporurilor lunare intacte! Lăsați-mă cu învățământul la distanta sau online!

  4. Para sursa ta e o interloapa Barcari asta, o sa am o placere deosebita pentru ce au facut unui copil pe ea si pe anisie sa le bag la zu haus! Prietenele curvei Turcan kgb si Iohannis-Stasi. Pe dovezi!