
Ce au promis Călin Georgescu și George Simion în ultimul an: Desființarea partidelor / Ieșirea din NATO / Naționalizarea Petrom și a terenurilor agricole / Eliberarea de sub “regimul tiranic care a acaparat UE”
Călin Georgescu și George Simion au făcut în ultimul an mai multe declarații prin care au indicat slăbirea legăturilor cu partenerii României, dar și a democrației. Printre acestea se numără naționalizarea Petrom, a terenurilor agricole sau impozitarea diferită a firmelor în funcție de proveniența capitalului. Măsurile deja anunțate sunt dublate, în cazul lui Călin Georgescu, de o retorică totală anti-UE, sau, în cazul lui George Simion, de acuzații de acaparare a Uniunii Europene de către un “regim autoritar, tiranic”, condus de “birocrați nealeși”
Urmărește cele mai noi producții video G4Media
- articolul continuă mai jos -
George Simion, care a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale cu peste 40% din voturi, a declarat chiar duminică pentru Financial Times că „într-un fel sau altul, Călin Georgescu va ajunge în fruntea statului român”. Invitat la podcastul influencerului Gojira, la jumătatea lunii aprilie, Simion a declarat că pro-rusul Georgescu este ”una dintre variantele de premier” pe care șeful AUR le ia în calcul dacă va ajunge președinte.
Una dintre măsurile economice anunțate George Simion este intenția de a răscumpăra pachetul majoritar de acțiuni Petrom de la compania austriacă OMV, controlată de guvernul de la Viena.
Simion a propus de asemenea un tratament separat pentru firmele din România: “În timpul guvernării noastre instituţiile din România au voie să facă un singur control pe an la firmele din România. Să se ocupe de Schweighofer, de Egger, de OMV, ei nu plătesc impozit pe profit şi ei fură banii ţării, spunând că fac optimizare fiscală. Nu, este hoţie cu voie de la ambasade, iar noi devenim din ce în ce mai săraci şi cu mai puţini oameni, fără spitale, şcoli, fără drumuri” (sursa – aici)
Călin Georgescu a formulat propuneri și mai radicale, pledând pentru naționalizarea tuturor terenurilor agricole, pentru a fi împărțite țăranilor, afirmând că „pământul aparține țării”. (Sursa – Economedia.ro).
De asemenea, a propus impozitarea diferită a firmelor în funcție de naționalitate, ceea ce contravine valorilor europene și ar putea alunga investitorii străini.
Ambii agită spectrul unei Uniuni Europene asupritoare, care urmărește să înrobească națiunile membre pentru a le supune unei birocrații absurde instalată la Bruxelles de o elită globalistă de stângă.
George Simion: „Vor să impună regimuri autoritare în întreaga UE pentru a se agăța de putere și pentru a crea ceva foarte periculos: două blocuri geopolitice distincte. Ei vor să poziționeze UE contra SUA”.
Mai jos, un scurt rezumat al declarațiilor făcute de George Simion și Călin Georgescu pe principalele teme ale dezbaterilor publice, de la naționalizări la demonizarea UE.
George Simion

Despre Rusia, Ucraina și anularea alegerilor prezidențiale din 2024
- „Nu există nicio dovadă credibilă a amestecului Rusiei (în alegerile prezidențiale anulate din 2024). Dar a existat un amestec străin. Acesta a fost efectuat de la Bruxelles, de la Paris, de la elita globalistă, care vede România ca un pion în jocurile sale geopolitice. Nu este vorba despre apărarea democrației, ci despre asigurarea faptului că doar candidații aprobați pot participa la alegeri”
- ”Respingerea dosarului de candidat a lui Călin Georgescu e un nou abuz și o continuare a loviturii de stat dată pe 6 decembrie.”
- ”La cât de furioasă e lumea, nu-mi mai pot asuma nimic. Cei care au comis lovitura de stat ar trebui jupuiți în piața publică pentru ce-au făcut (…)”,
- ”Un adevăr pe care trebuie să îl spunem este că s-au alocat prea multe fonduri pentru refugiaţii care au venit din Ucraina”,
- ”Unii se aşteptau să fim rusofili, să fim iubitori de Putin. Nu suntem nici iubitori de Putin, nici iubitori de Zelenski. Noi suntem iubitori de România şi cred că am făcut prea multe concesii Ucrainei faţă de atitudinea pe care o au în continuare faţă de noi, o atitudine duşmănoasă”,
- “Avem jumătate de milion de români în Ucraina care nu au drepturi elementare la şcoală, la biserică, iar ajutorul nostru pe care îl dăm zilele acestea Ucrainei trebuia condiţionat de drepturile acestor români şi de felul în care au de câştigat şi cetăţenii români. Nu mi se pare normal ca un refugiat ucrainean să câştige 3.500 de lei în România şi un copil român să aibă alocaţie de 200 de lei”,
- ”Nu susţin acordarea de armament pentru Ucraina şi nu susţin implicarea noastră în război. Militez pentru pace”.
Despre Republica Moldova
- ”România nu mai trebuie să finanţeze nici măcar cu un leu Guvernul de la Chişinău. Mi-e drag de unii miniştri de peste Prut, dar mai drag îmi este adevărul. Nu facem decât să finanţăm separatism antiromânesc finanţând acea guvernare”, (2022, Sursa- aici)
- „Urăsc acest stat artificial numit Republica Moldova, am afirmat-o de nenumărate ori.” (sursa – aici)
- „Trebuie să condiționăm fiecare sprijin acordat peste Prut de primirea unor pachete de acțiuni, pe care statul român să le controleze în firmele de stat de acolo.” (Sursa – aici)
- „Republica Moldova e un stat artificial creat, atunci zona ar reveni la patria-mamă.”
Despre UE (programul de guvernare 2023)
- ”Respingem tendințele de centralizare a deciziilor la nivelul Uniunii Europene. (…) Milităm pentru supremația suveranității statelor în arhitectura mondială”.
- ”Statul român va fi deținătorul pachetului majoritar de acțiuni la companiile din domeniile strategice, precum și la cele care prelucrează bogățiile naturale, iar cetățenii români vor avea acces facil și drept de preempțiune la cumpărarea de acțiuni în aceste companii.”
- ”Pachetele majoritare de acțiuni ale OMV Petrom și ale altor companii strategice vor fi recuperate treptat, prin intermediul unei despăgubiri corecte, după ce se va verifica îndeplinirea tuturor obligațiilor contractuale, inclusiv a celor de la vânzare”. (sursa aici)
Alinierea cu politicile lui Donald Trump
- „Suntem perfect aliniați ideologic cu mișcarea MAGA. Credem în patriotism, în Dumnezeu, în familie și în libertate. Suntem la mila unui regim autoritar, tiranic, care a acaparat Uniunea Europeană, condus de birocrați nealeși. Desigur, ne aflăm într-o situație extraordinară în care trebuie să luptăm pentru democrație și libertate”.
- „Vor să impună regimuri autoritare în întreaga UE pentru a se agăța de putere și pentru a crea ceva foarte periculos: două blocuri geopolitice distincte. Ei vor să poziționeze UE contra SUA. Dar noi le vedem drept aliați. Acesta e motivul pentru care, la nivel european, ECR e cel mai pro-transatlantic partid”. (sursa – aici)
- „Nu ar trebui să permitem nimănui din tabăra globalistă să ne acapareze valorile. Valorile pe care le apărăm sunt valorile europene normale, așa că trebuie să luăm Europa înapoi din mâinile lor”
Călin Georgescu

Naționalizări
Călin Georgescu afirmă că statul ar trebui să naționalizeze terenurile agricole și să le împartă țăranilor, deși susține în același timp și proprietatea privată: „Este esențial acestui lucru. Pământul aparține țării”. (sursa – Economedia)
Fragment dintr-un interviu:
Reporter: Statul poate să facă așa ceva. Cum? Ce face, naționalizează terenurile agricole și le dă înapoi la țărani? Facem reformă agrară ca pe vremea lui Cuza?
Călin Georgescu:Și vi se pare imposibil? Este foarte posibil așa ceva. Cum să nu. Avem în momentul ăsta 14,8 hectare de teren agricol la 23,8 hectare teren cât cuprinde România astăzi, cu 10 milioane hectare teren arabil, 40% din terenul agricol astăzi dețin străinii. Deci este foarte ușor ca statul să-și preia din nou pământurile și să le lucreze.
Reporter: Să le naționalizeze?
Călin Georgescu: Este esențial acestui lucru. Pământul aparține țării.
“Noi nu avem piață liberă. Este piața de monopol care a fost prinsă de marile corporații în mână și care dețin controlul total, așa cum dețin băncile. Dacă băncile astăzi străine din România pleacă, uitați, noi suntem în această emisiune. Ele pleacă mâine țară dă faliment pe loc, pentru că nu avem nicio bancă românească. Să ai un stat al proprietarilor”.
„Ce înseamnă corporațiile astea care vin în România? Bine, e de înțeles acest lucru. Dar impozitarea trebuie făcute pe venit, nu pe profit, ca să poți să-l ascunzi sau să-l aduci pe minus. Impozitezi pe profit antreprenorul român, companiile românești, și acelea eșalonat și etapizat.”
„Resursele țării, dacă le nationalizezi și le exploatezi singur, nu ai nevoie de niciun cent de la Uniunea Europeană… înțelegeți ce vă spun? De niciun cent”
Despre Rusia, Vladimir Putin și NATO
- În iunie 2020, Georgescu declara despre Vladimir Putin: ”Este un lider, printre puținii lideri” iar despre scutul de la Deveselu că este ”o rușine diplomatică” iar despre NATO că ”nu va lua apărarea la nici o țară aliată dacă va fi atacată de Rusia”
- „Știți ce înseamnă „suflet” în rusește? Înseamnă „duh”. De aceea această parte a lumii înseamnă tot mai mult. Acolo (în Rusia n.red) este lumina. Occidentul este „zero” ca religie. Oamenii nu se mai înțeleg unii cu alții. Puterea este într-un singur loc. Președintele Putin este dedicat tarii lui. În Europa nu mai există lidership” (sursa – aici)
Ucraina
- „Ucraina este un stat inventat” (sursa – aici)
- „Nu voi mai sprijini Ucraina, căci voi avea grijă mai întâi de familia mea. De ce trebuie să am eu grijă de alții? De fapt, nu este războiul meu.” (Sursa – TikTok)
Republica Moldova
- Într-un interviu acordat jurnalistei Natalia Morari, Georgescu a numit-o pe președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, „Maia Soroș Sandu” și a acuzat-o că s-a amestecat în alegerile din România. Sursa – aici
Uniunea Europeană
- „Influența Bruxelles-ului este uriașă, absolut uriașă. Nu există nicio îndoială. Puterea politică din România are o relație foarte puternică cu Bruxelles-ul. Cu alte cuvinte, nu suntem liberi. Deoarece în momentul în care ai această influență înseamnă că nu ești nimic, ești doar un sclav al cuiva. Asta este un fel de sclavie pe care statul român îl pune pe masa Bruxelles-ului. Și desigur, nu este bine, dar este o situație dramatică pentru viitor” (sursa – aici)
- „NATO este cea mai slabă alianță de pe fața pământului. Dacă lucrurile continuă în felul acesta, aș abandona-o instant.” Sursa – aici
- A sugerat organizarea unui referendum pentru ieșirea României din NATO și UE, afirmând: „Sincer, cred că este o întrebare care trebuie pusă românilor.” (sursa – aici)
- „NATO vrea să ne bage în război cu Rusia. Într-un interviu acordat jurnalistului american James Freeman, Georgescu a susținut că NATO urmărește să implice România într-un conflict cu Rusia. Sursa – aici
Desființarea partidelor politice
- „Nu vor mai fi partide politice în această țară. Niciunul! Niciun partid politic! Pentru că strămoșii sunt vii.”
- A comparat partidele politice cu „niște gloabe la carul de aur al poporului român”, parafrazându-l pe Petre Țuțea.
Mișcarea Legionară
- Georgescu spunea despre Corneliu Zelea Codreanu că a fost ”erou” și ”un iluminat” care ”nu dădea ordin, ci chema”: ”Omul ăsta a făcut practic a treia unire. El nu dădea ordin, el chema (…) A unit zeci de mii de oameni cu un singur țel și o singură vibrație, identitatea națională și puritatea poporului român. Este fabulos, v-am spus, un iluminat”.
- Pe Ion Antonescu, criminal de război condamnat definitiv (sentință menținută și de Curtea Supremă, în 2008) Georgescu îl numește ”un erou pe care poporul român ar trebui să-l respecte cu profunzime”.
- Pe căpetenia legionară Corneliu Zelea Codreanu elogiază, în timp ce despre Mișcarea Legionară, care a folosit asasinatul ca armă politică în perioada interbelică, spune că este ”cea mai puternică esență și expresie de sănătate și voință proprie venită din poporul român”.
- Pe istoricii care ”împroașcă cu noroi expresia de sănătate” reprezentată de Mișcarea Legionară îi numește ”pseudo-istorici” și spune că ”îl doare că înlăturarea lui Corneliu Zelea Codreanu nu a mișcat pe nimeni”, comparând momentul interbelic cu prezentul României pentru că ”și astăzi sunt foarte puțini ori din neînțelegere, ori din rea-credință care nu se mișcă”.
- Călin Georgescu a făcut apologia lui Zelea Codreanu și a lui Ion Antonescu și doi ani mai târziu, la Antena 3, în timp ce era președintele de onoare al AUR (după ce fusese propunerea de premier a partidului extremist). El a spus într-o emisiune din 31 ianuarie 2022 că ”față de martiri nu poate să aibă păreri” și că ”îngenunchează în fața poporului român”.
- O săptămână mai târziu, Călin Georgescu a reiterat cele spuse, de care a transmis că ”nu se dezice”, la postul România TV. Vezi detalii aici. Procurorii s-au sesizat din oficiu după ce Georgescu i-a lăudat pe liderul legionar Corneliu Zelea Codreanu și mareșalul nazist Ion Antonescu, vinovat de Holocaustul din România, dosarul penal fiind deschis în temeiul art. 5 din OUG 31/2002. (Sursa – aici)
- Imnul României ar trebui schimbat, susținea Călin Georgescu într-un interviu acordat în 2020 Elenei Sechila, soția lui Eugen Sechila, fost militar în Legiunea Străină, organizator de tabere de supraviețuire. În opinia candidatului la președinția României, în acel moment țara noastră era ”un stat slab, sărac și înapoiat”, iar Mișcarea Legionară a fost, spunea el, ”cea mai puternică esență și expresie de sănătate și de voință proprie venită din poporul român”.
- ”În noul naționalism vorbim de un patriotism la nivel mondial, de care este nevoie în aceste momente. Iar mișcarea legionară atunci când se va scrie istoria adevărată, pentru că nu s-a scris încă istoria adevărată, dar se va scrie, se va arăta că a fost cea mai puternică esență și expresie de sănătate și de voință proprie venită din poporul român. A fost unică. Nu a fost nicio copie făcut de nimeni, indiferent de ce s-a spus și indiferent de ce se va spune împotriva ei. Și chiar dacă nu se știe încă acest lucru, vreau să le atrag atenția acestor pseudo-istorici și pseudo-culți care se grăbesc să împroaște cu noroi că această expresie de sănătate face parte din istoria poporului român. Și manipularea de azi a fost atunci”, spunea Georgescu. (Sursa – aici)
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankCitește și...
© 2025 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
3 comentarii