G4Media.ro

Cât decontează statul spitatelor private pentru internarea pacienților: o naștere variază între…

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

12 comentarii

  1. Pai deci eu daca ar fi sa aleg intre stat si privat, as alege tot stat. Pai cata experienta au cei de la privat? E? Dupa caz. Deci conditii mai bune, preturi mari, acum si decontare de la stat valabila, dar experienta medicului care e? Ramane de vazut. Pai tu te duci sa te tratezi? Sau te duci in concediu?

    • Totusi, este bine ca oamenii pot opta. Unii sunt foarte nemultumiti de conditiile de la stat.

    • In mare parte sunt aceeași medici. Sunt puține spitalele/clinicile unde medicii lucrează într-un singur loc. De obicei acolo medicii sunt mai dedicați. Mama mea a avut probleme de sănătate și a fost și la stat și la privat. A cotizat 40 de ani și tot am fost nevoiți să scoatem bani din buzunar. Și nu puțini. Medicii dedicați sunt cei care au un singur loc de muncă. Asta e ceea ce am văzut noi. Asta îmi spun și cei din jurul meu, deci se confirmă.

    • Sotia mea avea nevoie de o interventie pe coloana, zona cervicala.
      Nici un medic de la Stat nu si-a asumat raspunderea.Toti spuneau ca poate ramane paralizata. Am platit 35 000 mii lei si am operat-o la privat.
      Oare cat as fi putut economisi daca operatia ar fi fost decontata?
      Sistemul acesta functioneaza in toata lumea civilizata dar la noi stiti voi care e treaba cu spargerea buboiului (mafia)din sanatate.

    • @gabriel
      Care noi? Pai nu am zis eu ca e bine pentru cetatean ca are de unde alege? Dar eu mai stiu ceva despre tarile civilizate, ca doar nu despre sistemul de sanatate, ca nu-s Stan Patitu’. Acolo banul conteaza, banul, banetul. Mare grija cu civilizatia asta. Civilizat, dar mai cu atentie, zic. Poate te refereai la postacii pro-rusi. Sa stii ca nu am treaba cu ei. Hmmm, stai ca parca si jurnalistul independentul …. 🤔

  2. Privattii poulii dacă au vreo complicatie cheamă 112 și tot la profesionistii de ce la stat ajung mhuuuistilor

  3. Aleg privat cum am facut mereu . La stat am dat spaga ca sa fiu cusut dupa ce am mancat bataie cu o sticla . Trecuse o zi si nu ma cusut pana nu am dat bani cu toate ca se vedea osul . La privat ma costa mai putin decat la stat

  4. Privatizare la offside.

  5. Cand scoateti procentul obligatoriu de tip bolsevic, impus pe venit pentru CASS???De ce daca am 2 joburi trebuie sa platesc pentru toate sursele de venit CASS, iar altii doar pentru venitul minim sau deloc-cu aceleasi beneficii???

  6. Eu sunt curios cam cit extrag privatii din bugetul de stat pentru ca am vazut reclame numai pentru spitale private. Spitalul Coltea inca nu este privatizat dar are pe sait cit va fi ,,contributia” dar nu se indica si cite procente din cheltuielile cu o poeratiunile medicale sunt acoperite de stat si cite cheltuieli suntt acoperite prin coplata. Eu cred ca orice firma privata are ca scop profitul si nu dragostea crestineasca fata de semeni !!!

  7. Cand am auzit stirea asta nu mi s-a parut o idee buna, cand Firea a dat in Bucuresti voucherele pentru femeile insarcinate o nastere s-a scumpit fix cu suma aia. Aici v-a fi la fel, cu timpul daca nu s-a intamplat deja tarifele se vor majora fix cu suma data de stat si atunci nu v-a exista un beneficiu real. Unde poate ajuta aceasta lege este ca acest domeniu sa fie din ce in ce mai atractiv pentru privati si atunci vesnicele spitale promise de stat sa vina sub alta forma. O fi bine sau nu, nu stiu, cu timpul vom vedea. O sa fie bine daca statul continua sa investeasca in spitale dar pentru asta si oamenii nu trebuie sa mai accepte sal miim pe cartea de munca si restul in plic pentru ca asta dauneaza mult la ce poate face un stat, oricat am zice ca se fura RO are putini bani tocmai din cauza asta.

  8. Privatizarea sistemului de sănătate, va avea aceleași consecințe, precum privatizarea stomatologiei, respectiv doar 10-15%își vor permite să plătească, restul nu au decât să moară cu zile.