G4Media.ro

Casa Albă transmite că problema umanitară din Gaza este o ”prioritate absolută”…

sursa foto: captura video LiveNOW from FOX

Casa Albă transmite că problema umanitară din Gaza este o ”prioritate absolută” pentru Antony Blinken, aflat pe drum spre Orientul Mijlociu

Chestiunile umanitare din Fâşia Gaza vor reprezenta o prioritate absolută pentru secretarul de stat american Antony Blinken în actualul său turneu din regiune, a declarat duminică consilierul naţional pentru securitate al Casei Albe, Jake Sullivan, relatează Reuters, transmite Agerpres.

Antony Blinken se află în drum spre Orientul Mijlociu, într-un turneu care include vizite în Israel, Egipt, Qatar, Arabia Saudită şi Cisiordania în această săptămână.

O prioritate absolută pentru Blinken în timpul acestei deplasări va fi să asigure ajutorul umanitar necesar pentru palestinienii din Gaza, care sunt într-o situaţie disperată după luni de război declanşat de Israel drept răspuns la atacurile Hamas de pe teritoriul său de pe 7 octombrie.

„Nevoile poporului palestinian se vor afla în centru şi în prim-plan”, a declarat Sullivan la emisiunea „Face the Nation” de pe canalul CBS.

SUA consideră că este vital să se ajungă la o înţelegere pentru eliberarea ostaticilor Hamas rămaşi, inclusiv cei americani, şi pentru o pauză umanitară, a spus Sullivan.

„Acest lucru este în interesul securităţii naţionale a SUA. Vom face presiuni neobosite în acest sens. Deci este o prioritate de o importanţă capitală pentru noi”, a mai spus el.

Mingea este în terenul Hamas în privinţa unui astfel de acord, a mai menţionat Sullivan, notând că Israelul a înaintat o propunere în acest sens.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Remains to be seen

    • Ca în orice conflict, este de așteptat ca informațiile cu privire la victime să fie părtinitoare, în funcție de sursă. Vedem acest lucru în cazul conflictului din Ucraina, despre care primim informații din partea ambelor părți aflate în conflict.

      În cazul conflictului din Orientul Apropiat, informațiile vin aproape toate dintr-o singură direcție. Astfel, apare riscul ca opinia publică să le pună la un moment dat la îndoială relevanța, în lipsa unor repere, a unor alternative.

      Prin urmare, dacă nu sunt prezentate pozițiile ambelor părți aflate în conflict, probabil, sunt utile cele oferite de surse terțe, imparțiale și credibile, precum cele oferite de marile agenții de presă internaționale, spre exemplu.