G4Media.ro

Caracatițele, homarii și crabii simt durerea și nu ar trebui fierți de…

Sursa foto: Pixabay

Caracatițele, homarii și crabii simt durerea și nu ar trebui fierți de vii, spune un raport din Marea Britanie / Analiza va fi folosită pentru „Legea privind bunăstarea animalelor”

Un studiu comandat de guvernul Regatului Unit a introdus caracatițele, crabii și homarii pe lista ființelor care posedă simțuri și care se vor bucura de noi legi privind bunăstarea animalelor, anunță CNN.

Raportul specialiștilor de la London School of Economics a analizat 300 de studii științifice pentru a evalua dovezile de sensibilitate și au ajuns la concluzia că cefalopodele (cum ar fi caracatițele, calmarii și sepia) și decapodele (cum ar fi crabii, homarii și racii) ar trebui tratate ca ființe care posedă simțuri.

Vertebratele, animale cu coloană vertebrală, sunt deja clasificate ca fiind sensibile în noua legislație privind bunăstarea animalelor aflată în prezent în dezbatere în Regatul Unit.

„Legea privind bunăstarea animalelor oferă o garanție crucială că bunăstarea animalelor este luată în considerare în mod corect atunci când se elaborează noi legi. Știința este acum clară și spune că decapodele și cefalopodele pot simți durerea și, prin urmare, este corect să fie acoperite de această legislație vitală” a declarat ministrul bunăstării animalelor, Lord Zac Goldsmith. Conform studiilor nici cefalopodele și nici decapodele nu ar trebui fierte de vii, în procesul de preparare al mâncării.

Proiectul de lege urmărește să înființeze un Comitet pentru Sentința Animalelor, care va emite rapoarte despre cât de bine au luat deciziile guvernamentale în considerare bunăstarea animalelor care posedă simțuri.

Recentul documentar difuzat de Netflix „My Octopus Teacher” a prezentat abilitățile unice ale caracatițelor. Structura creierului caracatițelor este foarte diferită de cea a oamenilor, dar are unele dintre aceleași funcții ca și creierul mamiferelor, cum ar fi abilitățile de învățare, inclusiv capacitatea de a rezolva probleme și, eventual, capacitatea de a visa.

Sursa foto: Pixabay

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. Ele ce vina au? Cum le asomam?

    • Exact.
      Ok, le omorâm înainte de le găti, dar cum omori rapid și fără durere o creatura al cărui creier e distribuit în tot corpul, ale căror brate/tentacule rămân în viată mult timp chiar și după ce au fost separate de restul corpului?
      Cred că și-au dat de lucru acei cercetători…

    • cred ca le scoti in oras la masa si le imbeti. dupa aia le stringi de gat si abia apoi le pui la fiert.

  2. Raspuns in titlu

  3. Azi, in stiri care sunt stiri pentru nimeni de fapt si era evident de cand existam : fiintele vii simt durere. Uau.

    • In 20 de ani daca nu se schimba ceva in parlamentul ala european vom mânca numa iarba, tufe si lacuste ca numa deraiati au ajuns prin parlamentul ala sau specialisti din aia care au descoperit ca o fiinta vie simte durerea, oare erau olandezi si erau sub influenta ierburilor sau sunt doar o adunătură de elgibitisti

  4. La 14 zile dupa fertilizare embrionul este inca o colectie de celule de forma unui disc sectiune bob de mazare cu grosimea de 2 celule, sacul amiotic abia s-a format si el. Organele interne incep sa se formeze de la 21 zile in sus. Sistemul nervos incepe sa existe timid ( si nu inca capabil de activitate reala ) abia de la ziua 18 in sus. Sa vrea sa percepa si sa simta mediul, nu are cu ce.

  5. Oricum cel mai bun homar e porcul..