G4Media.ro

Captatoarele de vânt, ferestrele duble, coridoarele verzi în orașe: ce alternative există…

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. Intre timp, Nicusor Dan prefera sa risipeasca bani curatand de graffiti statuile din Piata Universitatii (deh, mai important un voievod mort decat mai multi cetateni vii), un desert arid unde nu e umbra nici macar in adaposturile din statiile de autobuz (care au acoperisul de sticla). Doamne-fereste un Bucuresti mai verde, probabil ar primi prea mult oxigen locuitorii si ar muri din cauza schimbarii habitatului lor natural.

    • 6/28/2023
      ”În București s-a tot construit în locuri în care nu credea nimeni că se va putea construi vreodată. Locurile astea s-au epuizat. Și atunci, într-o a doua etapă, au fost dezvoltatori care au început să cumpere spații verzi, unde nimeni nu credea că vreodată se vor da autorizații de construire. Suntem în situația în care acești dezvoltatori dețin sute de hectare de spațiu verde cu care, pe forma actuală a Legii spațiilor verzi, nu au ce să facă. Și atunci, au forțat și au introdus această modificare a legii, pe ultima sută de metri…”
      ”Problema cea mai mare cu această lege, și a amendamentelor care au fost propuse ieri, este cu Planul Urbanistic General, pentru că noi am început să facem noul Plan Urbanistic General al Bucureștiului și suntem în grafic. Unul din amendamentele de ieri spune că nu poți să introduci în documentație de urbanism un spațiu verde privat înainte să îl expropriezi. Asta înseamnă că bucățile din parc care au fost retrocedate, precum în Parcul Tineretului, în Herăstrău, în Parcul Circului, sunt terenuri spații verzi pe maluri de lac, terenuri spații verzi între blocuri, în zone protejate. Toate aceste spații verzi care sunt în vechiul Plan Urbanistic din 2000 și care sunt protejate, noi ca să le reintroducem în Planul Urbanistic General din 2023, trebuie să le expropriem înainte. La o estimare preliminară, înseamnă 4-5 miliarde de euro, bani pe care, în mod evident, nu îi avem.”
      Nicușor Dan a afirmat că se află în discuții cu guvernanții, de aceea au fost și amânate Codul Urbanismului și legea, doar că nu poate menționa cu cine se află în dialog, fără acordul acestora.

      Vezi ca primarul actual e singurul, in ultimii zeci de ani, care e interesat in mod real de protectia spatiilor verzi…