G4Media.ro

Capcana numerelor mari. Despre examene, note mici și oameni de stat

Foto: Facebook Mirabela Amarandei

Capcana numerelor mari. Despre examene, note mici și oameni de stat

Pasiunea doamnei ministru pentru învățământul preuniversitar o transformă în cel mai strălucit alchimist al educației românești. Face și desface, maschează, metamorfozează totul într-o cursă creatoare cu propriile decizii, de parcă ar duce o luptă continuă cu timpul mandatului său.

Predictibil, momentul bacalaureatului a aprins spiritele. Redescoperim în luna iulie a fiecărui an dimensiunea ”dezastrului”, a ”catastrofei”, ca și cum bacalaureatul și protagoniștii lui stau suspendați în vid timp de 365 de zile. Numai că bacalaureatul nu e decât un moment într-un proces care nu își mai găsește de mulți ani busola. De altfel, dacă am fi onești unii cu ceilalți, am realiza că procentul de anul acesta, care depășește 63%, nu e unul realist; probabil că suntem la momentul 2011- 2012, poate chiar mai jos, cu un procent de promovare sub 50%.

 

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Doamna care a semnat acest capitol nu e departe ca mod de intelegere de doamna Andronescu.
    Folosirea termenului de ,,copil” e improprie in multe situatii, dar asta arata logica si gradul de cultura a celor care se exprima astfel. Cand vorbim de copiii de la scoala, vorbim de elevi. Cand vorbim de copiii care au absolvit o scoala, vorbim de absolventi. Cand vorbim de cei care sa afla in unitati militare, vorbim de militari. Altfel, avem copii la scoala, copii la facultate, copii in armata. Putem vorbi deci de copii in ministere si in diverse functii publice si de copii aflati la pensie. Lipsa proprietatii termenilor e generala pentru tot felul de ,,specialisti”. Ascultati cati oameni se exprima cu ,,ca si” ca sa va dati seama cam care e nivelul. Cat despre ministrii la care doamna le-a fost purtator de cuvant, nu pot spune decat ca au fost foarte slabi, ei insisi cu probleme de logica si de exprimare undeva tot la nivelul doamnei Andronescu.
    In ce priveste bac-ul, problema e ca o catastrofa ar fi fost daca luau peste media de trecere un procent mai mare. Si cel care a fost este foarte mare daca ne gandim la nivelul la care se afla elevii scolii romanesti. Evident, in scoala avem si genii si elevi dotati si elevi normali si elevi slabi. Odata ce au fost atatea note de 10, e clar ca nivelul examenului ( cu ,,gz” si nu cu ,,cs” cum auzim la tot mai multi intelectuali) nu a fost deloc ridicat.Ba chiar se observa smecheriile facute de toti ministrii, afara de Funeriu, de a ridica artificial notele la bac.
    Doamna semnatara a articolului nu face altceva decat sa planga la fel ca doamna Andronescu si toti ceilalti comentatori, pe umerii elevilor care nu stiu materia, nu vor sa invete si nu-i intereseaza acoala.
    Sunt prea multe locuri in licee, in facultati si in scoli profesionale incat nu mai exista nicio concurenta si putini sunt interesati sa invete. Sistemul romanesc de invatamant nu are ca scop educare elevilor ci e un sistem de protectie sociala entru cadrele didactice.