G4Media.ro

Campanie civică inedită pentru salvarea copiilor abuzați, exploatați sau neglijați: ”#119înSCARAmea” propune…

sursa foto: Facebook/ Mădălina Turza

Campanie civică inedită pentru salvarea copiilor abuzați, exploatați sau neglijați: ”#119înSCARAmea” propune oamenilor să lipească un afiș la intrarea în bloc și să viralizeze inițiativa pe rețelele de socializare

O campanie civică inedită a fost lansată pe Facebook pentru salvarea copiilor abuzați, exploatați sau neglijați. Consilierul de stat în cancelaria premierului Mădălina Sturza a lansat ”#119înSCARAmea” prin care propune oamenilor să lipească un afiș la intrarea în bloc și să viralizeze inițiativa pe rețelele de socializare.
  • ”În cele peste 11 luni de funcționare a numărului 119 au fost date peste 103.500 de apeluri. Până în prezent, avem peste 33.450 de cazuri rezolvate din care peste 1.207 de copii salvați din situații la limita dintre viață și moarte. Ne dorim ca acest instrument pentru siguranța copiilor să fie cunoscut de către TOȚI oamenii din România. Ne dorim ca fiecare copil, mamă, tată, bunic sau vecin să știe că au la dispoziție numărul 119 pentru a suna gratuit și că o echipă specială va interveni pentru copil aflat în pericol sau dificultate – 24/7. Din datele de până acum, cele mai multe cazuri de violență sau neglijență se petrec în familie. De aceea, ne-am gândit că cel mai bun loc pentru afișele 119 este scara blocului”, a transmis Mădălina Turza.
Mesajul publicat de Mădălina Turza
”Pentru că am văzut rezultatele extraordinare ale numărului unic pentru copii 1️⃣1️⃣9️⃣ din ultimul an și pentru că știm că încă sunt locuri în țara noastră în care copiii suferă singuri, ne-am gândit că o mână de ajutor din partea #oamenilor poate face MINUNI.
Așa am pus la cale campania #119înSCARAmea
O campanie de implicare civică mai puțin convențională pentru numărul unic pentru copii abuzați, exploatați sau neglijați – 1️⃣1️⃣9️⃣
⚠️Iată ce puteți face:
✅ Descarcă unul dintre afișele 119 de aici: https://dingrijapentrucopii.gov.ro/1/119-in-scara-mea/
✅ Printează-l acasă, la birou, la mall sau la orice centru de printare din apropierea casei tale.
✅ Lipește-l în holul scării de bloc, în lift sau lângă avizierul de întreține 🙂 (în funcție de regulile administrației sau de posibilități).
✅ Fă o poză/video și posteaz-o pe Facebook, Instagram sau Tiktok cu hashtag-ul #119înScaraMea astfel încât să duci mesajul mai departe și să ajuți cât mai mulți copii.
‼️În cele peste 11 luni de funcționare a numărului 119 au fost date peste 103.500 de apeluri. Până în prezent, avem peste 33.450 de cazuri rezolvate din care peste 1.207 de copii salvați din situații la limita dintre viață și moarte.
Ne dorim ca acest instrument pentru siguranța copiilor să fie cunoscut de către TOȚI oamenii din România.
Ne dorim ca fiecare copil, mamă, tată, bunic sau vecin să știe că au la dispoziție numărul 119 pentru a suna gratuit și că o echipă specială va interveni pentru copil aflat în pericol sau dificultate – 24/7.
Din datele de până acum, cele mai multe cazuri de violență sau neglijență se petrec în familie. De aceea, ne-am gândit că cel mai bun loc pentru afișele 119 este scara blocului.
Mulțumesc mult și am încredere că #împreună putem aduce binele mai aproape de noi!”
Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Și în timpul ăsta, instituțiile cu atribuții în domeniu, o freacă la stat, pe bani buni.
    Instituțiile cu rol de asistență socială sunt doar pe hârtie, că în teren nu-i găsești decât când are loc vreun eveniment negativ care este făcut public sau vreo tragedie.
    Nu au situații despre traiul familiilor nevoiașe, nu cunosc situațiile sociale ale unor minorități (dacă au acte de identitate sau certificate de naștere), nu se preocupă de integrarea în societate a celor care provin din familii nevoiașe sau minorități, într-un cuvânt iau banii și nu fac nimic. Când a fost pandemia nu se cunoșteau persoanele în vârstă singure sau imobilizate la pat.
    Și pentru acest afiș se plătesc bani și se bifează vreun „jalon” din vreun plan asumat…..

  2. Nu va suparati sunam la 119 si daca il auzim pe Petru Intai ca tipa la copilul lui, sau doar daca il bate, sau il neglijeaza, sau oricand ni se pare ca ceva nu e in regula cel mai sigur?