G4Media.ro

Camera de Comerț salută decizia CCR care îi permite să primească gratuit…

sursa foto: Camera de Comerț

Camera de Comerț salută decizia CCR care îi permite să primească gratuit terenul de la Romexpo pentru demararea unui proiect imobiliar de aproape 3 miliarde de euro

Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) salută decizia Curţii Constituţionale a României (CCR) privind respingerea sesizării de neconstituţionalitate a proiectului de lege care permite transferul gratuit în proprietatea sa a 46 de hectare de teren de la Romexpo pentru demararea unui proiect imobiliar.

„De la bun început, CCIR a susţinut şi a argumentat că modificările şi completările aduse Legii nr. 335/2007 a camerelor de comerţ din România sunt constituţionale şi în deplină concordanţă cu legislaţia în vigoare. Decizia de astăzi a CCR vine, astfel, să întărească argumentaţia CCIR, în dauna celor care, din diferite motive, au contestat modificările aduse actului normativ. Decizia CCR reprezintă un câştig, atât pentru CCIR, care de astăzi îşi recapătă respectul şi recunoaşterea cuvenite unei camere de comerţ naţionale, în concordanţă cu cele din toată Europa, dar şi din lume, dar mai ales pentru statul român, mediul de afaceri şi nu în ultimul rând, pentru locuitorii Capitalei”, potrivit comunicatului.

Cu referire la „Proiectul pentru România”, CCIR reaminteşte faptul că valoarea acestuia este de circa 2,87 miliarde de euro, ceea ce înseamnă, conform studiilor, un aport la bugetul de stat, precum şi la cel local, de 345 de milioane de euro anual, proiectul urmând a se finaliza într-o perioadă de cinci ani.

De asemenea, trebuie precizat faptul că acest proiect va genera peste 30.000 de locuri de muncă, un aspect deosebit de important mai ales dacă ţinem seama de situaţia economică dificilă provocată de pandemie, precizează sursa.

Potrivit CCIR, pe termen lung, proiectul reprezintă oportunitatea perfectă pentru ca România să intre în rândul statelor dezvoltate, oferind partenerilor din ţară şi străinătate un parc expoziţional permanent, cu funcţiune multiplă, având capacitatea de a concentra evenimente majore, prin poziţia strategică în centrul de business al Capitalei României.

Totodată, proiectul va reprezenta un punct de întâlnire al comunităţii, cu o identitate autentic românească, care să coaguleze entităţi diverse, de la publicul larg până la reprezentanţi ai mediului de business, guvernamental, legislativ, academic, asociativ, profesional etc.

Nu în ultimul rând, bucureştenii, şi nu numai, vor avea la dispoziţie o serie de atracţii publice precum un nou parc central, grădini înierbate, arbori maturi şi vegetaţie luxuriantă, alei de promenadă, esplanadă şi piaţete, toate acestea fiind cuprinse în proiectul de revitalizare a zonei Romexpo, se mai arată în comunicat.

Citește și:

CCR a respins sesizarea cu privire la trecerea gratuită a terenului de 46 de hectare de la Romexpo la Camera de Comerț. Legea a fost declarată constituțională și merge la promulgare la președintele Iohannis

USR PLUS solicită președintelui Iohannis să nu promulge legea prin care statul român dă gratis 46 de hectare Camerei de Comerț pentru construirea unui complex imobiliar. Actul normativ a primit undă verde de la CCR

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

6 comentarii

  1. Dar un parc sa salutam si noi, se poate gandi cineva?
    Ca traim cu cativa ani mai putin din cauza aerului poluat…

  2. Lăsați studiile, orice expert bun știe să se joace cu cifrele și să creeze scenarii feerice.

    Și-a asumat prin contract că în urma investițiilor, a locurilor de muncă create, activităților desfășurate și a profitului taxat vor aduce un „aport la bugetul de stat, precum şi la cel local, de 345 de milioane de euro anual”? Și care sunt penalitățile dacă nu livrează pe indicatori?

    Țara a a avut de pierdut $miliarde de-a lungul anilor tocmai pentru că aceste aspecte nu sunt incluse în contracte.

  3. Discutia este deviata pe langa subiect, ca sa nu vedem subiectul.
    Memento: „Nu ne vindem tara” … decat o dam moca la „ai nostri”. Ca uite, domnu Nicolae ce investitor de succes a fost, printre cei mai bogati oameni din tara, daca i s-au incredintat aproape pe gratis niste fabrici sa nu le ia strainii. Om de-al nostru din popor manca-l-ar taica ilici! NU strain!
    Chestiunea este daca e corect ca acest teren se acorda cu titlu gratuit unei entitati private (asta este CCIR, nu este organizatie a statului roman) desemnata prin lege, sau ar trebui sa se lase liber la oferte pentru orice entitate care, daca vrea sa investeasca (vadul fiind asa cum se arata, foarte promitator) e dispusa sa si plateasca pentru teren; intr-o forma concreta, nu din veniturile care urmeaza sa vina…
    Ah, si daca dupa N ani nu aduce „n”sute de milioane la bugetul statului, contractul de vanzare/concesionare a terenului se considera nul…
    E de la sine inteles ca niciun cumparator nu va pleca cu terenul de acolo, fie si pentru simplul motiv ca terenul are valoare ACOLO.

  4. Daca e posibil sa i se dea prin lege votata de parlament cu dedicatie fara licitatie un teren de 1 miliard de euro la un privat atunci statul roman e un stat oligarhic care are numai aparenta de democratie.
    la saraci nu le da statul un apartament subventionat nici cu 1 la suta i trimite la piata libera ca suntem in capitalism da la un teren de 700 mil eur se poate, la valori mici e furt la valori mari aceiasi operatiune este ,,investitie”
    in tara aceasta nu va fi pace pana nu se va face dreptate in spetele de genul acesta

  5. Brava mah, cel mai tare tun imobiliar din istoria României cu complicitatea tuturor instituțiilor statului, încă pline de căpușe PSD dar și USL.
    Sa va stea pe piept terenul ala.

  6. Asa. Psd viata mea castiga. Dragnea c mai frumos barbat