G4Media.ro

Calendarul Științific 2024 e dedicat inteligenței artificiale

Foto: ASUR

Calendarul Științific 2024 e dedicat inteligenței artificiale

Calendarul Științific, un proiect de popularizare a științei în România editat de Asociația Secular-Umanistă din România (ASUR), a ajuns la a 14-a ediție.

Ediția 2024 a Calendarului Științific are o temă provocatoare și actuală – ”Dezvoltarea Inteligenței Artificiale” – și își propune să aducă în prim plan evoluția și impactul IA, prezentând informații detaliate despre istoria și progresul acestei tehnologii revoluționare, potrivit unui comunicat de presă.

Cea mai nouă ediție are designul sub forma unei benzi desenate, realizat de Ancuța Popa-Bîzdîc, cu ajutorul Leonardo.ai și ChatGPT, cu scopul de a oferi o nouă dimensiune vizuală înțelegerii acestui domeniu fascinant.

În ultimii ani, calendarul a fost finanțat exclusiv prin crowdfunding, cu sprijinul a sute de oameni pasionați de cunoaștere. Editat de Asociația Secular-Umanistă din România (ASUR), Calendarul Științific aduce informații captivante din diverse domenii ale științei și este distribuit gratuit în sute de școli din întreaga țară. Cei care doresc să sprijine proiectul și, totodată, să primească acasă calendarul, o pot face accesând https://www.sprijina.ro/cauze/calendar2024.

Persoanele care doresc să sprijine financiar acest proiect și, în același timp, să primească acasă acest calendar de colecție, o pot face accesând pagina campaniei de crowdfunding. Sprijinul lor va face posibilă tipărirea și distribuirea calendarelor în școli și licee din întreaga țară, contribuind astfel la promovarea educației și a cunoașterii.

Calendarul Științific reprezintă un proiect de tradiție al ASUR, inițiat în România și deja replicat în țări precum Scoția, Spania și Polonia, care își propune să popularizeze informații despre descoperiri științifice care au schimbat cursul vieții noastre. În fiecare an, voluntarii ASUR colectează informații despre evenimente și descoperiri importante din domeniul științei, selecționând 365 (sau 366) dintre acestea pentru a fi publicate în acest calendar.

Informații din Calendarul Științific sunt disponibile și online, pe siteul www.calendarstiintific.ro, împreună cu articole interesante despre descoperirile științifice, dar și fișe de lucru pentru elevi, inspirate din Calendar.

În ultimii ani, pe lângă Calendarul Științific, ASUR a derulat și alte proiecte de popularizare a științei, precum Bucharest Science Festival, Salonul de Știință al Școlilor, Zilele Știintei (la Adjud, Piatra Neamț, Râșnov și Timișoara), Darwin Weekend Brașov, Școala Curioșilor și nenumărate conferințe.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează