G4Media.ro

Brexit: Premierul May se îndreaptă spre o înfrângere istorică în Parlament

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

8 comentarii

  1. Nici România, o țară care a stat multe secole sub otomani, nu ar fost atât de penibilă cât a fost Marea Britanie în acest proces de ieșire din UE. Atât conservatorii, cât și laburiștii s-au întrecut în penibil vizând, din populism, că nu lezeze fraierul de cetățean britanic manipulat de ruși și Cambridge Analityca să voteze ieșirea UK .Niciunul din marile partide istorice ale UK nu vede mai departe de interesul său meschin, să nu jignească alegătorul naiv.Dacă ar fi avut măcar 25% din caracterul lui Churchill ar fi dus în derizoriu rezultatul referendumului, ar fi blocat în parlament ieșirea și UK rămânea în UE.Ieșind, Marea Britanie va deveni în 40-50 de ani o țară irelevantă, cu secesiuni ale Scoției, Irlandei de Nord și cu un climat economic defavorabil.Le-au ieșit 800-1000 de mild euro din țară numai până acum.”Mândru că sunt englez” -o să-i coste mult!

  2. In cazul in care acordul May este respins, premierul are obligatia sa vina in 3 zile cu un plan B, din care lipseste varianta Brexit dur, saptamana trecuta i-au anulat puterea lui May de a lua de capul ei o asemenea hotarare. Si-atunci May are la dispozitie doar trei variante : fie invoca art. 50 prin care actiunea Brexit se amana, iar UE si-a aratat deschiderea pentru asta, ori renunta la Brexit, ceea ce nu cred pentru ca scopul ei in viata acum este Brexit, ori organizeaza un nou referendum, lucru iar foarte putin probabil, dupa cum a declarat de 50 de ori pana acum.

    • Orice este posibil, inclusiv al doilea referendum: Theresa May s-a mai contrazis de cateva ori in ultimii doi ani, „Mai bine sa ramanem in Uniunea Europeana”, „Vom iesi din Uniunea Europeana si ne va fi mai bine”, „Deal”, „No Deal”, „Some Deal”, „Nu vor fi alegeri generale anticipate”, „Am decis organizarea de alegeri anticipate” etc.
      S-a umplut de penibil in ultimii 8 ani (a fost ministru al afacerilor interne sub David Cameron si a bulversat sistemul concediind 7000 ofiteri de politie, criminalitatea crescand exponential in acesti ani si „the hostile environment” instaurat sub conducerea ei la Home Office, vezi scandalul celor veniti din fostul imperiu la inceputul anilor ’60 si care au fost declarati ilegali in 2017 impreuna cu familiile lor), asa ca Theresa May este total imprevizibila: poate lua orice decizie pentru a se pastra la sefia cabinetului. Nu m-ar mira sa se mai faca inca odata de ras si sa supravietuiasca.

  3. Mai degraba cade guvernul, un nou referendum si problema e rezolvata.

  4. Si v-am mai zis, rezolva Romania, ca d-aia e la presedintia CE!

  5. Cand te gandesti ca Theresa May a fost un ministru anti-brexit, printre putinii care au luat o oarecare pozitie impotriva debandadei propagandistice a lui Nigel Farage, dar picand alegerea pe ea ca premier a ajuns sa se zbata ca pestele pe uscat pentru principiului democratic al respectarii rezultatului unui referendum, pana acum sfant la britanici. Asta e cand n-ai noroc !