G4Media.ro

Brexit, numărătoarea inversă: Parlamentul European votează acordul de retragere a Marii Britanii…

Brexit, numărătoarea inversă: Parlamentul European votează acordul de retragere a Marii Britanii din UE

Parlamentul European supune azi la vot acordul de retragere a Marii Britanii din Uniunea Europeană, penultimul pas formal înaintea ieșirii din UE, care va avea loc pe 31 ianuarie.

Votul, prevăzut pentru ora locală 18:00 (19:00 ora României), va fi precedat de o dezbatere la care au fost invitaţi preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, preşedintele Consiliului European, Charles Michel, negociatorul-şef al UE pentru Brexit, Michel Barnier, şi vicepreşedintele pentru relaţii interinstituţionale al Comisiei Europene, Maros Sefcovic, transmite Agerpres.

Votul din Parlamentul European are loc după finalizarea procesului de ratificare în Regatul Unit şi după avizul favorabil dat săptămâna trecută de Comisia pentru afaceri constituţionale a PE (AFCO).

Pentru a intra în vigoare, acordul de retragere dintre Uniunea Europeană şi Regatul Unit trebuie aprobat de către Parlamentul European cu majoritatea simplă a voturilor exprimate (articolul 50 al Tratatului privind Uniunea Europeană), înainte de a fi supus unui vot final (cu majoritate calificată) în Consiliu.

Foto: Alex Mihăileanu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Nenea George S declara recent ceva de genul…ue va avea sorta uniunii sovietice daca remainers nu vor impiedica un Brexit de succes.

  2. Că duceți-vă dracului odată să nu vă mai văd și sugeți-o lui Boris „Frankenstein” Johnson

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.