G4Media.ro

Florin Cîțu, desemnat premier de președintele Iohannis. ”Nu ne dorim să blocăm…

Foto: presidency.ro

Florin Cîțu, desemnat premier de președintele Iohannis. ”Nu ne dorim să blocăm România. Ne dorim să mergem mai departe şi să rezolvăm problemele ţării, să rezolvăm problemele românilor”

Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat miercuri pe ministrul interimar al Finanțelor, Florin Cîțu, drept candidat pentru funcția de premier.

„Noi nu ne dorim să blocăm România. Noi ne dorim să mergem mai departe şi să rezolvăm problemele ţării, să rezolvăm problemele românilor. Aşadar, după consultări, acum, am decis deja să fac o desemnare pentru a mişca lucrurile în aşa fel încât să nu ne blocăm politic. Aşadar, astăzi am decis să desemnez pentru poziţia de prim-ministru pe domnul Vasile Florin Cîţu, actualmente ministru al Finanţelor Publice, care se va prezenta, sper, într-un timp scurt, în faţa Parlamentului, cu o echipă guvernamentală şi un program de guvernare”, a arătat preşedintele, într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Cotroceni.

În debutul declaraţiei sale, preşedintele a prezentat motivele pentru care au fost necesare noi consultări la Palatul Cotroceni, în vederea desemnării unui prim-ministru. În acest sens, Iohannis a arătat că PNL a constituit un guvern „care s-a apucat să repare lucrurile care au fost stricate”, dar că PSD „s-a opus vehement” reformelor promovate.

„Guvernul Orban a venit cu o agendă reformatoare, a reuşit în timp record să vină cu un buget pentru 2020 şi s-a apucat de lucruri importante, printre care a dorit să schimbe legislaţia privind alegerea primarului şi a Consiliului local, pentru a veni mai aproape de cetăţean. Acest lucru nu a fost dorit de PSD, care s-a opus vehement reformelor promovate de Guvernul Orban. A reuşit PSD, la momentul respectiv, să adune o majoritate care a trecut o moţiune de cenzură prin Parlament”, a spus preşedintele.

Şeful statului a adăugat că, din dorinţa de a debloca rapid situaţia creată, a convocat consultări şi a desemnat un prim-ministru, dar că PSD a început să „tergiverseze” procedurile în Parlament.

„Au trecut cele 15 zile în care, conform regulamentului, ar fi trebuit să se facă un vot. Nu s-a votat şi atunci am intrat în riscul unui blocaj total în Parlament. Pentru a depăşi acest blocaj, premierul desemnat, domnul Ludovic Orban, şi-a depus mandatul şi, pentru astăzi deja am convocat consultări cu partidele parlamentare”, a menţionat Iohannis.

Principalele declarații ale președintelui, transmise în regim live text de G4Media.ro:

  • Am încheiat consultările cu partidele și cred că e bine să recapitulăm pe scurt de ce am ajuns la consultări. PNL a constituit un guvern și s-a apucat de lucruri importante pentru a veni mai aproape de cetățean. PSD s-a opus vehement reformelor promovate de guvernul Orban.
  • Surpriză neplăcută: PSD a început să tergiverseze procedurile în Parlament și au trecut cele 15 zile în care trebuia să se facă un vot și am intrat în riscul unui blocaj total. Pentru a-l depăși, premierul Orban și-a depus mandatul. Noi nu dorim să blocăm România.
  • După consultări, am decis să fac o desemnare pentru  a mișca lucrurile ca să nu ne blocăm politic
  • Azi am decis să desemneze pentru poziția de premier pe domnul Vasile-Florin Cîțu.

____________________________________________________________________

Președintele Klaus Iohannis va nominaliza pentru funcția de premier alt nume decât Ludovic Orban, pentru a depăși criticile formulate de Curtea Constituțională chiar înainte motivarea deciziei, au declarat pentru G4Media.ro surse politice.

De notat că liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat miercuri, la finalul ședinței conducerii centrale a partidului, că mandatul delegației care va merge la consultările de la Palatul Cotroceni este ca PNL să susțină decizia care va rezulta în urma consultărilor dintre președinte cu toate formațiunile parlamentare.

Potrivit surselor G4Media.ro, dacă propunerea pică în Parlament, a treia nominalizare va fi tot Ludovic Orban. PNL și Klaus Iohannis nu ar fi renunțat la varianta anticipatelor.

Numele aflate pe masa lui Klaus Iohannis pentru funcția de prim-ministru ar fi, potrivit Digi24.ro, Nicolae Ciucă, Bogdan Aurescu și Cătălin Predoiu.

Ultimul nume vehiculat pentru funcția de premier este cel al ministrului finanțelor, Florin Cîțu, au declarat surse politice pentru G4Media.ro.

Foto: Klaus Iohannis/ presidency.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

64 comentarii

  1. Cioloș++

  2. „Alo, Ambulanta? Nu, nu e vorba de Corona, ci de o boala transmisibila prin intermediul sobolanilor rosii, cu focarul principal in Kiseleff 10…
    PS. Sa aveti la dvs. si aparatul de eutanasiat, ca nu se mai poate face nimic pentru unii…!”

  3. Excelenta miscare a presedintelui ! M.UE PSD si CIUMEI ROSII !!!

  4. Analiza buna, solutie proasta! Presedintele asta inca viseaza anticipate si a ales sa mai faca o zvacnire.

  5. Foarte bine. Cu toate ca nu poate face mare lucru avand in vederea perioada scurta a posibilului mandat de PM si a majoritatii Ciumate din Parlament. O ordonanta, doua, pe unde e nevoie urgenta se poate da.
    Hai la treaba !

  6. Sună foarte bine propunerea.

    • Stați liniștiti – banii sunt la noi

  7. Bine. Acuma sa vedem ce va face PSD. Probabil il va vota pe Cîtu, pentru ca se tem de Alegerile Parlamentare care ii vor matura. Vor crede ca daca trece mai mult timp pana la alegeri au sanse sa nu fie maturati.

    • Nu-l va vota pe Citu si va vota urmatoarea desemnare indiferent care va fi aceea.

    • Nu il va vota! La digi spun ca deja a inclus in programul de guvernare ordonanta pt alegerea primarilor in doua tururi.

    • PSD ar vota și o mătură, numai să nu se ajungă la anticipate 🙂

    • Poate a doua oara, Marchi! A si apărut Ciolacu și a zis ca propunerea e o glumă proasta! A doua oara va fi Orban.

  8. Anticipate, e clar ,se vor face

  9. Cum dracu sa-l desemnezi pe Citu care e penelist? Daca ciuma rosie a anuntat dinainte ca nu va vota un premier politic de la PNL, ce n-a inteles sasul?!

  10. Fiti tari.Nu degeaba ING l-a dat afara dupa atacul speculativ la moneda nationala, realizarile „nemaipomenite” s-au vazut la imprumuturile pentru fartii Micula, acoperirea banksterilor de la Raifesen si BCR locuinte, etc…Iohannis doreste neaparat HAOS.Putea sa-l desemneze pe Ciolos, Barna, Ciuca, Boc, Isarescu, Critain Diaconescu etc.Ordinar, foarte ordinar.

    • Iohannis e cel mai TARE.
      Guns’n Roses și AC/DC la un loc.
      I love you man!

    • De ce sa surprinda imprumuturile facute pentru „indestularea” privatilor? Omul e consecvent, doar a anuntat ca ei sunt prioritari, nu invatamantul si sanatatea. Vorba unui bot haștagian – aveți ce votați!

  11. Nici pe maica-ta nu o respecti!Sau ii vrei apartamentul boschet!

    • Domnu’ Oprisan nu te-a auzit, asa ca striga mai tare, ca o fi aia batrana proprietara de apartamente si de masini de lux, dar e atat de zgarcita, ca n-a vrut sa-i ia un amarat de amplificator auditiv…!

  12. Sper ca mulți români să înțeleagă că Marele Ciudat e dus, iar singura soluție este suspendarea acestui dubios .Omul e dus pe câmpii și nu are nimic de a face cu cetățenii acestei țări .Vine epidemia iar Ciudatul caută alegeri anticipate că la termen PDL nu ia 20 la sută .

    • Ion, tu esti rus. In Siberia vodka e moka pentru troli?

    • De data asta tare mi-e teama ca e motiv pentru PSD sa-l suspende. Motivul este ca repeta greseala constatata de CCR! Intre aceasta desemnare si urmatoarea s-ar putea sa ne distram si cu suspendarea. Asta mai lipsea din tot peisajul politic! Da-o dracu de tara, tara e buna doar pentru a avea pe ce sa joci tontoroiul!

    • @Marcele,
      Sa-l suspende, cand Corona bate la usa?! Treaba asta n-ar inghiti-o nici una ca Irinuca, desi se aude cum ca …inghite multe…!
      Si presupunand prin absurd ca l-ar suspenda, ce mare branza ar face, ca doar nu-ti imaginezi ca PSD-ul isi doreste in acest moment ”cartoful fierbinte” numit Guvernare !? PSD-ul vrea in acest moment doar zanzanie si doar dupa ce intra Legea Pensiilor in vigoare (sau nu intra), doar atunci si-a facut socoteala sa vina pe cal alb in chip de salvator…

    • Ai uitat cine poate fi Presedinte interimar?!!!!

    • Pai daca il suspenda pe presedinte si dupa o luna revine pe functie, psd-ul si-a dat foc la valiza, poate sa isi faca bagajul de acum…. Mai bine sa stea linistiti in bancile lor si sa gaseasca raspunsuri pentru momentul cand vor trebui sa dea explicatii electoratului pentru anii cat au fost la guvernare si nu au facut nimic…..

  13. Orban primar al bucurestilor . Alegeri anticipate pe ultima suta de metri sau vor ride toti de partidele opozante presedintelui . Si mergem linistiti in concediu

  14. PSD-isti,
    Daca-l votati pe Cîțu, Orlando Discomanul n-o sa va ierte niciodata, iar in lipsa acestuia nu mai pupati nicio rubla de la Cracanel…!

    • Mai nasol va fi că soluția de salvare a României, care trebuia să vină din Cuba cu escală la Moscova nu se va mai arăta !!
      O dilemă existențială pt parlamentarii PSD: aleg pensia de parlamentar („pe viață”) sau recunoștința („eternă”) a GIO-PSD ?

  15. Si uite asa se duce pe copca si Catu.
    PSD il va fave praf.

  16. Oare se repeta scenariul cand Maresalul Antonescu a fost nevoit să preia conducerea???Nu,nu atunci era razboi, stare de necesitate, dar acum este corona…

    • Nu e nevoie de maresali in zilele noastre pentru ca fizicienii pot suplini prin inteligenta nevoia de autoritate…

  17. Iar a ramas săracul Mandolina șomer, bă ce om fără suflet e și dom.presedinte

  18. Cei care plâng după Dăncilă și alte mascote ale tâlharilor vor primi plăcuțe sudeze pentru consolare.

  19. nu cred ca este cea mai buna propunere, domnul Catu nu este o persoana agreata, nu are diplomatie, nu are carisma, nu are….

    atata timp cat formula guvernamentala nu se negociaza in parlament, situatia nu se deblocheaza…

    daca psd-ul nu participa la vot, sedinta nu se poate sustine..ca atare nici vorba de anticipate…

    responsabilitatea de situatia asta apartine domnului Presedinte si a PNL-ului…ei au initiat toate actiunile care au dus la aceasta stare de incertitudine in guvernare

    politica se face cu capul si numai cu capul..infatuarea si smechereala se platesc..

  20. Sinucidere, ca spectacol!

  21. Mars ma lichea PSD-ista. Mue PSD !!!

  22. @ Iohannis a decis să transmită alegătorilor că guvernarea pnl-istă a domnului Iohannis e și cu „câțâială”, îndosebi primăvara, ca în „Rapsodii de primăvară” a lui George Topârceanu, aspect nepus în eviență așa de bine de către poet în versurile din poezia anterior amintită a lui George Topârceanu, ?

  23. Asa ba jegurilor, va bagat Herr Klaus sula in coasta, mama voastra de jeguri comuniste ce santeti…..

  24. Danke schon herr iohannis,pe ei , mama lor de mafioti jegosi…

  25. Soc si groaza! Kaiser Klaus le-a servit descisiva.
    Cum sa motiveze p$d, fata de propriul electorat, votul pt un premier pe care in calitate de ministru al finantelor l-a hulit cat au putut? Ar fi fost mai usor cu o matura in locul lui Catu, dar nici d-aia nu cred ca se mai gaseste in magazine dupa ce au trecut pe acolo hoardele panicate.
    Si ce umilinta, soro, sa ii tina la consultari 10 minute , desi au adus cu ei cea mai…oxigenata figura a partidului! 🙂

  26. !Devil Shaiseh

    din cate am inteles din ce am citit, anticipatele se produc daca parlamentul respinge propunerile de PM..

    in caz ca parlamentarii nu se prezinta, nu se intruneste forumul, guvernul Orban continua sa fie la guvernare..si totul se duce pana la alegerile din toamna..

    erori majore!

    domnul Presedinte trebuie sa fie deasupra jocului politic al partidelor, or domnia-sa s-a implicat ca presedinte in favoarea unui partid politic (pnl)..

    de aceea a spus mereu ca *vreau guvernul meu*…or presedintele domneste, nu guverneaza….

    in acest sens, ca actor partizan a blocat psd-ul in timpul guvernarii acestuia, a vorbit despre distrugerea psd-ului si pe aceasta platforma nu poate avea pretentia ca ar putea convinge psd-ul..

    ne indreptam spre criza politica…cum am spus, responsabilitatea le revine, domnului Presedinte si domnului Ludovic Orban

    cata graba…au daramat guvernarea Dancila prin eternele subterane ale politicii romanesti, decizii extrem de discutabile si in loc ca guvernarea psd sa se erodeze de la sine asistam la erodarea pnl-ului

    se repeta situatia cand la guvernare a venit ca PM domnul Ciolos…?

  27. Are un talent Presedintele asta de a-si da mereu cu stangu-n dreptu’ de n-ai mai vazut la altul….

  28. !popescu maria

    partizanatul politic va impiedica sa vedeti mai clar lucrurile!

    exista posibilitatea ca psd-ul sa nu intra in sala, neintrunindu-se cvorumul nu se poate pune problema validarii propunerii domnului Catu…si atunci guvernarea Orban ramane la butoane….

    daca vom intra in criza politica responsabilitatea revine in totalitate domnului Iohannis si domnului Orban..

    erodarea pnl-ului va deveni astfel inevitabila…..

    atacat de psd, criticat de usr..la nivel de partid,

    iar la nivel societal generand neincredere..

    vanitatea si smechereala se platesc in politica..

    • @stefan cel mic, mic de tot

      Daca p$d adopta un comportament care sa il aduca pe Orban din nou la butoane, in conditiile in care populatia e deja ingrozita de coronavirus, poate fi lesne invinuit ca e un partid slab, ca a creat blocaj, ca e iresponsabil s.a.m.d. Frica/panica sunt irationale. Alegatorii lor provin din paturi sociale/profesionale mai putin educate; n-au timp de teorii si nu se vor cazni sa inteleaga de ce partidul iubit face sau nu face un a nume lucru. Il vor taxa cu prima ocazie la urne, cu atat mai mult cu cat PNL se straduie din rasputeri sa le adopte primarii, adica exact oamenii care conving alegatorii sa voteze intr-un anume fel.
      P$d a alimentat vartos spaima asta fata de coronavirus cu scopul de a lovi in liberali, invocand nevoia de responsabilitate si stabilitate. Cum demonstreaza ei turmei care „devalizeaza” hipermarketurile ca pot oferi stabilitate intr-o conjunctura dificila pt tara, daca NU participa de facto la vot? Prin ce minune mai pot convinge o masa foarte mare de oameni speriati, ca iau masuri care sa le asigure acestora o minima stabilitate/securitate?
      Astea sunt doar cateva intrebari pe care cei mai rasariti dintre liderii lor sigur si le pun, pt ca altfel nu imi explic , de exemplu, pupilele dilatate la maxim si expresia impietrita pe care gabriela firea o avea la intalnirea cu presa…

  29. Ce caraghios! Iohannis se lupta pt anticipate si prostii cred. Ce rost au anticipatele cu doar 2 luni inainte de termen, in afara de a arata prostimii eforturile uriase pe care le face Iohannis si pnl ul ca sa ne scape de ciuma rosie? Daca se doreau anticipate si alegeri in 2 tururi, guvernul Orban actiona in acest sens de la inceput, iar acum aveam un calendar clar. Pnl a stat la guvernare pana au racolat tot ce s-a putut, dupa care au luat decizia pt 2 tururi, cand au fost demisi. Acum vine un alt guvern pnl si tot asa pana la alegeri. Important pt ei este sa fie la butoane in timpul alegerilor (se stie de ce) si sa ajunga primul partid din Romania, sa nu fie nevoiti sa repete inca o data greseala din 2012, cu usl ul. Daca maine s-ar organiza alegeri, ma indoiesc ca pnl ar atinge un scor confortabil, dupa toate promisiunile facute romanilor si nerealizate.

    • Anticipatele sunt pentru alegerile generale (senatori si deputati) si nu sunt cu 2 luni inainte, ci sunt cu circa 8-9 luni inainte…. Daca urmareai evolutiile politice, ai fi observat ca psd-ul si aliatii lor (alde,udmr, pro rromania) au atacat la ccr acele ordonante de guvern pentru alegerile in 2 tururi si anticipate…. deci….mai usor cu pianul pe scari ca rupe carca..

    • @Andrei-Mihai. Alegerile parlamentare la termen sunt programate in noiembrie. Cand crezi ca se vor putea organiza cele anticipate? Cu 2-3 luni inainte. Pt ca guvernul Orban 2 n-a fost validat de parlament, alte 2 guverne trebuie sa cada. Psdistii vor trage de timp cat mai mult posibil. Si sa stii ca eu n-am pian, cant la vioara.

  30. !popescu maria

    in sfera asta a umanului, a socialului, cel mai bun mijloc de a-ti valida o parere este sa te uiti si sa analizezi un punct de vedere *opus*, ca sa-i spun asa…e ideea care apare la Mill in *despre libertate*…

    cu alte cuvinte, daca ai dori sa te casatoresti, te vei duce la cel mai bun prieten si-l vei intreba * ce rau poate sa mi se intample daca o iau pe fata asta/pe baiatul asta?*..el va spune ceva, iar daca tu vei putea da un contraraspuns, atunci vei face pasul…

    cam asa si cu noi si cu povestea noastra….eu citesc ce scrie Dan Tapalaga, dar il citesci si Ion Cristoiu, pe blogul sau si ce scrie Cornel Nistorescu in Cotidianul…din confruntare punctelor de vedere ma deslusesc, ma limpezesc…

    in ceea ce priveste *disputa* noastra, un partid care ajunge si a ajuns la putere prin mijloace legale ( dar cu un sprijin subteran, de care multi de pe-acilea sa fac ca nu-l vad) este primul raspunzatori de guvernarea tarii..

    nu poti veni acum sa spui sa dai vina pe care l-ai dat jos, dupa ce ai spus ca este raul absolut in politica si trebuie distrus, ca este ciuma rosie, ca este corupt..

    cand tu ca presedinte, ai/avut un dosar penal pentru fals in acte, uz de fals si insusire de foloase necuvine ( are de dat 300.000 de euro inapoi…nu stiti, i-a dat? ) cand tu ca P.M ai avut dosar penal accident cu conducere sub influenta alcoolului si alt dosar penal mita pentru partid 50.000 de euro cand Dragnea este inchis pentru instigare la fals ( deci nu fals) si paguba 8000 de euro?

    nu am treaba cu nimeni din sfera politicului, nu stau la masa cu politicienii, stiu ca apartinem unor lumi diferite…dar nu mi-am pierdut luciditatea…eu ce spun sunt date si judec si le pun in balanta…

    pana una-alta psd-ul este reprezentantul intereselor capitalului privat romanesc iar pnl-ul reprezentantul intereselor capitalului privat strain din Romania….asa imi apar lucrurile ca sunt, in mare…

    iar propozitia *mai bine sa ne furi strainii decat sa ne fure ai nostri* este, din punct de vedere moral, indoielnica ( furtul trebuie condamnat indiferent cine il face), iar din punct de vedere economico-politic o eroare…

    tara are nevoie de capital privat romanesc puternic..cat timp a fost la guvernare pnl-ul a luat masuri pentru protejarea intereselor capitalului privat strain si nici una pentru capitalul privat romanesc ..

    • @stefan cel mic, mic de tot
      România are nevoie de un capital privat autohton puternic, dar ambele partide i-au servit greșit interesele de fiecare dată când s-au aflat la guvernare ( împreună sau separat…)
      Omul de afaceri roman, dacă a fost de bună credință și nu a consimțit la matrapazlîcurile impuse de politicieni a trebuit fie să renunțe, fie să își ia jucăriile și să plece. Străinii au fost o leacă mai șmecheri, au avut din start resurse financiare mai mari și le-a reușit . Toate astea pt ca românul nostru, demnitar sau nu, e obișnuit să se plece slugarnic la cine-i unge mai generos buzunarul.
      Capitalul privat autohton nu se sprijină îndatorand țara pt doua generații, lipsind-o de investiții strategice ( de ex. autostrăzi ) și risipind banii pe pomeni pt propriul electorat și afaceri dubioase, la capătul cărora se află partidul-stat.

  31. !popescu maria

    exista o clare diferenta intre grupurile de interese ( investitori) care stau in spatele partidelor in cauza..

    psd, ca urmasa fsn, ii are in spate pe cei care sunt, zic eu, mai degraba legati de capitalul privat romanesc,

    pnl este mai degraba legat de capitalul strain…

    dumneavoastra aduceti in discutie chestiunea imprumuturilor…nu o stapanesc…nici azi nu stiu daca imprumuturile facute de domnul Boc ca PM au fost necesare, nici cele facute acum de domnul Catu…nu am informatii, nu dau din gura fara sa stiu problema

    cert este ca la nivel de coruptie, doar oamenii de afaceri romani au fost adusi in fata instantei, nici un afacerist strain nu a ajuns..a avut doamne Kovesi sa nu se ajunga aici…asta ca si cum cei care reprezinta capitalul strain sunt usi de biserica…desi in presa au mai razbatut unele si altele…

    ma uit la masurile luate de guvernul Orban acum, deci a luat decizia de a micsora redeventele datorate de companiile de exploatare a resurselor naturale, a returnat bancilor straine 300 de milioane, a propus privatizarea Hidroelectrica ( reteta Romgaz, 20 la suta romani, 80 la suta straini), a propus privatizarea CEC, adica scoaterea singurei banci cu capital integral romanesc de pe piata ( asta este pana la urma), privatizarea sistemului de sanatate, ca sa aiba afaceristii piata sigura ( unde locuiesc eu in sanatate exista afaceristi straini),

    este posibil sa vorbim de pomeni electorale date de psd…dar va asigur ca pensiile de-abia ajung de la o zi la alta, din cate am inteles, in cauza fiind cam 40 la suta din populatia tarii..poate nu am retinut eu bine informatia..

    m-am uitat la solutiile legate de pensiile speciale…psd a propus impozitarea lor, pnl si usr ca vin cu o lege, uitand ( oare) ca un drept odata acordat nu se mai poate lua…

    vorbiti de partid -stat? va rog sa va reamintiti care a fost una din primele decizii luate de premierul Orban dupa data de 4 noiembrie si atunci mai discutam

    • @stefan cel mic, mic de tot

      – Pensionarii care au muncit pt pensia lor, nu pot fi încadrați sau percepuți ca „asistați sociali care beneficiază de pomeni „. E vb de alte categorii, mai ales sociale.
      – O forta politica al cărei sef dispune de o forță armata ce apartine statului, pe care o dirijează împotriva propriului popor, se comporta aproape identic cu fostul pcr, adica un partid-stat . Nu ii tin pe liberali in brate, dar daca e vb de doua rele, ei sunt varianta mult mai usor de tolerat. Nu este o alegere intre a fi furată de străini sau de români. Este o alegere in favoarea unei grupări care are macar decența să respecte libertatea cetățenilor si incearca sa gaseasca solutii pt a pastra forta de munca in tara.

  32. !Popescu Maria

    despre care pomeni vorbiti, de cresterea pensiilor cu 40 la suta pe care a initiat-o cam demagogic, zic eu, psd-ul!

    care sunt categoriile la care faceti aluzie ca au beneficiat de *pomeni electorale*?

    *O forta politica al cărei sef dispune de o forță armata ce apartine statului*? sunteti foarte eliptica, despre care forta armata dispune domnul Ciolacu?

    chiar asa, cine controleaza serviciile, dna-ul, parchetele, magistratii? psd-ul?

    si ziceti ca liberalii sunt raul mai mic cand indreapta resursele tarii spre capitalul strain?

    tocmai au dat o ordonanta de urgenta pentru micsorarea impozitarii bancilor care,evident, sunt straine!

    si ziceti ca este bine pentru *bobor* ca sa se privatizeze sistemul de sanatate?

    libertatile cetatenesti? cum v-au fost dumneavoastra afectate libertatile cetatenesti din 2016 incoace? prin faptul ca protocoalele au fost desfiintate, prin existenta sectiei de urmarire a magistratilor, ca nu-mi dau seama!

    prin ce s-a intamplat la mitingul din 10 august?

    eram in Stuttgart si discutam cu un localnic si l-am intrebat, ce s-ar intampla daca as veni pe peron aici, la metrou si as striga lozinci?

    mi-a spus ca in 10 secunde as fi la pamant! uita-te in stanga, il vezi pe ala care arata ca omul strazii, este posibil sa fie un politist antrenat in protectia spatiilor publice…avem aici o academie care formeaza special politisti pentru asa ceva…

    asta dupa ce niste kurzi au ocupat consulatul grecesc din Stuttgart…cu ani buni inainte…

    un miting, mi-a spus omul, se organizeaza de catre o autoritate, o instanta care este recunoscuta de catre guvern, care prezinta planul, ora, care-si inseamna oamenii de ordine care trebuie sa previna patrunderea printre manifestanti a unor provocatori etc…

    vad ca regretati perioada mineriadelor! debandata de pe strazi, atacarea cladirii guvernului…

    odata la un congres al Cominternului, ce se tinea la Moscova, comunistii germani au intarziat la deschidere si Stalin i-a intrebat cum de s-a intamplat asta: pai a fost coada la casa si nu am prins biletele!

    la care Stalin a zis: nemtii astia nu o sa fie in stare sa faca niciodata o revolutie caci trebuie sa calce iarba!

    intreb si eu: dumneavoastra sunteti pro-Stalin sau anti-Stalin in chestiunea asta?

  33. !popescu maria

    in acceptiunea lui Stalin comunistii au dreptul de a face revolutie *calcand iarba*, metaforic vorbind asta inseamna libertatea altora!

    mergeam in tara acum vreo 20 de ani, cu masina si am fost blocat in trafic pentru ca muncitorii ocupasera dn pentru revendicari sociale, greva…

    revendicarile erau cred justificate, ocuparea spatiului public ma impiedica pe mine, adica aducea atingere unui principiu, cel al libertatii

    si ne ducem la Hobbes sau la Locke, care vreti dumneavoastra, definitiile libertatii se aseamana, ea inseamna autonomia unei persoane de a-si atinge un scop, fara ca altcineva sau altceva sa impiedice persoana respectiva…

    10 august si nu numai? incalcarea principiului libertatii in toata splendoarea!

    o isterie totala…spune undeva NDCocea ca poporul roman este isteric…si dupa ce a trecut momentul isteriei, a doua zi, toti pe trotuare, jandarmii fara casti, cu mainile la spate, nici urma de bastoane si lumea ingrijorata ca unde au gasit un om al strazii si l-au considerat potential perturbator si l-a inmanat jandarmeriei….

    de tot rasul, totul de tot rasul, aducand a isteriei , totul aducand a Mitei Baston din Dale Carnavalului..

    ca si afirmatia dumneavoastra *forta politica al cărei sef dispune de o forță armata ce apartine statului*..