G4Media.ro

BREAKING Al doilea deces al unui pacient cu coronavirus în România /…

sursa foto: G4Media.ro

BREAKING Al doilea deces al unui pacient cu coronavirus în România / 66 noi cazuri confirmate în ultimele 24 de ore, bilanțul total a ajuns la 433 / Trei persoane sunt în stare gravă

Al doilea deces al unui pacient cu coronavirus în România a fost anunțat duminică de autorități, iar 433 de persoane sunt infectate. După decesul bărbatului care era internat la Craiova, a mai murit un pacient care a fost confirmat sâmbătă cu coronavirus la Spitalul Universitar, a fost transferat la „Victor Babeș”, avea 74 de ani și o boală cronică preexistentă pentru care se afla în programul de dializă.

În cazul acestui pacient, ancheta epidemiologică este în curs pentru a stabili de unde a contractat acesta virusul.

La Terapie Intensivă, în acest moment, sunt internați 14 pacienți, din care 3 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară. cei trei pacienți în stare gravă sunt internați la Iași și în București, la „Matei Balș” și „Victor Babeș”.

Până duminică la prânz, la nivel național, au fost prelucrate 9.967 de teste, din care 242 în unități medicale private.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 4.803, iar alte 65.799 de persoane sunt în izolare la domiciliu.

Buletinul informativ:

Astăzi, 22 martie, au fost înregistrate primele 2 decese pe teritoriul României ale unor pacienţi infectaţi cu noul tip de coronavirus. Este vorba despre pacientul în vârstă de 67 de ani confirmat cu COVID-19 pe 18.03.2020 la UPU din cadrul Spitalului Filiași și transferat în aceeași dată la SCBI Craiova, pacientul avea afecțiuni preexistente foarte grave, patologie neoplazică în stadiu terminal (cancer).

Al doilea pacient, în vârstă de 74 de ani era internat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale Dr. Victor Babeş – București, transferat de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, având o boală cronică preexistentă pentru care se afla în programul de dializă.

Până în acest moment, pe teritoriul României, au fost confirmate 433 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 433 de persoane confirmate pozitiv, 64 au fost declarate vindecate și externate (47 la Timișoara, 11 la București, 3 la Craiova, 2 la Constanța și 1 la Iași).

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, transmisă ieri, 21 martie, ora 13.00, au fost înregistrate alte 66 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 9 ani și 74 ani.

La ATI, în acest moment, sunt internați 14 pacienți, din care 3 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 4.803 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 65.799 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 9.967 de teste, din care 242 în unități medicale private.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1.231 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 4.857 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Până în prezent, prin structurile abilitate ale MAI au fost întocmite 129 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal. Totodată, Poliția a aplicat 520 de sancțiuni contravenționale  pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, potrivit informațiilor obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, până în prezent, 43 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 33 în Italia, 4 în Spania, 2 în Namibia, unul în Luxemburg, unul în Irlanda, unul în Tunisia și unul în Franța. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 8 cetățeni români aflați în străinătate, 7 în Italia și unul în Franța, au decedat.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.

Alte decizii, precum și alte date de interes, vor fi aduse la cunoștința publicului în cel mai scurt timp.

În continuare vă prezentăm situația privind infectarea cu virusul COVID – 19 (coronavirus) la nivel european și global:

Până la data de 21 martie 2020, au fost raportate 121.061 de cazuri în UE / SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveția, Andora. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Italia, Franţa, Germania, Spania și Regatul Unit.

ŢARA CAZURI CONFIRMATE DECEDAȚI VINDECAŢI*
Italia 47.021  (+5.716) 4.032 (+625) 6.072   (+1.632)
Spania 19.980 (+2.833) 1.002   (+235) 2.125   (+537)
Franţa 12.612 (+1.617)  450    (+78) 12
Germania 18.323 (+4.185)   45      (+2) 239      (+59)
Regatul Unit 3.983   (+706) 177     (+33) 67

Sursă: Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (https://www.ecdc.europa.eu/en)

SITUAȚIE GLOBALĂ LA 21 MARTIE 2020
CAZURI CONFIRMATE DECEDAȚI VINDECAȚI*  
271.364 (+28.876) 11.252 (+1.367) 92.382  (+4.124)

*conform datelor publicate de către Johns Hopkins CSSE – https://systems.jhu.edu/

* datele din paranteze reprezintă numărul de cazuri noi, în intervalul 20-21 martie

Sursa Foto: G4Media.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

38 comentarii

  1. Incet, incet apar si mortii.
    Dupa prima suta or sa inceapa si romanii sa ia in serios pandemia, dar va fi un pic cam tarziu

    • Au aparut 2 care aveau comorbiditati majore. Sa nu exageram, cand nu e cazul.

    • Se face coada la Sf. Petru … Pe el nu-l mai plange nimeni …

    • In Romania situatia e stabila.
      Majoritatea sunt cu mici probleme din diaspora Italia.

      Oare o solutie de catering total si autoizolare a populatiei inactive va aduce o stopare a acestei probleme medicale stabile??

      Daca autoritatile se implica logistic si vor oferi solutii la domiciliu–sigur ca autoizolarea este sigura si placuta.

      Cosul zilnic minim si solutii pot determina o autoizolare la domiciliu de comun acord si voluntara.

      Romanii pot sta acasa daca au siguranta ca nu au de ce sa iasa afara!

      Avem solutii !
      Calm

    • @cosmin cel puțin cel cu dializa putea mai avea zile. Acum sistemul sanitar are buffer, ce ne facem când se umple? Dam pe afara așa că o sa moara și din cei cu zile mai multe. Asta nu vrem sa intelegem. Caută pe YouTube doctori din Italia care zic că pun ventilatoare și la cei de 20 de ani.

    • @daniel: eu nu am zis ca nu trebuie sa respectam toate regulile. Chiar cred ca ar trebui sa fie mai aspre. Eu spun ca nu ne panicam mai mult decat trebuie, pentru ca nu ajuta deloc. Titluri cautatoare de senzational nu ne ajuta.

    • @daniel , avea 74 de ani care zile?

    • As face pariu ca PSD-ul va specula tampenia cu secretizarea informatiilor. Vor vota in parlament desecretizarea informatiilor inainte de alegeri.
      Toate cretinatatile ascunse de guvernanti vor iesi deodata in bloc la iveala, PNL-ul va pierde alegerile.
      Cum pot astia sa tina secret localizarea cazurilor, cand nici chinezii, iranienii sau rusii nu fac asta?
      Oricw om normal nu are cum sa se increada in capacitatea unui guvern care ii ascunde adevarul, poate chiar il minte. Paranoia, isteria si haosul vor izbucni pestw 10 zile, cand vom trece de 2000 de inbolnaviri, cu zeci de morti.

    • @napoleon:
      NU e vorba de stoparea epidemiei si NU e vorba de limitarea numarului de imbolnaviri grave; este vorba doar de aplatizarea curbei ratei zilnice a infectarilor !!! Asta e singurul scop al eforturilor tuturor.

      Adica sa faca astfel incat sa vina (acelasi numar de cazuri grave dar) cate mai putine, intinse pe un interval de timp cat mai lung, ca sa apuce sistemul sanitar (il numim asa pentru ca n-am gasit alt nume pentru ce avem) sa nu fie facut K.O. si sa salveze cat mai multi.

      Cat de multi fata de situatia in care nu s-ar impune restrictii, n-o sa stim niciodata. Si nici n-am vrea sa aflam, caci probabil ne-am ingrozi. 🙁

    • Exact, Sanitare, sa aiba timp sa ne îngroape pe rand…
      Dacă citești articolul de pe Libertatea referitor la acest caz, ți se face frica mai mult de sistemul nostru birocratic sanitar decât de însuși Covid 19!

  2. Deci a murit un bolnav de cancer in faza terminala si un bolnav de rinichi dependenta de dializa.
    De unde stiti ca au murit de virus ?
    Ati vazut voi rezultatul analizei ?!
    Dar daca trebuie sa avem si noi ceva morti si atunci….se gasesc ?
    As vrea raspuns la intrebarea de mai sus !

    • Media trebuie sa manance si ea …

    • In toata lumea persoanele decedate care sunt infectate si cu Covid-19 sunt raportate ca decedate din cauza lui. Asa e standardul de raportare.

    • Dom’ Dracula,
      Au schimbat tactica: si-au dat seama ca raportand cauza reala a mortii vor reusi sa tina lumea in case. Pana acum tactica a fost alta: s-au raportat decese cauzate de …celelalte boli de care sufera pacientul, ca sa nu se induca panica in populatie…
      PS. Sper ca nu te indoiesti de spusele mele, ca doar stii foarte bine cat sunt de ancorat in realitate…!

    • Cu tot respectul, dar ce fel de confirmare mai este necesară? Aveau comorbidități și imunitate scăzută…

    • Oameni buni, intelegeti ca nu cauza mortii este esentiala in toata discutia asta!
      Esentiala este viteza de contaminare.
      De ce?
      Pentru ca virusul odata ajuns in organisme bolnave sau la persoane in varsta, al caror organism nu mai este rezistent in mod natural, favorizeaza mortalitatea.
      Reducerea vitezei de raspandire este importanta pentru mentinerea capacitatii institutiilor medicale sa trateze pacientii simptomatici! Daca institutiile mediclae nu mai pot face fata atunci pacientii vor trebui cumva triati, iar cei care nu vor fi alesi pentru tratament medical in institutii medicale vor fi tratati acasa, cu toate riscurile care vor rezulta din asta (de ex: personalul medical care aplica tratament la domiciliu este expus riscului de contaminare si imbolnavire; pacientii tratati acasa ar putea sa beneficieze de tratament in raport de posibilitatile din acel moment etc).
      Daca stati acasa, viteza de raspnadire se reduce iar spitalele au sansa de a pastra pe durata cat mai mare capacitatea de a trata pacientii pe durata necesara. Adica, una este sansa de a beneficia de un tratament corespunzator in spital specializat, alta este tratamentul in afara spitalului.
      De aceaa, STATI ACASA!

    • Știu, nici Tecuceanu nu a murit de porcina in 2009. Chiar mă întrebam când or sa apară negationistii. Cred că suferiți că încă nu e vaccin, ce mai de teorii ați lansa.

    • Ieri parca intrase cineva in stop cardiac, „doar” bolnav de inima si coronavirus. Cati au diabet, cati au cancer, hepatita?
      Ai bai idee cati oameni au boli de genul asta in Romania? Milioane!
      Daca 30% din ei se inbolnaveac si din astia 20% doar mor, vor fi peste 100.000 de morti. Stati dreku acasa!

    • @Tiberiu: cei 30% se vor imbolnavi oricum, intr-un final (exceptie cazul in care se inventeaza un vaccin, repede si se poate distribui tuturor sau au norocul sa scape pana face boala 70% din populatie – astea intamplandu-se, cel mai devreme, la iarna.). ”

      Stati 😈 acasa!” este pentru a nu se imbolnavi toti cei amintiti deodata, nu pentru a scapa fara a se imbolnavi! Rata zilnica a infectiilor este ceea ce conteaza, nu totalul imbolnavirilor.

      E placut sa ai dreptate, dar e neplacut sa ai dreptate din motive gresite. :p

      Oricum, valorile date de tine nu sunt de incredere, dar le luam ca pe o figura de stil.

    • Găsești pe Libertatea….

  3. S-a dat dezlegarea la schizofrenie. Good luck with that.

  4. Prevad ca in cateva zile o sa fie interzise informatiile legate de bolile decedatilor sau starea de sanatate dinaintea lunii martie sub pretextul GDPR

    • @Ion,
      Iotete, aparu Ion Prezicatorul !! :)) Nu-i vorba ca in vremuri d-astea mai tulburi apar fel si fel de destepti de pute pamantul in urma lor !
      Ioane, du-te pe la bucatarie sa-ti dea ceva sa mananci,sa-ti puna si un sapun in traista si apoi mergi cu Dumnezeu ! 🙂

  5. Universitar = Floreasca ×10
    Multe placute suedeze partidului pt incompetentii numiti politic !!

  6. Mda! Si noi avem Ordonanta militara cu…recomandari!? Armata nu functiona pe alte principii?

  7. La Iasi se tot lasa de inteles ca situatia bolnavei aflata in stare grava este la un pas mic, mic de exitus ! :((
    Il inteleg pe @Area cand incearca sa prezinte, sa ofere o alta perspectiva asupra lucrurilor dar eu nu vreau decat sa ma refer la impactul psihologic creat de primul deces, urmat la scurt timp de acesta !
    Sunt cel putin cinici aceia care nu sunt de acord cu eforturile imense pe care le-au facut medicii pt a incerca sa salveze doua cazuri disperate (primul cel putin asa parea pt toti) !
    Sa speram ca vom trece noi romanii peste pandemia aceasta ramanand la actualul stadiu al lucrurilor, fara sa fie nevoie sa aflam ca si la noi s-a ajuns la trierea pacientilor in functie de sansele de supravietuire !

    • Amice, ești fără leac!

    • Eu estimez ca se ajunge la triere in 2 saptamani maxim. E o limitare fizica.

      Problema cea mare este ca trierea o sa o faca Beuran sau un echivalent al lui. Cum suna asta?! 🙁

    • @Vegas:
      Aparusi ? Dar tot fara argumente la tine, nu-i asa ? :))))

    • @Sanitarul,
      Beuran, de acord cu tine, dar trierea o va face de acasa din viloi si evident ca pe baza de BI, CI sau pasaport ! 🙂

      PS. Tie cum iti suna asta ? 🙂

    • @Susufler0: imi suna a coruptie, chiar si situatii ca acestea.

    • @Sanitarul:
      Bineinteles ! La fel imi suna si mie ! Dar stii ca asta de ocupat ce e obisnuieste sa opereze in timp ce merge cu masina catre spital iar la stopuri mai numara si spagile ! :)))

      PS. De ce nu ar tria infectatii in timp ce e in jacuzzi ? :))

  8. Vrem raspunsuri la intrebari relevante:
    Cate din cazurile noi sunt comunitare si cate sunt la cei veniti din afara?
    Exista trasabilitate la cazurile noi?
    Se pastreaza vechea politica de testare doar pentru cei ce se intorc din zone rosii si cei care intra in contact cu acestia?

  9. Uimitoare situatia francezilor: au de 30 de ori mai multe cazuri decit noi, de 125 de ori mai multi morti si 12 vindecati, de 5 ori mai putin decit noi.
    Si cretinii nostri stau cu ochiul la Macrou. Cum ia ala o masura pe masura dobitociei ce-l caracterizeaza repede si ai nostri cu ceva asemanator.

  10. Daca n