G4Media.ro

Boris Johnson: Vom fi un stat de coastă independent care va fi…

sursa foto: Facebook/ UK House of Commons

Boris Johnson: Vom fi un stat de coastă independent care va fi în control deplin al apelor sale, iar cota de peşte a Regatului Unit va creşte substanţial de la aproape jumătate astăzi la două treimi peste cinci ani şi jumătate

Premierul britanic Boris Johnson a salutat joi proaspăt semnatul acord comercial cu Uniunea Europeană, despre care a spus că are 500 de pagini şi că valorează 660 de miliarde de lire sterline, relatează Agerpres.

„Au fost mulţi oameni care ne-au spus că provocările pandemiei de COVID-19 au făcut această sarcină imposibilă şi că ar trebui să extindem perioada de tranziţie”, a declarat Boris Johnson reporterilor într-o conferinţă de presă de la Londra.

„Am respins acea abordare”, a spus el, întrucât depăşirea pandemiei este prioritatea numărul unu a ţării.

„Oamenii au spus că nu putem face parte dintr-o zonă de liber schimb cu UE fără să fim obligaţi să respectăm legile UE”, a mai spus politicianul de centru-dreapta. „Ni s-a spus că nu putem să avem prăjitura noastră şi s-o mâncăm”, a adăugat el.

„Dar este exact ce face acest acord”, potrivit premierului britanic, care a adăugat că acesta furnizează „o nouă stabilitate şi o nouă siguranţă în ceea ce a fost odată o relaţie dificilă şi plină de sincope”.

Johnson a spus că Londra a fost de acord cu o perioadă de tranziţie „rezonabilă” de cinci ani şi jumătate cu UE în chestiunea pescuitului, mai lungă decât cea de trei ani pe care o dorea dar mai scurtă decât cea de 14 ani pe care a cerut-o iniţial Bruxellesul.

„Vom fi un stat de coastă independent care va fi în control deplin al apelor sale, iar cota de peşte a Regatului Unit va creşte substanţial de la aproape jumătate astăzi la două treimi peste cinci ani şi jumătate”, a mai spus el în conferinţa de presă de joi.

„Am vrut trei ani, am sfârşit cu cinci ani. Cred că este o perioadă de tranziţie rezonabilă”, a afirmat el. Premierul Johnson a promis că industria piscicolă din Marea Britanie va beneficia de un program de mai multe milioane de lire sterline pentru a-şi moderniza flota şi mijloacele de procesare a peştelui.

Sursa foto: Facebook / UK House of Commons

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

16 comentarii

  1. Sper sa se bage vize pentru britanici, daca vor sa calatoreasca in UE. Pot sa ramana acolo ei cu ei.

  2. Strategii „insulare” cu focus pescarian.

  3. Brexitul a fost făcut de la pești?

  4. Boris Johnson is a fish.

  5. Se scumpeste mercurul …

  6. Acum si britanicii vor manca peste pe saturate.

  7. Vor ramane cu o grămadă de pește, doar pentru ei. Asta da obiectiv strategic!

  8. O sa se imbogateasca cu pestele ala…

  9. Nicio masa fara peste. 😄

  10. E o eroare in text BJ a vrut de fapt sa zica ‘vom fi la stat cu sula-n coaste’

  11. Cheap fish&chips!!! Să se mai umfle rânza…

  12. Acordul ca acordul, dar controalele din vama tot vor exista… Numai controlul în sine este costisitor și o piedica în mișcarea bunurilor.
    Mai rău acordul nu prevede nimic cu privire la serviciile financiare, ceea ce face ca Britanicii sa dea licență pentru tot ce fac în Europa, cum ar fi PaySend, cardurile Revolut samd
    Totodată acordul nu va opri exodul de întreprindeți britanice (care sunt sucursale europene) către continent

  13. In max 10 ani Great Britain va deveni Little Britain, plina de musulmani din Commonwealth. Adio Scotia, adio Irlanda.
    Si cand stau si ma gandesc ca britanicii aveau o problema cu instalatorul polonez sau muncitorul roman. A alergat echipa BBC intre Heathrow si Luton disperati sa prinda la terminalul de sosiri avioanele care se incapatinau sa aterizeze fara romani. Culmea, narativele din studioul BBC erau scrise si aveau pe fir, in stand – by, experti in imigratie, experti in securitatea frontierei, asistenti sociali, experti in piata muncii, experti in mama masii doar vor prinde prime-ul si vor mai crea inca un subiect bomba. Si surpriza, in prima zi coboara un singur roman. A doua zi niciun roman. A treia zi s-au intors in studio. Si-au bagat unghia in gat vreo doi dintre cei cativa din The Intelligence and Security Committee of Parliament, care pregatisera scenariul.
    Cand lasi rusnacul sa isi bage coada, narativul zilei ti-l face Kremlinul, iar realitatea devine mereu un facepalm pentru idioti.
    Pescuit my ass… Deja circula bancuri in UK cu marea realizare a Brexit-ului, libertatea de a pescui. Va dati seama ce realizare?! Cand 3/4 din pestele vandut la ei este din ferme piscicole. Daca au trebuit sa il scoata pe Farage pe sticla din nou e clar, e o mare realizare.
    S-a incruntat Macron si le-a inchis granita si s-a rezolvat in 24 de ore ce nu s-a realizat intr-un an de negocieri sterile. Much better!

  14. va sugerez un inceput de analiza mai larga si mai serioasa asupra acestui acord in the guardian.

  15. O fosta putere imperiala, care a colonizat zone intregi de pe glob a ajuns sa se bucure de *independenta*!

    istoria este, in acest caz, si cinica si comica!