G4Media.ro

Bogdan Licu explică de ce nu a candidat pentru șefia Parchetului General:…

Foto: Bogdan Licu. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Bogdan Licu explică de ce nu a candidat pentru șefia Parchetului General: Nu am vrut să afectez imaginea instituției pe care o conduc/ Licu a fost acuzat că și-a plagiat lucrarea de doctorat

Procurorul general interimar, Bogdan Licu, unicul candidat pentru funcția de prim-adjunct al Parchetului General, a explicat, în timpul audierilor care se desfășoară la Ministerul Justiției, de ce nu a intrat în cursa pentru șefia instituției. Acuzat de jurnaliști că ar fi plagiat lucrarea de doctorat, Licu spune că nu și-a depus candidatura pentru procuror general al României pentru ”a nu afecta nici măcar conjunctural” imaginea instituției pe care o conduce.

Bogdan Licu a mai precizat că nu a avut niciodată calitatea de suspect sau inculpat în vreun dosar penal pentru plagiat, așa cum s-a susținut în presă, și că ancheta declanșată de Parchetul General pe această temă a avut la bază un denunț care nu l-ar fi vizat în mod direct.

”Nu am intenționat să beneficiez de un avantaj material, când am obținut titlul, sporul pentru doctorat se acordă numai persoanelor care susțineau teza în domeniul în care activau, nu era cazul meu”, a mai susținut Licu.

Referitor la cererea de retragere a titlului de doctor, Bogdan Licu a spus că a avut un motiv foarte întemeiat.

”Îmi reproșez faptul că la momentul elaborării tezei nu eram suficient pregătit, este cel mai mare regret pe care îl am în activitatea mea. Tocmai pentru că regret și îmi reproșez tratarea cu superficialitate a tezei am cerut retragerea titlului de doctor. Nu am intenționat niciodată să îmi asum munca sau ideile cuiva, să capăt ce nu mi se cuvine, recunosc că am realizat o teză cu erori, dar nu pot admite să fiu țap ispășitor pentru comportamente înrădăcinate în viața academică din România înainte de legea actuală. Prin recunoașterea francă, sper că am contribuit și eu pentru viitor la recredibilizare.” a mai declarat procurorul general interimar în fața comisiei de la Ministerul Justiției.

Context:

Interviurile candidaţilor pentru funcţiile vacante de adjuncţi şi şefi de secţie din Parchetul General, DNA şi DIICOT au început luni, la Ministerul Justiţiei, fiind programate să se încheie pe 31 ianuarie.

Procurorul general interimar, Bogdan Licu, este singurul candidat admis la interviul pentru funcţia de prim-adjunct al procurorului general.

Foto Bogdan Licu (Inquam Photos / Octav Ganea)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

5 comentarii

  1. „….Acuzat de jurnaliști că ar fi plagiat lucrarea de doctorat, Licu spune că nu și-a depus candidatura pentru procuror general al României pentru ”a nu afecta nici măcar conjunctural” imaginea instituției pe care o conduce….”

    Ca procuror general o afecta, ca prim adjunct nu se pune!!! Ce fariseu!!! Sper sa-l respinga cu „brio”!!!!

    • e singurul candidat. sigur ia! de altfel pare ca a facut un fel de pact, nu candidez ca procuror general, dar nici nu ma respingeti ca vice.

    • Totuși să nu uităm că- i datorăm redeschiderea dosarului Revoluției, ceea ce este un lucru foarte important

  2. Bine zis fariseu! Se dă drept luptător contra traficului de copii, de persoane, …, cum este cazul Caracal, de exemplu, iar el de fapt reprezintă interesele mafiei care le săvârsește. La fel ca majoritatea conducătorilor unităților de parchete, indiferent că sunt din Cornetu, jud.Ilfov, sau Galați, Vrancea, ori București, nu dispune prin rezoluție înregistrarea plângerilor care-i sunt adresate, și care privesc actele procurorilor generali ai parchetelor de pe lângă curtea de apel. Apoi, pentru a acoperi nelegalitățile comise, prin care aduce atingere onoarei și probității profesionale, dispune ordonanțe cu nr.de înregistrare care nu există. conform normelor din Regulamentul de ordine interioară al parchetelor.
    De exemplu nr. 1768/C/2019, al ordonaței pe carea a dispsus-o ca procuror general al PÎCCJ, la data de 12.08.2019, nu există devreme ce nu conține indicativul „C” urmat de numărul 1. Art.133 alin.(1) din Regulamentul de ordine interioară al parchetelor prevede, că – „Lucrarile care se retin la cabinetele conducerii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie se inregistreaza de catre grefieri in registrul de intrare-iesire la corespondenta obisnuita. Pe aceste lucrari se aplica stampila de inregistrare cu mentiunea cabinetului respectiv, iar in registru si pe lucrare, in dreptul numarului de inregistrare, se mentioneaza indicativul „C” si un numar dupa cum urmeaza: „C 1” pentru cabinetul procurorului general, „C 2” pentru cabinetul prim-adjunctului procurorului general si „C 3” pentru cabinetul adjunctului procurorului general.” Deci, și grefierii PÎCCJ sunt la fel de corupți. Iar apoi, au pretenții la a li se plăși pensii speciale.

  3. Se va termina vreodata cu minciuna asta care insulta inteligenta oricui a scris macar o lucrare de licenta in mod serios: nu exista vreo clementa fata de preluarea frazelor altui autor ” înainte de legea actuală”. Mizeria asta a fost sustinuta si de Ponta, si de altii, cum ca ar fi existat posibilitatea de a copia din carti, fara a indica sursa.