G4Media.ro

Bibliotecarul Avram Iancu vrea să stabilească pe lacul Balaton din Ungaria un…

Bibliotecarul Avram Iancu vrea să stabilească pe lacul Balaton din Ungaria un nou record mondial la înot: Voi încerca să înot 72 de ore, adică trei zile şi trei nopţi

Bibliotecarul Avram Iancu a plecat vineri spre Lacul Balaton, din Ungaria, unde intenţionează să stabilească un nou record mondial la înot de anduranţă, polisportivul din Petroşani propunându-şi să străbată acest lac de două ori, încontinuu, timp de trei zile şi trei nopţi.

„Mă simt excelent. Abia aştept să ajung în apă. Sunt încrezător în şansele mele. Recordul mondial la înot de anduranţă este de 67 de ore şi 16 minute, iar eu voi încerca să înot cel puţin un minut peste acest timp. Dacă îmi ajută bunul Dumnezeu, voi încerca să înot 72 de ore, adică trei zile şi trei nopţi”, a declarat, pentru Agerpres, Avram Iancu.

Sportivul s-a pregătit intens pentru momentul ce începe pe 18 iulie, la ora 10,00, din Marina Kenese Balaton, locul în care Avram Iancu şi-a propus să ia startul în încercarea de a stabili un nou record mondial.

„M-am antrenat foarte mult pentru acest moment. Pe lângă pregătirea zilnică, am avut zece antrenamente oficiale în diferite locuri din România, cum ar fi lacurile Cinciş, Bicaz, Ştiurţ, Tarniţa, pe canalul Bega sau în Bucureşti, pe râul Dâmboviţa. Mă simt pregătit pentru ceea ce va urma”, a arătat Iancu.

Pe parcursul acestei încercări, sportivul nu are voie să se oprească şi nu va putea purta costum de neopren. De asemenea, pe timpul traversării sportivului nu-i va fi permis să atingă pe cineva sau barca însoţitoare. Singurul lucru permis este ca echipa sa de suport să-i arunce hrana necesară, la fiecare jumătate de oră.

Traversarea lacului şi omologarea rezultatului se va face după regulile de Marathon Swim, Iancu urmând să fie monitorizat atent de către trei observatori oficiali.

Avram Iancu a anunţat că va dedica acest record multiplei campioane Nadia Comăneci, pentru a marca astfel împlinirea a 45 de ani de la momentul în care sportiva a obţinut prima notă de 10 din istoria gimnasticii mondiale.

În prezent, Avram Iancu este deţinătorul recordului românesc la înot de anduranţă, el reuşind ca anul trecut să înoate în apele Dunării timp de 36 de ore şi 29 de minute.

Bibliotecarul Avram Iancu este cunoscut pentru performanţele sale sportive. El a traversat înot Canalul Mânecii, în august 2016, iar în vara anului 2017 a înotat întreg cursul Dunării, pe o distanţă de 2.860 de kilometri. Pe lista reuşitelor este înscrisă şi traversarea Mării Negre, în toamna lui 2018, când a înotat 680 de kilometri, de-a lungul ţărmului, de la Sulina la Istanbul, timp de 60 de zile.

Sursa: Agerpres

Sursa Foto: Radio Reșița

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Sa ne zica si noua ce regim alimentar are … Programul complet.

 2. Ce frumoasa ironie ar fi ca Avram Iancu sa castige titlul suprem pe lacul unguresc! lol

  • Pe nimeni din Ungaria nu interesează bibliotecarul vistri

  • Ca acasa n-are un lac k lumea , doar latrine murdare pline cu peturi si rahati.
   Ehe… , cand si Iancu trage la civilizatie… 😉

 3. Baftă, sper să doboare recordul!

 4. Inoata un pic mai bine ca un topor, atit cit sa se poata face citeva poze si citeva filmulete de citeva secunde.
  In rest e o mare minciuna.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.