G4Media.ro

Beatrice Mahler susține că foarte puţine persoane se mai prezintă pentru test…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Beatrice Mahler susține că foarte puţine persoane se mai prezintă pentru test COVID-19, chiar dacă au simptome/ Pacienţii ajung la spital doar cu forme severe/ În lipsa anchetelor epidemiologice, Mahler crede că s-ar putea ajunge la un nou val de îmbolnăviri

Directorul Institutului ”Marius Nasta” din Bucureşti, Beatrice Mahler, a tras un semnal de alarmă privind persoanele infectate cu noul virus, dar care nu se prezintă la medici, iar motivul principal este stigma. Mahler afirmă că, în lipsa unor anchete epidemiologice, s-ar putea ajunge la un nou val de îmbolnăviri.

Beatrice Mahler este de părere că noua tulpină de coronavirus trebuie să ne pună în gardă, având în vedere informaţiile potrivit căreia aceasta se transmite mai uşor şi are o mortalitate mai mare.

”La început am avut doar informaţia că se transmite mai uşor, noua tulpină, acum ştim că mortalitatea este mai mare. Este de aşteptat ca atunci când apare o tulpină nouă, informaţiile despre ea să vină treptat, iar acest lucru trebuie să ne pună în gardă şi pe noi şi să ne facă atenţi şi să ne facă responsabili pentru că povestea coronavirus nu s-a încheiat”, a declarat Beatrice Mahler la Digi24, vineri seară.

Potrivit directorului Institutului ”Marius Nasta”, soluţia pe termen mediu şi scurt este purtarea măştii, distanţarea fizică, iar pe termen lung, vaccinul. Beatrice Mahler este de părere că regulile din prezent ar trebui să mai fie valabile şi pentru următorul an.

”În acest moment trebuie să ne gândim la două soluţii, soluţii pe termen mediu şi scurt sunt purtarea măştii, regulile pe care le cunoaştem şi ele trebuie să rămână reguli de aur pentru următorul an, însă vaccinul vine ca o soluţie terapeutică, prima şi singura din acest moment, pentru infecţia SARS CoV-2. Cu siguranţă, în momentul în care o mare parte dintre noi vom fi vaccinaţi, speranţa unei vieţi normale este cea care cred că trebuie să ne motiveze pe toţi să mergem către această soluţie”, a mai declarat Beatrice Mahler.

Directorul de la ”Marius Nasta” a mai adăugat că în acest moment sunt paturi libere în spitalul pe care îl conduce, inclusiv pe Secţia de Terapie Intensivă.

”În acest moment lucrurile sunt într-o direcţie bună, aş putea spune, cel puţin la Institutul Marius Nasta avem paturi libere atât în Secţie, cât şi în Secţia de Terapie Intensivă. Pot spune că nu am avut această situaţie de la sfârşit de august, început de septembrie. E o direcţie bună şi mi-aş dori să păstrăm ceastă direcţie. Sper că lucrurile vor rămâne în acest platou şi că existent, pentru că deja ştim că această tulpină din Marea Britanie se găseşte şi în România şi are transmitere comunitară, nu va avea în perioada următoare un impact important asupra creşterii numărului de cazuri. În acest moment, însă, da, avem un număr mai mic de cazuri, e adevărat că din cazurile internate, 80 la sută sunt pacienţi cu forme severe, pentru că în acest moment vin în spital persoanele care într-adevăr, nu au altă soluţie terapeutică, sunt multe care amână momentul internării. În terapia intensivă avem câteva locuri, puţine, dar ele există şi îţi permiţi să manageriezi situaţia fără să fii speriat că starea unui pacient din Secţie se va deteriora şi nu mai sunt paturi în terapia Intensivă. Lucrurile sunt, pot să spun, într-o direcţie bună. Mi-aş dori să putem păstra această linie”, a mai declarat Mahler.

Întrebată dacă ar fi recomandat măsurile de relaxare în Capitală, după scăderea incidenţei cazurilor de COVID-19, Beatrice Mahler a declarat că o îngrijorează mai tare persoanele pozitive la SARS CoV-2 care nu se prezintă pentru a fi testate şi luate în evidenţă.

”Pe mine mă îngrijorează un aspect: persoanele care se prezintă la Institutul Marius Nasta pentru a fi testate, sunt foarte puţine. Oamenii nu mai vin pentru test când sunt simptomatici, oamenii stau acasă simptomatici şi ajung să vină când au o insuficienţă respiratorie pe care ei o resimt ca şi stare de boală avansată. Ştiu sigur că sunt persoane care stau la domiciliu, cu simptomatologie de infecţie SARS CoV-2 şi nu solicită testare pentru că ei oricum ştiu ce diagnostic au”, a declarat Beatrice Mahler. Stigma este principalul motiv, mai spune Mahler.

”Din punctul meu de vedere, cel mai important motiv este stigma pentru că în momentul în care ai SARS CoV-2 şi spun asta din povestea colegilor mei care au trecut prin această boală, stigma cu care i-au tratat vecinii şi prietenii a fost extrem de impactantă pe viaţa lor şi pe trauma resimţită. Şi atunci preferă să se retragă, să treacă prin boală singuri, apoi să iasă fără să ştie lumea că ei au fost bolnavi. Există riscul ca, nefiind declanşată ancheta epidemiologică, o parte din prietenii şi cunoscuţii lor care nu sunt informaţi să fie bolnavi şi să nu ştie de unde s-au îmbolnăvit. Şi atunci putem să ne aşteptăm la o explozie de cazuri care să nu ştim de unde vine. Acesta este riscul pe care îl văd în acest moment”, a precizat Beatrice Mahler.

Directorul Institutului ”Marius Nasta” a adăugat că simţul civic trebuie să predomine, iar cel care a trecut prin boală trebuie ajutat să se reintegreze în societate.

sursa: News.ro, sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

14 comentarii

  1. Doamna Beatrice, nu vă supărați, poate la dumneavoastră la țară n-a ajuns informația că nu „persoanele se prezintă la test” că s-au trezit să facă un test, ci sunt coordonațe de către DSPuri, iar in cele mai multe cazuri, o persoană cu simptome suna la 112, vine ambulanta, il trasnportă la un spital COVID, acolo li se face un test, și așa mai departe.

    Deci asta cu „nu se mai prezintă persoanele la test” este datorată definițiilor de caz imbecile.
    Apropo, ce-ai făcut matale ca să schimbi definiția asta de caz ?

  2. Eu m-am săturat de explicațiile atotștiutoare și critice ale unor persoane ca această individă, Rafila, Cercel, Moldovan….

  3. Doamna măsoară acele cu centimetrul ca la croitorie.

  4. epidemia trece si cu ea vedetele momentului !

  5. Ar trebui sa se trateze de covid si asimptomaticii? Sa fie ghiftuiți cu pastile toxice chiar daca nu au probleme de sănătate?
    La ce alta boala virala cu afectare respiratorie se recomandă pumnul de paracetamol (voiau să-l interzica de hepatotoxic ce e – ca algocalminul) cand îți curge putin nasul si ai „febra” de 37,5°C (considerata pana mai ieri temperatura fiziologica)?

    Ce motive ar avea ca sa ocupe pana și spatiul din triaj? Sa bifati consultatii alacalabrante si pacienti „tratati” cu odihna si ceai? Sa nu mai aveți timp de tbc și cancer pulmonar, bpoc, alergii si alte afecțiuni grave care necesita asistenta medicala sustinuta si pe care le ignorați de un an de zile?

  6. Păcat de doamna doctor Mahler, un medic deosebit de altfel ca se transforma în vuvuzela a unor incompetenți care gestionează sănătatea publică. A pierdut un bun prilej ca să taca.
    Deocamdată din evoluția numărului de cazuri de la terapie intensivă și al deceselor (adică pacienți care nu ar avea cum sa se ascundă ca au covid) se pare ca epidemia e pe un trend descendent în România. Sa nu ne amăgim însă. O explicație plauzibila e ca suntem la vreo saptamana după un episod de răcire accentuata a vremii care a dus vrem nu vrem la o distanțare fizico-sociala mai respectata adică oamenii au stat mai mult un casa de frig.
    Cât despre teste încercați sa va programați la cerere la un test pcr (pe bani) sa vedeți cam cât de ușor e

  7. Sa ne mai lase in pace doamna asta!
    Nu face decat sa induca frica,deprimare si acum o scarba imensa pentru asemenea pareri.
    Sa va fie rusine doamna!

  8. Astora le este frică că rămân fără clienți și finanțare.

  9. Tulpina ca tulpina, dar sa vedeti cand va aparea o noua radacina!

  10. Mai ales in spitalul dumneavoastra, dna. Doctor! In centrul de vaccinare anti-Covid deschis acolo, la dumneavoastra in spital, este o mizerie de nedescris. Peretii arata ca intr-o casa parasita, plini de jeg! Inteleg ca poate nu aveti fonduri, dar macar sa mascati oribilitatile cu ceva postere, ca asta nu costa mult. Si mai si promovati tot ce doriti legat de Covid cu ajutorul lor.
    Atunci cand o sa avem conditii civilizate in spitale, o sa mergem fara frica. Pana atunci mi se pare foarte deplasata orice mustrare pe care o adresati pacientilor legata de faptul ca nu se prezinta la spital.

  11. toate formele fara fond sunt importate din occident

    in mod normal, toti directorii ar fi trebuit sa numere paturi si plosti, nu sa emita opinii stiintifice despre produse al caror pliant il pot citi si profesionistii

    dar in occident, daca nu iti afli numarul de la chiloti al lui musk sau fauci, nu e oligarhul multumit

  12. Imi place doamna Mahler, putea juca intr-un film.

  13. G4 pare in ultima vreme pepiniera de negationisti anti vaccin anti orice.

    Informatia ca noua tulpina din UK ar avea o mortalitate mai mare nu a fost confimata.
    E doar o declaratie a lui Boris Johnson -inca un distributor de realitati alternative acum ca basinile lui Trump nu mai trec oceanul.

    Cea din Africa de Sud pare mai periculoasa pentru ca da forme mai grave si la populatia tanara. Deocamdata nu a fost confimata in Ro, poate vine un pic caldura pana cand se multiplica si pe aici…

    Dar e clar ca urmeaza un nou val cu tulpina din UK in februarie si martie, la fel cum se intampla acum in Europa de Vest.
    Viata e ieftina pe la noi, negationismul in floare.