G4Media.ro

Austria constată o scădere a cererilor de azil după introducerea de către…

Sursa Foto: Facebook / Ministerul austriac de interne

Austria constată o scădere a cererilor de azil după introducerea de către Serbia a vizelor pentru mai multe țări, în special India și Tunisia / Ministrul de interne Gerhard Karner: Eliminarea intrării fără viză pentru cetățenii indieni și tunisieni este o măsură importantă pentru a limita sfera de acțiune a crimei organizate

Austria resimte primele efecte ale demersurilor de frânare a acordării de azil, după ce eliminarea călătoriilor fără viză pentru mai multe țări a dus la o scădere evidentă a solicitanților de azil din Tunisia și din India. Este vorba despre introducerea de către Serbia a unui regim de vize pentru mai multe țări, inclusiv India și Tunisia, din cauza presiunii UE de a opri migrația ilegală, relatează Schengenvisa info, citată de Rador.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului de Interne al Austriei, pe lângă această măsură, desfășurarea unor controale intensive ale poliției a fost crucială pentru scăderea ratelor de azil, relatează SchengenVisaInfo.com.

„Eliminarea intrării fără viză pentru cetățenii indieni și tunisieni este o măsură importantă pentru a limita sfera de acțiune a crimei organizate – mafia traficului de persoane. Datorită scăderii puternice a numărului de solicitanți de azil tunisieni și indieni, frâna acordării de azil începe să aibă efect”, a menționat ministrul de Interne Gerhard Karner.

Luând măsuri împotriva mafiei traficului de persoane peste graniță, Austria protejează vieți omenești și combate și aceste ilegalități. Aceeași sursă dezvăluie că, în perioada cuprinsă între jumătatea lunii decembrie și primele zile ale anului 2023, arestările legate de această problemă au scăzut cu 70%.

Introducerea de către Serbia a unui regim de vize pentru cetățenii indieni și tunisieni, care plăteau între 2.000 și 5.000 de euro pentru a trece ilegal din Serbia în Austria, a fost, de asemenea, considerat unul dintre motivele scăderii numărului de arestări. După cum a subliniat ministrul, această măsură introdusă de statul sârb a afectat grav baza de afaceri a mafiei traficului de persoane.

Numărul de cereri de azil depuse de indieni și tunisieni în Austria a depășit 30.000 în 2022, aceste rate ajungând la 1.000 într-o singură săptămână, până la sfârșitul lunii octombrie.
Totuși, scăderea trecerilor ilegale de frontieră nu poate fi legată de sezonul rece, deoarece în ianuarie temperaturile au fost neobișnuit de calde, știut fiind faptul că mai multe persoane trec granițele în lunile mai calde.

Cea mai relevantă rută pentru Austria în 2022 a rămas ruta estică a Mediteranei, care pleacă din Turcia, Grecia, Bulgaria, Macedonia de Nord, Serbia, România și Ungaria, ajungând până în Austria.

Potrivit World Data Info, un total de 39.867 de persoane au solicitat azil în Austria pe parcursul anului 2021, 12.022 de cereri fiind acceptate și 9.297 refuzate. Rata totală de acceptare a fost de 56,4%.
Principalele țări de origine pentru solicitanți au fost Siria (16.281), Afganistan (739), Maroc (1.920), Somalia (1.695), Pakistan (1.362), Irak (1.052) și Bangladesh (1.027).

Pe de altă parte, Trading Economics dezvăluie că numărul solicitărilor de azil în Austria a fluctuat în timpul anului, cele mai mari rate fiind înregistrate în octombrie (17.980) și cele mai scăzute (3.105)

în februarie. În total, în perioada ianuarie – octombrie 2022, în Austria au fost depuse 89.210 cereri de azil.

Sursa: Schengenvisainfo.com/ Rador/ România

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Pai…… si care-i legatura cu Romania si Bulgaria? 🤣🤣🤣

  2. Fix de aia nu mai puteam eu.😆

  3. Aha, acum sârbii „ie” buni.