G4Media.ro

Australia a recunoscut vaccinul rusesc împotriva coronavirusului Sputnik V în două doze…

foto: Sputnik V Twitter

Australia a recunoscut vaccinul rusesc împotriva coronavirusului Sputnik V în două doze pentru călătorii care intră în țară, devenind una dintre primele țări occidentale care a făcut acest lucru

Departamentul de Administrație pentru Bunuri Terapeutice de Sănătate (TGA) din Australia a declarat că a obținut informații pe baza unor studii publicate de la Moscova că Sputnik V reduce transmiterea bolilor severe și a virusului în rândul călătorilor care sosesc în țară.

„Recunoașterea Sputnik va extinde opțiunile pentru întoarcerea studenților internaționali, călătoria lucrătorilor calificați și necalificați în Australia și călătoria oamenilor de afaceri și a sportivilor de elită în țara noastră”, se arată în comunicat.

TGA a remarcat că studiile au fost efectuate înainte de apariția variantei foarte transmisibile Omicron. De asemenea, a subliniat că încă nu recunoaște boosterul Sputnik Light în doză unică.

Sputnik V se alătură unei liste de vaccinuri importante occidentale și chinezești împotriva Covid-19 care urmează să fie aprobate de Australia, care necesită cel puțin 14 zile între ambele doze și șapte zile de la administrarea dozei finale pentru a fi permisă intrarea.

Fondul rus de investiții directe (RDIF), care comercializează Sputnik V la nivel mondial, a lăudat decizia Australiei de a-și deschide granițele pentru cei vaccinați cu acest ser.

„Australia s-a alăturat altor peste 100 de țări, inclusiv cel mai recent Israel și Arabia Saudită, care acceptă călători vaccinați cu Sputnik V”, a spus CEO-ul RDIF, Kirill Dmitriev.

Israelul a ridicat săptămâna trecută un mandat de carantină de trei zile pentru turiștii vaccinați cu Sputnik V, permițând călătoria liberă după un test PCR negativ și un test serologic pozitiv.

În timp ce Rusia a prezentat Sputnik V ca fiind primul vaccin înregistrat din lume împotriva Covid-19 în august 2020, acesta nu a fost încă autorizat pentru utilizare de către Organizația Mondială a Sănătății (OMS) sau Uniunea Europeană. Aprobarea sa rapidă înainte de studiile la scară largă a stârnit îngrijorări, deși cercetările publicate în principala revista medicală The Lancet au declarat că este eficient peste 91% împotriva tulpinii originale de Covid-19.

Șeful OMS din Rusia a declarat duminică că dezvoltatorii vaccinului au transmis toate informațiile necesare pentru procesul de aprobare, iar inspecții suplimentare vor avea loc în februarie.

sursa: The Moscow Times

foto: Sputnik V Twitter

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

  1. Oricum nu mai contează ce ser bagi in tine, asta gratie Omicron. Gestul contează.

    • De unde stiti, cine v-a spus?

    • Ii spune numarul de decese inregistrat in valul asta raportat la numarul de infectari. Se confirma datele din alte tari cu privire la Omicron care e mult mai bland ca delta.

    • Eu întrebam de unde știe că nu contează ce vaccin folosești, in cazul in care te hotărăști să te vaccinezi. V-ați băgat și dvs in discuție și oricum nu are legătură ce spuneți. Nu știe nimeni ce va fi peste câteva luni. Deocamdată numărul îmbolnăvirilor creste, presiunea in spitale e și ce in ce mai mare, activități suni perturbate.

    • Nu mi-a spus nimeni – este concluzia logica când tarile accepta un vaccin precum cel chinezesc sau rusesc.

  2. Știți doar să lătrați aiurea. Nu sunt rusofil, dar totuși Rusia are un nivel ridicat în cercetare medicală. De asemenea au și institute serioase. Este absolut justificat ca vaccinul lor să fie recunoscut la nivel mondial.

    • Din pacate nu mai au un nivel ridicat de multi ani in niciun domeniu. Totul e putrezit de coruptie si „calitatea” e de fatada

  3. Prima data aud ca Australia e o tara „occidentala” 🙂

  4. Pentru autorul articolului, de cand Australia este o tara occidentala sau voi nu ati fost la orele de geografie?

    • Termenul de „Occident” si/sau „Tara occidentala” este acceptat in presa si mediul academic referindu-se la tarile cu oranduire capitalista de dupa 1945, in speta cele anglo-saxone care tin de Coroana Britanica . Asa ca, Australia si Noua Zeelanda intra in aceasta categorie.

  5. spun ca vaccinul rusesc ar fi de fapt veccinul Zeneca!? Sii, ce este drept, la spionaj rusii stau ff bine…