G4Media.ro

AUR: Guvernul să vină în fața Parlamentului cu modificările la Codul Fiscal…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

AUR: Guvernul să vină în fața Parlamentului cu modificările la Codul Fiscal / Simion: Care-i graba? Observăm și de această dată, din păcate, o tendință de militarizare foarte periculoasă într-un stat democratic

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) solicită Guvernului Ciucă să renunțe la utilizarea excesivă și nejustificată a ordonanțelor de urgență și să vină în fața Parlamentului cu modificările propuse la Codul Fiscal, se arată într-un comunicat transmis G4Media.ro

„Coaliția toxică PSD-PNL-UDMR are o majoritate confortabilă în forul legislativ și trebuie să-și asume schimbările preconizate, nu să evite dezbaterea publică și să fugă de români. În plus, măsurile vor intra în vigoare abia de la începutul anului viitor. Care-i graba? Observăm și de această dată, din păcate, o tendință de militarizare foarte periculoasă într-un stat democratic: Parlamentul să dețină doar un rol decorativ”, a declarat președintele George Simion.

„Guvernul preferă ordonanțele de urgență în detrimentul legiferării normale, ceea ce nu este normal. Nu este vina noastră, a Opoziției, că discuțiile privind modificările la Codul Fiscal trenează de luni de zile și că se încheie sesiunea parlamentară în curând. Democrația nu trebuie să aibă de suferit din pricina neînțelegerilor dintre PSD și PNL. Dacă cele două partide nu se mai înțeleg, să se despartă și mergem la alegeri anticipate”, a afirmat Claudiu Târziu, liderul grupului AUR din Senat.

Potrivit AUR, coaliţia de guvernare încearcă de luni de zile să ajungă la un consens în privinţa modificării Codului Fiscal. ”Liderii PSD şi PNL nu se înţeleg cu privire la o serie de aspecte, iar graba cu care tratează acum aceste modificări reflectă amatorismul și lipsa de respect față de democrație”, se mai arată în comunicat.

Context

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat, luni, că Guvernul trebuie să vină cu o plafonare a prețurilor la carburanți, deoarece există „speculanți” în această piață. Declarațiile sale vin în contextul în care în acest weekend au avut loc proteste la benzinării, șoferii cerând plafonarea prețurilor, pe modelul din Ungaria.

Surse din PSD au precizat pentru Economedia că intenția PSD este de a plafona adaosul pe lanț, în prezent de 37%, în care nu sunt incluse profit, transport, asigurări. Potrivit acestora, PSD intenționează să lase o marjă de profit, de 5-10% de exemplu, pentru a aduce benzina înapoi la 7 lei, pe un termen limitat.

El a mai precizat că excepțiile din Codul Fiscal se ridică la 64 miliarde lei.

„Nu se mai poate continua așa, o spun toți finanțiștii, toți auditorii externi, despre care nu putem spune că sunt social-democrați. În cepriește Codul Fiscal din punctul meu de vedere arată precum eram în Evul Mediul. Sunt excepții peste excepții, jocuri de noroc impozitate cu 1%, companii impozitate cu 1%, alte companii cu un angajat impozitate cu 1%, altele fără angajat cu 3%, dacă soarele răsare din sud nu din nord cu 5%. Nu se poate continua cu așa ceva. Eu nu pot să observ că toate țările economice dezvoltate nu au excepții, ci au un sistem de impozite progresivă. Avem excepții de exemplu pentru zona de construcții. Excepția era ca de la salariul minim să ajungi la 3.000 lei ca oamenii să nu mai plece din țară, să rămână în România. Ne-am trezit că aceste excepții sunt doar până la 30.000 lei”, a mai spus Ciolacu.

În replică, fostul premier Florin Cîțu acuză PSD de un „atac continuu asupra sectorului privat”, după ce Marcel Ciolacu a cerut din nou renunțarea la cota unică și pregătirea unui sistem de impozitare progresivă.

„Aceste intervenții cu bocancii în economie îmi aduc aminte de sistemul comunist. Nu e o surpriză, PSD vine din PCR”, a comentat președintele Senatului, liberalul Cîțu.

Acesta i-a cerut lui Ciolacu ca, dacă știe persoane din sistemul privat care nu își plătesc corect taxele către stat, „să spună” și ceri care nu au plătit „să meargă în pușcărie”.

Altfel, acest „atac continuu asupra sectorului privat” creează un un climat care descurajează investițiile în România, a acuzat Florin Cîțu.

În opinia sa, o măsură mai bună pentru România este reducerea contribuțiilor, care ar conduce la o creștere de venituri pentru toți românii. În schimb, o scădere a TVA ar însemna venituri mai mici la buget, iar acest lucru „înseamnă că trebuie să ții sub control cheltuielile”, a adăugat el.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Simioane umbla vorba ca ti-au cam inchis rusii robinetul la ruble. Nema Sputnik!

  2. Ei s-au scremut pentru aia 3lei/zi cu ajutoare,dar nu au prevăzut și pensiile lor și ale primarilor!nu vedeți că tac mâlc?aia e graba,nu alta!

  3. Simioane, învață dracu legislație!