G4Media.ro

AstraZeneca a folosit date ”depăşite” în teste clinice în Statele Unite, care…

sursa foto: astrazeneca.com

AstraZeneca a folosit date ”depăşite” în teste clinice în Statele Unite, care au condus la o estimare incompletă a eficienţei vaccinului împotriva COVID-19, anunţă autoritatea americană de reglementare

Loboratorul suedezo-britanic AstraZeneca a folosit date ”depăşite” în teste clinice în Statele Unite ale vaccinului împotriva COVID-19 AstraZeneca-Oxford, potrivit Institutului Naţional american al Alergiilor şi Bolilor Infecţioase (NIAID), date care au condus la o estimare incompletă a eficienţei vaccinului, relatează AFP, preluată de News.ro.

Un grup de supraveghere şi-a exprimat îngrijorarea faţă de faptul că AstraZeneca a folosit date depăşite în acest studiu în Statele Unite, ”ceea ce a condus la o estimare incompletă a eficienţei” vaccinului, a anunţat NIAID, care supervizează testele clinice ale vaccinurilor.

”Îndemnăm compania să coopereze cu Data and Safety Monitoring Board (DSMB, Comitetul de monitorizare a studiului) în vederea unei evaluări a eficienţei datelor şi pentru a se asigura că datele cele mai precise, mai recente şi mai eficiente posibile sunt publicate cât mai rapid posibil”, îndeamnă institutul.

AstraZeneca şi-a apărat luni vaccinul – respins de o parte a europenilor -, anunţând că are o eficienţă de 80% împotriva covid-19 la persoane în vârstă şi că nu creşte riscul formării unor cheaguri de sânge, în urma unor teste clinice, în faza 3, în Statele Unite, asupra unui număr de 32.449 de participanţi.

Vaccinul AstraZeneca-Oxford are o eficienţă de 79% în prevenirea unei boli covid-19 simptomatice în populaţia generală şi de 100% în împiedicarea formelor grave ale bolii şi spitalizării, a anunţat laboratorul după aceste teste clinice.

Luna aceasta, mai multe state membre UE au suspendat utilizarea vaccinului, de frica faptului că ar cauza formarea unor cheaguri de sânge (tromboze), în unele cazuri mortale.

Însă Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a anunţat joi că vaccinul AstraZeneca-Oxford este ”sigur şi eficient”, iar utilizarea vaccinului a fost reluată în unele dintre aceste state.

sursa foto: astrazeneca.com

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. AstraZeneca ce putea spune dupa ce a incasat anticipat 2,7 miliarde euro de la UE. Nenorocirea vine de la onestitatea ”specialistilor” EMA care l-au declarat fara sovaiala ”sigur si eficient” si a lipsei de empatie a unor state pentru sanatatea propriilor cetateni.
    https://www.mediafax.ro/coronavirus/agentia-americana-de-sanatate-pune-la-indoiala-datele-studiului-despre-eficacitatea-vaccinului-astrazeneca-19971266

    • Păi adu cifre in favoarea bălăriilor pe care, de obicei, le debitezi. Fără cifre, nu există dovezi, iar cifrele trebuie verificate de mai multe părți independente. Exact cum se face cu eficacitatea. Doar Ion știe, fără cifre, fără dovezi.

  2. Tat Sputnicu-i fruncea?
    Caricatura de UE…, pe bune. 🙂
    Vreun birocrat din bruxellistan anchetat?

  3. Stimate jurnalist,
    Ce bine ar fi fost să verifici sursa.
    Mie mi-a luat 50 de secunde să dau copy-paste la numele instituției americane de care vorbiți, să intru pe site-ul lor, să intru la press releases și să văd textul anunțului lor.
    Mai departe am constatat următoarele:
    1. Comunicatul lor începe, în mod relevant, astfel: ”Results from a large clinical trial in the United States and South America indicate that AstraZeneca’s COVID-19 vaccine, AZD1222, is well-tolerated and protects against symptomatic COVID-19 disease, including severe disease or hospitalization. The independent Data and Safety Monitoring Board (DSMB) overseeing the trial identified no safety concerns related to the vaccine.”
    2. Că nu am detectat nicăieri în textul anunțului oficial ceva legat de „date depășite” sau de de o ”estimare incompletă”. Eu nu am văzut, poate sunt și cineva citește mai atent și le vede.
    Nu știu dacă e vorba de fake news aici, se pricep alții mai bine iar eu mă opresc aici.
    cele bune și la o informare mai corectă și mai completă!

  4. De ce aprobati selectiv comentariile? Comentariul postat acum 2 ore nu a aparut inca.