G4Media.ro

Arma apocaliptică Belgorod. Rusia a lansat un nou tip de submarin nuclear,…

Sursa Foto: Hisutton.com

Arma apocaliptică Belgorod. Rusia a lansat un nou tip de submarin nuclear, care urmează să fie dotat cu drone nucleare submarine de tip Poseidon

Preşedintele rus Vladimir Putin a asistat la lansarea unui nou tip de submarin, care urmează să fie echipat cu viitoare drone submarine nucleare – o armă apocaliptică ce poate provoca un tsunami devastator, relatează The Associated Press, citat de News.ro

Putin a asistat marţi, în cadrul unei vizite la şantierul naval militar de la Sankt Petersburg, la lansarea submarinului nuclear Belgorod, la fabrica Sevmaş din Severodvinsk, în nord-vestul Rusiei, printr-o teleconferinţă.

Marina rusă a anunţat că submarinul, care urmează să fie dotat cu drone de tip Poseidon, urmează să intre în serviciu anul viitor.

Poseidon poate ţinti zone de coastă cu o armă nucleară puternică şi să provoace un tsunami devastator.

Putin a anunţat că testele dronei au fost efectuate cu succes.

Liderul de la Kremlin a vorbit pentru prima oară despre drona cu propulsie nucleară – într-o panoplie de arme noi – într-un discurs adresat naţiunii, anul trecut.

El ameninţa atunci că aceste arme vor face inutilizabile sistemele apărării antirachetă ale Statelor Unite.

Denumit ‘monstrul marin’ de presa occidentală, submarinul ‘Belgorod’ K-329 încă nu este în totalitate finalizat şi urmează să fie supus unei serii de teste, scrie și Agerpres.

Conform tradiţiei, în timpul ceremoniei de lansare, căpitanul de rangul I, Anton Alehin, viitorul căpitan al navei, a spart o sticlă de şampanie de bordul submarinului.

‘În decurs de doi ani, submarinul şi dronele Poseidon vor fi testate împreună. La orizontul 2020-2021, este planificat ca întregul sistem să intre în dotarea marinei ruse’, a declarat pentru agenţia de presă oficială RIA Novosti o sursă bine informată, sub rezerva anonimatului.

K-329 ‘Belgorod’ este singurul submarin din proiectul rusesc 09852, destinat să transporte drone submersibile ‘Poseidon’, ce vor fi înzestrate cu arme convenţionale şi nucleare, putând să le transporte la mare adâncime, cu viteză mare. ‘Belgorod’ a fost conceput pe baza proiectului modernizat de submarine din clasa 949A Antei (Oscar II, conform codului NATO). Caracteristicile sale tehnice sunt păstrate în secret.

‘Belgorod’ va deveni cel mai mare submarin din componenţa marinei ruse, potrivit Gazeta.ru: deplasamentul – aproape 24.000 de tone, lungimea – 184 m, iar lăţimea – 18,2 m. După dimensiunile sale, acesta depăşeşte chiar şi crucişătoarele strategice ale proiectului 955A Borei-A (lungime – 170 m, lăţime – 13,5 m), celelalte caracteristici tehnice fiind secretizate.

Potrivit unor experţi, ceea ce încearcă să prezinte Moscova ca ‘tehnologie de vârf’ este de fapt un proiect de submersibil care amintea iniţial de submarinul nuclear Kursk (K-141, clasa Oscar), care s-a scufundat în august 2000 cu 118 marinari la bord în timpul unui exerciţiu în Marea Barents.

Construcţia submarinului prezentat cu emfază de media de stat ruse a început la ‘Sevmaş’ la 24 iulie 1992, iar din 2012 proiectul a fost revizuit, procedându-se la lucrări de adaptare pentru a putea transporta vehicule submarine fără echipaj.

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat pentru prima oară că Rusia dezvoltă drone submersibile care transportă arme nucleare în martie 2018, în timpul prezentării mesajului său anual către parlament. Potrivit şefului statului, aceste dispozitive pot lovi portavioane, fortificaţii de coastă, fiind deosebit de periculoase pentru infrastructurile de coastă.

Dronele submarine ‘Poseidon’, botezate de media occidentale ‘armele Apocalipsei’, sunt capabile să se deplaseze cu o viteză de aproape 110 noduri, adică cu peste 200 km/oră. În plus, drona este capabilă de manevrare, schimbându-şi direcţia şi adâncimea.

Ministerul Apărării rus a publicat o înregistrare video cu testarea dronelor ‘Poseidon’ în februarie, în care se vede drona-torpilă în momentul pregătirii ei pentru lansare şi imersiunea ei în apă.

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat pentru prima oară că Rusia dezvoltă drone submersibile care transportă arme nucleare în martie 2018, în timpul prezentării mesajului său anual către parlament. Potrivit şefului statului, aceste dispozitive pot lovi portavioane, fortificaţii de coastă, fiind deosebit de periculoase pentru infrastructurile de coastă.

Sursa: hisutton.com

Sursa: News.ro, Agerpres.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

14 comentarii

  1. e „super”, sunt sigur ca rusii de rand , sunt mandri , se simt mai liberi, mai bogati, mai democrati, o putere si in stiinta si inovatie, o tara in care oricine doreste sa emigreze, sa o viziteze, sa isi cumpere masina din ea, telefon mobil, televizor … asa au devenit un pilon de principii sanatoase

    niet!

    • Omul este cel mai prost dintre animale. Nu-ti poti imagina cate animale fatate in Tara asta se uita cu admiratie si se inchina catre imperiul din rasarit.

  2. Mi se pare mie sau e cam ruginit si se scurge apa din el? Noroc ca exista Picasa.

  3. Asfalt uscat! Inca niste fier pe fundul oceanului.

  4. Armele astea sunt facute la deruta, Rusia nu mai are nici bani de pensii, iar tara se goleste, nu vrea nimeni sa traiasca in Rusia.

    Trist, foarte trist.

  5. ” ‘Monstrul’ … nu este în totalitate finalizat şi urmează să fie supus unei serii de teste”.
    Dar, ” conform tradiţiei, în timpul ceremoniei de lansare (!?!) , … viitorul căpitan al navei, a spart o sticlă de şampanie de bordul (monstrului)”

    Aha.
    O intrebare: Vorbim de un submarin sau de Rusia insasi?

  6. Tare, tare miroase a propagandă ieftină. Anunți cât de grozav vei fi tu peste doi ani. Logic era să păstrezi secretul până erai sigur de rezultat. Un fel de nadă pentru proști.

  7. Conceptul de Torpila Nucleara contra Porturilor este chiar mai vechi decat cel cu rachete balistice nucleare.
    Prin 1950 , dupa explozia primei bombe nucleare sovietice a inceput proiectarea in mare secret a unei torpile cu diametrul de vreo 1,5 metri pentru atacul Porturilor din SUA. Dupa o perioada a fost abandonata in favoarea rachetelor balistice.
    La explozia unei astfel de bombe este necesar ca populatia sa intre imediat in buncare etanse la Valul Oceanului ( inundatia maritima dureaza doar putin timp) si sa astepte ca radiatile sa scada suficient pentu a putea iesii (minim cateva ore si pana la 2-3 zile , depinzand de gradul de radiatii ).
    Daca radiatiile exploziei si unda de soc supersonica vin repede, valul maritim vine mult mai tarziu, dand timp populatiei sa intre in buncare. Valul de apa trece peste buncare fara sa le afecteze.
    Prin faptul ca va exploda in apa, mare parte din efectul exploziei va fi preluat de solul maritim si de apa Oceanului, astfel limitandu-se efectele, si in special efectele radiatiei nucleare directe a exploziei.
    Deci se poate organiza satisfactor Aparatere Civila in fata unei asemenea arme. Vor murii multi, dar aceste bombe ropila nu sunt mai catastrofice principial fata de focoasele nucleare de pe rachete.
    Puterea de explozie care este mult mai mare (focos de vreo 20 de tone greutate ) este mult compensata de ecranarea favorabila a victimelor facuta de solul maritim dislocat si apa oceanului.
    Valul Maritim format este de fapt mai favorabil victimelor daca au buncare si intra in bucare la timp. Valul Maritim format absoarbe o mare parte a energia termica si efectul de soc al exploziei. Adica vor fi victime aflate la vreo 30 de km de epicentru care ar fi murit pe loc daca explozia ar fi fost la vreo 5000 de metri in aer. Dar explodand bomba in mare victima are timp sa intre in buncar si sa scape de valul care vine.
    Deci apararea la aceasta arma se face cu buncare mici si numeroase dispersate in zona Coastei, si in care populatia sa intre cat mai rapid dupa explozie si unde sa poata rezista macar 24 de ore.
    Este necesar un sistem de inchidere a filtrului de aer al buncarului la intrarea apei pana trece inundatia (cateva minute). In timpul asta se va respira aerul din interiorul buncarului.

  8. Rusii scot arme apocaliptice nedeclarate, precum au fost rachetele Katiușa, capabile sa rastoarne soarta razboaielor.

  9. Mama lui de submarin, s-a lasat pozat…..
    Este imbracat in piele!!??

  10. nu va faceti griji ca nu exista si nici nu va fi nici un fel de poseidon, toti inginerii rusi capabili demult au emigrat in vest si au ramas citiva repetenti din cauza carora fiecare a doua racheta sovietica cade (adica cad rachetele proectate inca in anii 60). acuma e criza cu ratingul cracanatului de asta au desenat niste si ei sa la arate pensionarilor ca inca nu-i totul pierdut in razboiul sfint cu America

  11. ….. dar cine a aruncat bombe atomice pe civili nevinovati ?
    , bugetul militar al Americii e de 10 ori mai mare decat al Rusiei