G4Media.ro

Aproape 10.000 de acte de violenţă în şcolile din România în anul…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Aproape 10.000 de acte de violenţă în şcolile din România în anul şcolar trecut – raport al Ministerului Educației

Aproape 10.000 de acte de violenţă s-au înregistrat în unităţile de învăţământ din România în anul şcolar 2021 – 2022, potrivit unui raport al Ministerului Educaţiei, relatează Agerpres.

Raportul privind fenomenul violenţei în mediul şcolar în anul şcolar 2021 – 2022 arată că, la nivel naţional, s-au înregistrat în această perioadă 9.741 de acte de violenţă.

Este vorba despre atacuri la persoană, atentate la securitatea unităţii şcolare, la bunuri, dar şi alte fapte de violenţă sau atentate la securitatea în spaţiul şcolar.

Conform Ministerului Educaţiei, în anul şcolar 2019 – 2020 au fost înregistrate 7.715 cazuri, iar în 2020 – 2021 au fost 2.218, cu menţiunea că în această perioadă elevii au făcut şi cursuri online.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. Când pedepsești polițiștii care căutau un cuțit atunci la ce să te aștepți?

    • Poate polițiștii ar trebui să facă prevenție în școli în loc să trateze copii de 12 ani ca pe niște infractori? Dar e mai ușor să-ți flexezi mușchii față de un puști de 11 ani pe care l-a învățat societatea de adulți responsabili că e mai ușor să obții chestii cu violență decât să arestezi un interlop care pune în pericol viețile oamenilor, presupun.

  2. Copii de 12 ani sunt infractori, singura diferenta este ca sunt minori

  3. 10.000 au fost raportate!!!!! 10.000 doar cele înregistrate!!!!
    Să fim serioși, sunt mai multe, iar școala a pierdut controlul în ceea ce privește educația.
    Ce fac la orele de etică? De educație civică?
    De ce m-am trezit punând întrebări retorice???

    • Nu cred ca fac aceste ore. Aceste ore sunt neimportante in opinia multor părinți, ca si cele de educație sexuala. Cand minorele rămân insarcinate parintii de baieti se bucura ca nu au fata, iar părinții de fete le fac in toate felurile. Dar na, e mai importanta religia decat chestii reale, de-ale vieții 🙂

    • @Lapsus: ce legătură are ce ai scris tu cu ce am scris eu? Orele de educație sexuala sunt extrem de importante pentru sănătatea reproducerii la minori. Nu ma interesează ca legea zice ca copiii de 14 ani sau 17 ani au discernământ. Si ca de obicei, numai un bărbat care nu va avea niciodată o sarcina se apuca sa vorbească.

  4. Ministerul educației ne anunță că au fost 10.000 de cazuri de violență în școli anul trecut. În fiecare lună se colectează aceste date din scoli si se trimit la minister. Care este finalitatea? Doar acest raport? Ce faceti cu aceste cifre domnilor din ME?

  5. Ministrul Tâmpeanu a scos exmatricularea ca sancțiune, prin ordin de ministru dat de șest in vacanța de vară din 2022.
    Intre timp elevii au aflat că,, efectiv nu prea mai există sanctiuni severe” așadar iată rezultatul.