G4Media.ro

Amenzi de sute de dolari pentru lipsa măștilor și alte măsuri luate…

Amenzi de sute de dolari pentru lipsa măștilor și alte măsuri luate de orașele americane împotriva celor care nu respectă carantina

Oficialii din New York au organizat, începând din această saptamână, puncte de control în gări și alte locuri de acces în oraș pentru a se asigura că vizitatorii din cele 35 de state americane aflate pe lista cu avertismente de călătorie compilată de metropolă sunt la curent cu carantina de 14 zile obligatorie implementată de autorități.

Printre altele, vizitatorii ajunși în New York trebuie să completeze un formular în care să precizeze când și în ce state au călătorit recent, adresa unde merg în metropolă, cât timp intenționează să stea, cum călătoresc în New York și dacă sunt însotiti de copii. Decizia luată de New York face parte dintr-un șir mai lung de măsuri adoptat de autoritățile din diferite orașe și state americane care îi vizează pe cei care nu respectă carantina.

Agenția Reuters, care a scris despre decizia autorităților din New York, a dat ca exemplu punctul de control deschis la Penn Station, una dintre gările de tranzit mari din oraș, unde cei câtiva zeci de pasageri sosiți cu trenul de la Miami au fost întâmpinați de o echipă formată din angajați din domeniul sănătății publice și de funcționari din Primărie care le-au înmânat pliante informaționale despre noile reguli privind carantina în statul New York. Echipa municipalității a fost desfășurată la Penn Station pentru a se asigura că vizitatorii din cele 35 de state aflate pe lista cu avertismente de călătorie compilată de New York erau la curent cu mandatul de carantină de 14 zile.

Prin această măsură, oficialii din New York își propun să mențină scăzută rata infecției în oraș, care în primăvară a fost centrul de infecții cu coronavirus în America, cu mii de cazuri zilnice.

Echipa oficială, care a inclus funcționari din unitatea de implicare publică a Primăriei și angajați din COVID-19 Test & Trace Corps, a cerut pasagerilor să completeze un formular care să permită celor care monitorizează contactele pacienților să poată lua legătură cu ei pe perioada vizitei în oras.

Între altele, alături de datele personale, călătorii trebuie să precizeze când și în ce state au călătorit recent, adresa unde merg în metropolă, cât timp intenționează să stea, cum călătoresc în New York și dacă sunt însotiti de copii.

O purtătoare de cuvânt a Primăriei a declarat că refuzul completării formularului de carantină de către călătorii care vin din cele 35 de state ar putea duce la amenzi de 2.000 de dolari. De asemenea, încălcarea ordinelor de carantină ar putea fi sancționată cu amenzi de 10.000 de dolari.

De asemenea, echipele municipalității însărcinate cu verificarea călătorilor din afara statului le oferă acestora informații despre serviciile de livrare la domiciliu pentru alimente și medicamente pe care Primăria le pune la dispoziția vizitatorilor ce se vor afla în carantină.

„Cred că punctele de control vor trimite un mesaj foarte puternic că această lege a carantinei este serioasă, importantă și crucială, iar oamenii trebuie să o urmeze”, a declarat Bill de Blasio, primarul orașului New York.

Potrivit The New York Times, punctele de control nu vor fi instituite la fiecare intrare în oraș și nu fiecare călător va fi oprit, vehiculele urmând să fie verificate prin selecție.

Ziariștii au notat că nu este clar dacă screeningul de la Penn Station, împreună cu verificarea autoturismelor la tunelurile și podurile care duc în oraș, va reuși să sporească capacitatea autorităților de a aplica ordinele de carantină menite să oprească virusul să se răspândească prin călătoriile între statele americane.

Măsuri de carantină

Punctele de control instalate de autoritățile din New York în gări, la tuneluri și poduri nu sunt nici pe departe singulare în America. În timp ce numărul zilnic de cazuri de coronavirus în Statele Unite este de aproximativ 50.000, iar numărul deceselor se apropie în acest moment de 160.000, orașele din SUA iau măsuri din ce în ce mai severe pentru a forța reducerea numărului de îmbolnăviri. Între aceste măsuri se numără sistarea furnizării de energie electrică și apă sau amenzi usturătoare.

De exemplu, oficialii din Los Angeles au trimis recent poliția la o petrecere la care luau parte sute de persoane într-o locuință din cartierul Beverly Crest, după plângeri de la vecini cu privire la numărul de persoane aflate acolo. Poliția a amendat și sechestrat unele dintre mașinile din zonă, dar a stabilit că petrecăreții nu au încălcat regulile referitoare la zgomot și au plecat.

Ulterior, primarul metropolei, Eric Garcetti, a anunțat că va sista furnizarea de curent și apă reședințelor private care găzduiesc în mod repetat adunări mari de persoane. „Aceste petreceri din locuințele mari au devenit în esență cluburi de noapte pe dealuri”, a spus el. „Aceste petreceri mari sunt nesigure și pot duce la pierderi de vieți”.

De asemenea, în afara locuințelor private, oficialii din Los Angeles au luat măsuri sporite împotriva firmelor care încalcă restricțiile de sănătate publică ale orașului. Un comunicat de presă din 23 iulie a listat acțiunile luate de autorități, inclusiv închiderea a 26 de restaurante, a unui magazin alimentar, a unei piscine publice și a altor 67 de afaceri pentru încălcarea ordinelor de sănătate.

„Începând de la sfârșitul lunii august, firmelor care nu respectă legile le vor fi date amenzi, care pot varia de la 100 de dolari pentru prima infracțiune la 500 dolari și o suspendare a permisului de 30 de zile pentru infracțiuni multiple”, a declarat departamentul de sănătate publică al orașului.

Deși Los Angeles nu are implementat un sistem de amenzi pentru persoanele care nu poartă măști de protecție pentru față, multe alte jurisdicții din sudul Californiei o fac, potrivit FOX 11 Los Angeles. În Beverly Hills, o persoană găsită fără mască va fi amendată cu 100 de dolari pentru prima infracțiune, 200 de dolari pentru a doua și 500 de dolari pentru a treia. De asemenea, oficialii din Calabasas – un oraș din districtul Los Angeles, unde locuiesc multe vedete – îi vor amenda pe cei care umblă fără mască în public.

În Costa Mesa și Manhattan Beach, cei care sunt găsiți nepurtând mască prima dată vor fi amendați cu 100 de dolari, în timp ce, în West Hollywood, această sumă se ridică la 300 de dolari. Cele mai mari amenzi sunt în Glendale: 400 de dolari pentru o primă infracțiune, 1.000 de dolari pentru a doua și 2.000 de dolari pentru a treia.

Oficialii din Santa Monica, un oraș aflat lângă Los Angeles cunoscut pentru plajele sale, a declarat că amenzile vor începe de la 100 de dolari pentru prima infracțiune, 250 de dolari pentru a doua și 500 de dolari pentru a treia. Amenzile administrative pentru firme încep de la 500 de dolari, urmate de amenzi de 750 de dolari și 1.000 de dolari pentru violările ulterioare ale legii.

„O dată pe săptămână, echipele de control vor face educație privind acoperirea feței și vor aplica legea în districtele de afaceri și parcurile locale pentru a menține comunitatea noastră în siguranță”, a declarat purtătorul de cuvânt al orașului, Constance Farrell.

Conform unei directive municipale, firmele pot refuza serviciul oricărei persoane care nu poartă o masca de față sau care nu respectă măsurile de distanțare socială. Fața trebuie protejată în timpul protestelor, la locul de muncă, în public, atunci când persoană vizitează un magazin sau restaurant, în transportul public și în interiorul clădirilor guvernamentale.

De asemenea, primarul din Houston, Sylvester Turner, a anunțat recent că orașul său va da amenzi de 250 de dolari pentru persoanele care merg fără mască, statul New Mexico îi va sancționa pe contravenienti cu amenzi de 100 de dolari, în timp ce, în Washington D.C., sancțiunile ajung la 1.000 de dolari.

În afara orașului New York, și autoritățile din alte zone au introdus obligativitatea ca persoanele care provin din locuri cu un număr mare de infectări cu coronavirus să se autoizoleze timp de 14 zile după sosirea lor. În Chicago, acest lucru este comunicat prin panouri digitale aflate deasupra autostrăzilor. Primarul metropolei, Lori Lightfoot, a declarat că cerința de izolare vizează 22 de state plus Puerto Rico, iar amenzile privind nerespectarea restricțiilor sunt cuprinse între 100 și 500 dolari pe zi.

Washington, D.C., și multe alte jurisdicții au instituit, de asemenea, carantină obligatorie pentru călătorii care provin din anumite focare de infecție.

Subiectul purtării de măști a fost politizat în primele luni ale pandemiei în SUA, după ce unii americani și-au exprimat convingerea că un astfel de lucru este o încălcare a libertăților. Oficiali americani, inclusiv doctorul Anthony Fauci, care este epidemiologul șef al Statelor Unite și directorul National Institute of Allergy and Infectious Diseases, au afirmat că măștile sunt necesare pentru a preveni ca picăturile respiratorii să se răspândească și să infecteze persoanele aflate în grupele de risc.

Autoritățile din domeniul sănătății au insistat constant în ultima perioadă că purtarea pe scară largă a măstilor, împreună cu distanțarea socială și igiena mâinilor, reprezintă cea mai bună modalitate de a deschide economia, în timp ce se menține o anumită stare de siguranță a americanilor, cel puțin pâna la apariția unui vaccin.

The Centers for Disease Control and Prevention recomandă persoanelor să poarte măști „în mediul public și în preajma oamenilor care nu locuiesc în casă voastră, în special atunci când alte măsuri de distanțare socială sunt dificil de menținut”.

Președintele Trump, care fost mult timp refractar să apară cu mască în public, a trimis recent un e-mail de campanie prin care le-a cerut susținătorilor să poarte măști. „Suntem cu toții împreună în asta și, deși știu că a existat o oarecare confuzie în legătură cu utilizarea măștilor de față, cred că este ceva ce ar trebui să încercăm cu toții să facem atunci când nu suntem capabili să fim distanțați social de ceilalți”.

surse: Reuters, FoxNews, New York Times, Chicago Tribune, CDC, Twitter

sursa foto: Dan Jiman

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

10 comentarii

  1. Da, în curând va începe si deratizarea in America, pentru că șobolanii sunt sursa cea mare de infecție.

  2. Ups! Weber si Dorneanu, Ponta si Tariceanu, nici SUA nu sint democratice: tin oamenii 14 zile in carantina si dau amenzi de 10000 de dolari.

    • Datorita lui Weber si Dorneanu, Ponta si Tariceanu Romania ajuns cea mai „democratica” tara din lume. Hilar.
      Daca nu ar fi trist: Romania e intrecuta azi in Europa numai de Luxembug (un oras) la rata de noi infectari.

  3. Aștept opinia d-lui Cristi Puiu!

  4. 10 dolari e mare paguba la un salariu minim de 2000 dolari si protectie sociala de 1000 de dolari..

  5. Șobolani roși nu există în România, se găsesc doar în occident, în special în SUA, câțiva prin Ierusalim, Moscova sau China. În România există doar șoricei împuțiți care execută orbește ordinele neobolsevice transmise de șobolanimea roșie. De la SUA am încă speranțe ca nu vor primi chiar așa ușor comunismul. Romanii în schimb nu sunt în stare sa aibă vreo reacție. Numai Bunul Dumnezeu ne poate salva!

    • Prietene, bunul Dumnezeu nu exista! Nu putem scapa de comunism decat prin actiuni proprii.

      Valul de manifestatii cu iz comunist din USA a fost incurajat de Democrati impotriva lui Trump, cu consecinte ce se vor dovedi, in timp, extrem de nefaste nu numai pt USA, ci pt intreaga lume.

      Nu spun ca Trump nu e un idiot, dar a incuraja atitudini comuniste e o crima impotriva umanitatii.

  6. In tarile capitaliste nu o sa fie niciodată comunism.
    Oameni în Occident nu știu comunism.
    In tarile foste comuniste acest pericol încă există.
    Dragnea dacă reușea astăzi aveam dictatura și comunism in Romania.