G4Media.ro

Amazon a deschis la Londra un supermarket „fără contact” şi fără case…

sursa foto: Pixabay

Amazon a deschis la Londra un supermarket „fără contact” şi fără case de marcat

Grupul Amazon, un gigant al comerţului online, a lansat joi la Londra, pentru prima dată în afara Statelor Unite, un supermarket care permite clienţilor să cumpere produse fără să mai treacă pe la casele de plată, marcând astfel o nouă etapă în concurenţa feroce pe care grupul american o face magazinelor tradiţionale, informează AFP.

Magazinul Amazon Fresh, amenajat în centrul comercial Ealing Broadway, „este primul magazin de proximitate din Regatul Unit ce permite oamenilor să cumpere produse şi apoi să iasă direct”, fără să mai treacă pe la o casă. „Este, totodată, primul magazin fizic al grupului Amazon în afara Statelor Unite”, au subliniat reprezentanţii săi într-un comunicat.

Clienţii vor trebui doar să scaneze un cod QR cu telefonul lor mobil la intrare, îşi fac cumpărăturile, apoi ies din magazin. Nu vor mai trebui să treacă prin faţa caselor de marcat, iar fiecare articol scos din raion de către client este debitat automat din contul lor prin intermediul aplicaţiei instalate pe telefonul mobil.

Magazinul funcţionează cu senzori, camere de filmat şi algoritmi de tip „deep learning” (tehnologie ce permite unei maşini să înveţe singură, n.r.), au explicat reprezentanţii Amazon într-un videoclip promoţional.

Magazinul londonez propune „o vastă selecţie de noi produse ştampilate de Amazon”, inclusiv carne, peşte, fructe şi legume, patiserie, mâncăruri preparate şi produse de primă necesitate.

Noul stabiliment va fi „similar celor 20 de magazine Amazon Go din Statele Unite, dar va funcţiona sub marca Fresh deja utilizată în Regatul Unit pentru băcăniile online”, iar alte spaţii similare sunt prevăzute a fi amenajate la Londra.

„Consumatorii din Regatul Unit doresc o experienţă a cumpărăturilor care să fie practică, iar noi credem că ei vor aprecia faptul că vor putea să intre şi să iasă direct cu cumpărăturile de care au nevoie”, a declarat Matt Birch, un fost director al supermarketului Sainsbury, în prezent la conducerea Amazon Fresh Stores.

Amazon, care se afla deja în plină ascensiune în Marea Britanie înainte de criza provocată de COVID-19 şi făcea o concurenţă tot mai acerbă unui sector al distribuţiei aflat în criză, şi-a văzut poziţia consolidată de această pandemie, care a determinat închiderea timp de mai multe luni a micilor magazine.

Sursa: Agerpres

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

10 comentarii

  1. Creepy 😱

  2. Ce se intampla daca nu sunt fonduri suficiente pe contul cumparatorului? Parca si vad pe mexicanii din romania iesind cu un carucior intreg plin de produse , iar in cont sa aiba doar o lira disponibila.

    • contul este exact contul de amazon pe care îl are toată lumea, nu e cine știe ce cont special pentru magazinele fără vânzători. De debitat se debitează cardul asociat respectivului cont. Dacă cineva ar încerca să consume mai mult decât are pe card, se va întâmpla ce se întâmplă de fiecare dată când din contul de card este cheltuit mai mult decât disponibilul: cardul intră pe overdraft, Amazon ÎȘI PRIMEȘTE BANII, și nenea care a făcut overdraftul devine dator băncii. Dacă, prin absurd, nenea cu overdraftul refuză să plătească datoria către bancă devine infractor financiar, cu pedepse de alea de ordinul a zece ani pușcărie. De aia toată lumea își plătește overdraftul întotdeauna :D, așa că poți să te liniștești, hoțul român și-a găsit nașul 😀

  3. Magazinul Amazon go din Seattle s-a deschis acum 5 ani – https://youtu.be/NrmMk1Myrxc
    Fără cozi, fără hoți, fără moși și babe care fac scandal, fără așteptări, fără case închise 😀 etc. Nu văd cum o să mai existe supermarketuri clasice peste încă 5 ani.

  4. Si la hoti sunt de doua feluri: amarasteni fara venituri, bolnavi mintal sau inapti de munca, astia de obicei fura mancare si haine pentru copii si cam ce le trebuie; si altii infractori care isi invata si copiii de 3 ani sa fure o rosie, sa bage doua degete in portofelul unui cumparator mai neatent, pirandele sunt trimise la inaintare si ies cu 12 randuri de haine, iar baietii schimba ambalajul unui obiect de 1800 de lei cu unul de 200 de lei, astia din asta plus trafic si produs traiesc. Am vazut din astia spargand 2500 de lei pe legale, cand inca erau legale intr-o singura zi.🤮

    Miza aici nu sunt numa furturile, ci datele in timp real, coroborate cu istoricul de pe card si amprenta biometrica. Da, este mai convenabil cum era pe aeroporturi afara sau cum e la aplicatiile bancare, dar undeva, desi nu cred ca voi mai intra pe teren si le-asi putea contracara, totusi reusesc sa tulbure adancul infinit al ochilor mei albastrii.

  5. „The X-Files, Rm9sbG93ZXJz” :))

  6. Fără vânzători, fără case de marcat și în curând fără marfă pe rafturi. Pentru ca adevărată marfa ești chiar tu, cumpărătorul! Cum bine zicea cineva mai sus „contul de amazon pe care îl are toată lumea”, benevol ne transformam în vite. În curând va fi un privilegiu sa poți cumpăra de la un magazin clasic. Iobagie digitală

  7. Asteptam si unul in Ferentari. Si in colentina 2…