G4Media.ro

Alexandru Rafila: „Nu sunt în conflict cu Raed Arafat”

sursa foto: Captură video

Alexandru Rafila: „Nu sunt în conflict cu Raed Arafat”

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a vorbit duminică, la Prima Tv, în emisiunea Insider Politic moderată de Sebastian Zachmann, citat de News.ro, despre relaţia sa cu şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, spunând că nu este în conflict cu acesta. Rafila a ţinut să arate că o intervenţie medicală de urgenţă „nu trebuie neapărat să se întâmple pe autostradă, în elicoptere, în vapoare speciale sau în tot felul de maşini de-astea care au vopseaua roşie”. Ministrul spune că este „întru totul de acord” că este nevoie de o coordonare operativă într-o situaţie de urgenţă, dar subliniază că „în viaţa de zi cu zi nu se poate”.

Alte declarații făcute de Rafila:

  • Situaţiile de urgenţă sunt una, medicina de urgenţă înseamnă cu totul altceva. Medicina de urgenţă trebuie să funcţioneze tot timpul şi în situaţii de rutină, de normalitate.
  • Medicina de urgenţă este o specialitate medicală, alături de alte 50 şi ceva de specialităţi medicale. Asta este situaţia şi ea trebuie să deservească pacienţii care au nevoie de o intervenţie medicală de urgenţă care nu trebuie neapărat să se întâmple pe autostradă, în elicoptere, în vapoare speciale sau în tot felul de maşini de-astea care au vopseaua roşie.
  • Nu trebuie să se întâmple acolo această intervenţie. Chiar nu se întâmplă, pentru că sunt două servicii: un serviciu care se numeşte SMURD, care este al Ministerului Administraţiei şi Internelor şi care are ca şi echipaje paramedici, adică sunt pompieri care sunt instruiţi în acordarea primului ajutor. Şi există ambulanţa, care este o instituţie veche, cunoscută în România, care este profesionalizată medical, care are medici şi asistenţi medicali şi care ţine de Ministerul Sănătăţii

El a explicat cum s-a ajuns ca intervenţiile de urgenţă să fie coordonate la nivelul altei structuri decât Ministerul Sănătăţii – detalii, aici.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

  1. În timp ce țara e măcinată de multiple crize, PSDiștii se bat pe ciolan. Dar sigur îi veți vota din nou cu 30-35%, fiindcă nici voi nu sunteți cinstiți.

  2. Dar in fruntea Ministerului Sanatatii, mai esti?!
    Pentru ca te-am dat disparut total… esti un ZERO!!!

  3. 10 Iulie 2022: Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila: ‘Mortalitatea din anul 2021 a atins niște cote extrem de mari, fără precedent în istoria României. Lucru ăsta s-a datorat probabil și lLIMITARII Accesului la servicii de sănătate”
    Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că mortalitatea înregistrată anul trecut în România „a atins nişte cote extrem de mari, fără precedent în istorie”.
    „Important este ca SPITALUL, că până la urmă asta este situaţia, să POATA să ofere întreaga categorie de servicii oamenilor care au nevoie de aceste servicii şi să nu venim cu acte administrative care să sperie şi sistemul sanitar ,şi pacienţii, să-i împiedice să se ducă la spital. Mortalitatea din anul 2021 a atins nişte cote extrem de mari, fără precedent în istoria României. Şi probabil că o bucată din această mortalitate se datorează – sigur, eu nu vreau să fac alt fel de comentarii, dar nu-mi explic, am avut peste 280.000 de decese într-un an, 100.000 mai multe decese decât naşteri într-un an în România – şi lucru ăsta s-a datorat probabil şi LIMITARII Accesului la servicii de sănătate”, a afirmat ministrul Sănătăţii.
    Acesta subliniază NEVOIA luării unor decizii care să „ţină cont de nevoie oamenilor”.
    „E bine ca atunci când luăm decizii de acest fel, în diverse comisii, comitete, să ţinem cont de nevoile oamenilor. Trebuie să evităm aceste decizii discreţionare care pun în pericol viaţa, viaţa altor concetăţeni ai noştri”, adaugă Alexandru Rafila.

    E bine, ca sa nu fie rau!!
    Iar asta cu „nevoile” oamenilor”… nevoi mari, asa-i?!
    J…..e!!