G4Media.ro

Alexandru Rafila, despre tulpina COVID-19 din Marea Britanie: Dacă respectăm regulile de…

sursa foto: Inquam Photos/ Ilona Andrei

Alexandru Rafila, despre tulpina COVID-19 din Marea Britanie: Dacă respectăm regulile de protecţie individuală, atunci nu putem discuta neapărat de o transmisibilitate mai mare

Deputatul PSD și reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, Alexandru Rafila, afirmă că, deşi tulpina din Marea Britanie a virusului SARS-CoV-2 se transmite mai repede, infectarea este prevenită prin purtarea măştii de protecţie sanitară şi prin respectarea celorlalte măsuri. El consideră că autorităţile trebuie să facă o campanie de informare a populaţiei în privinţa vaccinului, astfel încât, în următoarele două luni, trei milioane de români să se înscrie pentru imunizare.

  • „Transmisibilitatea este ridicată în cazul tulpinii din Marea Britanie. Pe de altă parte, dacă respectăm regulile de protecţie individuală, atunci nu putem discuta neapărat de o transmisibilitate mai mare. Sigur, intrafamilial lucrul ăsta se produce, dar în afara familiei dacă avem grijă în continuare să utilizăm masca, distanţarea şi igiena mâinilor, atunci nu cred că are un impact mai mare. Adică prin mască nu se transmite mai mult, ca să înţelegem, acest virus, decât virusul clasic”, a afirmat Alexandru Rafila, duminică, la Antena 3.

El a precizat că, în aceste condiţii, măsurile generale trebuie păstrate, iar în privinţa vaccinării este nevoie de mobilizarea oamenilor pentru ca aceştia să dorească să se vaccineze.

„Cred că în afară de efortul logistic care până acum a fost corespunzător şi s-au deschis centre suficiente de vaccinare, trebuie să fie şi din punctul de vedere al informării şi mobilizării oamenilor ca pe măsură ce avem mai multe vaccinuri să se şi prezinte la centrele de vaccinare. În momentul de faţă sunt un milion de persoane înscrise pe liste ca să fie vaccinate, trebuie să ajungem în două luni la trei milioane de persoane înscrise pe liste ca să fie vaccinate, având în vedere că vin 6 milioane de doze în următoarele 60 de zile”, a adăugat Alexandru Rafila.

Medicul consideră că măsurile restrictive trebuie implementate local.

„Eu sper să nu ajungem într-o astfel de situaţie pentru că e foarte periculos pentru economie, pentru funcţionarea societăţii şi cred că lucrurile trebuie judecate punctual, local, cel mult la nivelul unui judeţ”, a adăugat parlamentarul PSD.

În opinia sa, trebuie luată în calcul „structura îmbolnăvirilor” dintr-o anumită zonă.

„Dacă numărul de cazuri este, într-adevăr, mare, dar este concentrat în unu, două locuri şi nu există o răspândire comunitară este o situaţie, dacă se înregistrează multe focare mai mici în toată comunitatea este o altă situaţie şi ar trebui ţinut cont şi de acest lucru. Bănuiesc că dacă Ministerul Sănătăţii ar fi puţin mai activ în această perioadă ar putea să facă în aşa fel încât Direcţiile de Sănătate Publică să ofere nişte răspunsuri care să fie adaptate fiecărei localităţi şi măsurile să fie luate în concordanţă cu situaţia epidemiologică, dar şi cu alte elemente care ar putea luate în calcul în această perioadă”, a mai afirmat Alexandru Rafila.

sursa: News.ro, sursa foto: Inquam Photos/ Ilona Andrei

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

  1. Fiu de tortionar comunist!

    Dr.fara drept de practica! Marsh!

  2. Acest tovarăș doctor docent a făcut școala și a dat examenul unde a dat și tovarășa doctor elena ceausescu și pentru niște bani oferiți de masoni minte oamenii sau mai bine spus sclavii care suntem de râsul globului cu aceste gunoaie la conducerea țări și din șparlament după lovitura de stat din 89

  3. Lozinci de doi roni: „daca ne protejam, suntem protejati.” Sa fie bine sa nu fie rau.

    Exista o singura certitudine, e un virus respirator ce se transmite cand esti in apropierea infectatilor vreme de zeci de minute.

    S-au creat conditiile pentru ca orice batran sau canceros sa poata sa isi faca ce are de facut fara sa stea zeci de minute in preajma celor posibil infectati? Nu. Pana si spitalele organizeaza cozi, unde oamenii batrani si bolnavi sa stea aglomerati, in spatii inchise, pe termen lung.

    Noi facem autostrazi, botnite, microcentrale nucleare, teste rapide si lente, cutii de plastic deasupra teraselor din Centrul Vechi, incarcari masini electrice, si orice alt cacat.

    Mai putini asistenti sociali decat oricand in ultimiii 20 de ani. Zero livrari subventionate pentru batrani. Zero subventii pentru filtre de aer in magazinele alimentare. Zero locuinte sociale unde batranii sa se poata distanta de nepotii care aduc covrigul de la scoala, daca vor. Nici macar un efort suplimentar pentru slabit grasii nu am vazut in 12 luni. Nimeni nu mai crede ca Arafatii chiar vor limitarea numarului de morti.

    In aceasta atmosfera de pretinsa lupta antivirala, vine si expertul lui peste, si zice ca daca te speli pe maini moare tulpina. Adica virusul e dur, dar daca mori nu e vina lui sau a lor. Esti singurul responsabil!

    Un fel de „ori esti precaut, ori est prost”. Si vad din comentarii ca prostul asta nu a fost precaut.

  4. Pesedistul la post.