G4Media.ro

Agenţia Europeană a Medicamentului a început procedura de revizuire continuă a vaccinului…

Agenţia Europeană a Medicamentului a început procedura de revizuire continuă a vaccinului chinezesc produs de Sinovac, un pas necesar în cazul unei cereri de autorizare în UE

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a anunţat marţi lansarea unei proceduri de „revizuire continuă” a vaccinului chinezesc dezvoltat de Sinovac împotriva COVID-19, ceea ce deschide calea unei eventuale cereri de autorizare în Uniunea Europeană, relatează AFP şi dpa, citate de Agerpres.

Decizia Comitetului EMA pentru medicamente de uz uman „de a începe revizuirea continuă se bazează pe rezultatele preliminare ale studiilor de laborator (date non-clinice) şi ale studiilor clinice”, explică într-un comunicat autoritatea de reglementare europeană cu sediul la Amsterdam.

Comitetul a afirmat că este clar faptul că vaccinul stimulează producţia de anticorpi împotriva coronavirusului şi, prin urmare, poate fi eficient împotriva COVID-19.

Pentru moment nu se ştie cât va dura procesul de revizuire.

Până acum, patru vaccinuri anti-COVID-19 au fost aprobate în Uniunea Europeană.

Vaccinul Sinovac a prezentat rate de eficacitate între 50% şi 90% în diferite studii şi este autorizat la acest moment în China, Indonezia, Brazilia şi Turcia, notează Reuters.

Vaccinul conţine virusuri inactivate (moarte) de Sars-Cov-2 pentru a stimula corpul uman să producă anticorpi.

La începutul lunii trecute, Sinovac a anunţat că a treia unitate de producţie pentru acest vaccin, cunoscut în unele zone ale lumii drept CoronaVac, este pregătită, ceea ce dublează capacitatea anuală la 2 miliarde de doze. Compania afirmă că peste 200 de milioane de doze de vaccin Sinovac au fost livrate la nivel global.

Sursa foto: Ambassador Deng Xijun / Twitter

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Nu e ca si cum s-ar mai apuca cineva acum sa se vaccineze cu Sinovac, dar Ungaria deja a bagat multe si vrea pasaport Covid. Si e putin mai complicat daca ai un pasaport covid cu un vaccin neomologat. Asa pot sa iau si eu aspirina si sa spun ca am vaccin covid.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.