G4Media.ro

Afacerea ariilor protejate – o mărturie din interior. De ce a eliminat…

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

10 comentarii

  1. Lasa ca au grija Ministerul Mediului, doamna Graziela si Agentia de Mediu!
    Astept cu nerabdare amenzile de la UE.

  2. Putine lucruri se fac bine in tara asta si PSD incearca sa le saboteze pe toate. Niciodata nu am avut vreo guvernare mai rau intentionata impotriva intereselor cetateanului.

    Degeaba ne agitam noi cu anti-coruptia, batalia finala trebuie data cu averile obtinute din activitati ilicite, chit ca se ajunge sau nu la inchisoare. Motivatia trebuie sa le fie inlaturata, ca de bat nu asculta.

  3. Ce ati mai aflat, a platit johanes datoria la ANAF sau nu ?

  4. Hotzie legalizata prin intermediul statului.

    In loc ca statul sa protejeze ariiile NATURA 2000, el devine un facilitator (pe spaga ce naiba!) pentru interesele unora si altora. Daca nu v-ati prins…diversele partide cauta permanent solutii si variante ca sa isi asigure bani pentru viitoarele alegeri – ca din munca cinstitta nu vin! Cel mai facil este sa detii controlul unor institutii cheie la care toti trebuie sa vina si sa cotizeze pentru avize (usor, o semnatura).

    Cum Justitia e in genunchi, tzara va deveni un rai al hotzilor iar la stat veti vedea tot felul de infractori pe pozitii de conducere…fratzia smenarilor!

  5. Fain articol!

    Sunt însă câteva aspecte interesante, care probabil merită anchetate în detaliu:

    1. Tarifele percepute de custozi ONG sunt avizate de ANANP, și legal nu pot fi mai mari decât tarifele percepute de ANPM/APM/ANANP. Cum și în ce condiții au cerut tarife prea mari acei custozi despre care ar fi vorba? De altfel, în multe cazuri tariful este perceput în așa fel de mulți custozi, ca să iasă diurna și costul de transport a biologului pentru ziua în care se deplasează la fața locului să vadă terenul în cauză. Cred că în rare cazuri ar ajunge suma asta la 200 RON.

    2. Avizele custozilor sunt consultative, APM decide prin CAT în ce privință ia în considerare recomandările și condițiile impuse de custozi. Cum împiedică custozii acele proiecte, dacă decizia finală nu este în mâinile lor?

    3. Ce se întâmplă de azi? Se cere aviz pentru fiecare proiect de anvergură mare și pentru fiecare casă construită, iar noi legal nu mai putem aviza nici cererile care au ajuns la noi în săptămânile ante-OUG iar ANANP nu are structurile necesare pentru aceste avize. Așteaptă oamenii un an până ANANP se pune pe picioare și doar după aceea primesc avizul pentru construit case, de exemplu?

    4. Din 600+ de arii protejate 240 au custozi. De ce nu este prioritară administrarea celor 400 fără custozi, ca până la urmă și ANANP-ul să își construiască o bază de experți pentru preluarea celorlalte arii?

  6. se creeaza o alta structura paralela a statului, controlata de partid – platita bine si beneficiara de 200 zile libere pe an ! masina de voturi !