
Adrian Marinescu, medic la „Matei Balș”: În noaptea dinaintea incendiului am fost de gardă. Nu era frig, dar temperatura din saloane nu era de confort. De câte ori au fost încercări de a aduce surse de încălzire, eu am refuzat. E greu de spus dacă în acea noapte erau
Adrian Marinescu, medic la Institutul „Matei Balș”, a declarat, la Digi24, că în noaptea dinaintea incendiului a fost de gardă și că în saloane nu era frig, dar „temperatura nu era de confort”. Acesta a precizat că personal a refuzat ori de câte ori au fost încercări de a aduce surse de încălzire, însă e greu de spus dacă în acea noapte erau astfel de aparate în pavilionul care a ars.
Urmărește cele mai noi producții video G4Media
- articolul continuă mai jos -
„Am fost de gardă cu o noapte înainte și temperatura nu era de confort. Nu era frig, dar nu era o temperatură de confort”, a spus medicul Adrian Marinescu.
Întrebat dacă rudele pacienților au adus aeroterme care funcționau în noaptea incendiului, acesta a replicat: „Ori de câte ori au fost astfel de încercări, eu le-am descurajat din start. Întotdeauna când ai surse de oxigen orice presupune un risc trebuie eliminat. Punctual, e greu de spus”.
Chestionat dacă este posibil ca incendiul să fi fost declanșat de un astfel de aparat, medicul a răspuns: „Teoretic, sigur că da, dar sunt atât de multe ipoteze încât orice ar fi putut să declanșeze”.
Adrian Marinescu a precizat că în pavilionul 5 al institutului, unde a avut loc incendiul, erau internați o treime din pacienții spitalului. Acesta a mai spus că peste tot unde sunt tratați pacienți cu COVID-19 sunt riscuri foarte mari, pentru că acești pacienți au nevoie în general fiecare de câte două surse de oxigen.
El a spus că personalul medical intră des în saloane și că există proceduri de aerisire a încăperilor.
„La intervale scurte de timp, cineva intră, se face aerisirea. Când e frig e destul de greu să aerisești pentru o perioadă lungă și atunci evident că va crește concentrația de oxigen”, a adăugat medicul.
De asemenea, „dacă masca de oxigen e lăsată alături când funcționează, crește concentrația de oxigen în cameră”, a explicat acesta.
Citește și
sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
7 comentarii