G4Media.ro

Adoptarea unei declarații de comemorare a victimelor Holodomorului, numirea unor membri ai…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Adoptarea unei declarații de comemorare a victimelor Holodomorului, numirea unor membri ai CNCD și solicitarea președintelui Iohannis privind constituirea Grupului de Luptă Aliat pe teritoriul României, pe ordinea de zi a ședinței comune din Parlament

Camera Deputaţilor şi Senatul se întrunesc, miercuri, în şedinţă comună pentru numirea unor membri ai Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, aprobarea solicitării preşedintelui Klaus Iohannis privind constituirea Grupului de Luptă Aliat pe teritoriul României, sub conducerea Franţei, precum şi pentru adoptarea unei declaraţii referitoare la comemorarea foametei deliberate din anii 1932-1933 din Ucraina, Holodomor, transmite Agerpres.

Pe ordinea de zi a şedinţei, care este programată să înceapă la ora 13,00, se află mai multe informări din partea şefului statului cu privire la aprobarea creşterii participării României la operaţia EUFOR Althea, în teatrul de operaţii Bosnia şi Herţegovina, începând cu luna octombrie 2022, la aprobarea dislocării suplimentare a unor structuri aliate în România, mandatarea ministrului apărării naţionale de a întreprinde demersurile în vederea suplimentării efectivelor de militari şi prepoziţionării de echipamente, precum şi pentru iniţierea măsurilor necesare pentru staţionarea, extinderea şi dezvoltarea facilităţilor de instruire şi dispunere a trupelor pe teritoriul naţional.

Agenda şedinţei mai cuprinde şi o informare din partea preşedintelui Klaus Iohannis cu privire la aprobarea dislocării pe teritoriul României a două radare, în scopul îndeplinirii misiunilor specifice.

Deputaţii şi senatorii vor mai discuta şi despre solicitarea şefului statului privind constituirea Grupului de Luptă Aliat pe teritoriul României, sub conducerea Franţei şi vor vota o hotărâre în acest sens.

Adoptarea unei declaraţii a Parlamentului referitoare la comemorarea foametei deliberate din anii 1932-1933 din Ucraina, Holodomor, se află de asemenea pe ordinea de zi a şedinţei.

Totodată, vor fi făcute mai multe modificări în componenţa delegaţiilor parlamentare.

În şedinţă este programată şi numirea unor membri ai Colegiului director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării.

Comisiile parlamentare se vor întruni miercuri, înaintea şedinţei comune a Parlamentului, pentru audierea candidaţilor la ocuparea a două posturi vacante în Colegiul Director al CNCD.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Acum sa vedem cum voteaza hauristii.

  2. Sa ne aducem aminte ca rusnacii au incercat un Holodomor si pe teritoriul Romaniei. In 1946 si 1947 au furat tot graul si toate alimentele pe care le-au gasit in Romania si le-au expediat in Rusia. Scopul era evident: a abate atentia romanilor de la schimbarea politica pe care o urmareau. Inlaturarea regelui Mihai si inlocuirea regalitatii cu un regim comunist aservit barbarilor. Totusi masura nu a avut efectele scontate. In Romania, de bine de rau fiecare roman avea in batatura o gaina, o capra sau un porc si in gradina mai puneau un morcov sau un cartof care au scapat rechizitiei facute de ocupantul asiatic. Iar daca vine martie, apare urzica, leurda si ciupercile. Asa ca romanii, mai ales cei din Moldova au indurat o foame crunta, dar numarul victimelor directe ale foamei a fost departe de ce s-a intamplat in Ucraina (8 milioane de morti de foame – trebuie sa recunoasteti ca o metoda mai antiumana de a omora oameni nu a inventat nimeni pe acest pamant, este singurul domeniu in care au excelat vreodata rusii).

  3. cautati in google books mentiuni mai vechi de 1975, si vedeti ce gasiti

  4. Apropo! In 1991, Parlamentul a mai adoptat o declaratie. Prin care condamna agresiunea Ucrainei contra teritoriilor romanesti Bucovina de Nord, Herta, Hotin si Bugeac. Romania nerecunoscand anexarea teritoriilor romanesti respective de catre Ucraina. Declaratia este in vigoare.

    DECLARAŢIA este publicata în MONITORUL OFICIAL nr. 243 din 29 noiembrie 1991

    Vedeti declaratia https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/35747