G4Media.ro

Adolescenții și maturizarea emoțională. Andrei Miu, profesor de neuroștiințe cognitive: De ce…

sursa foto: Pexels.com

Adolescenții și maturizarea emoțională. Andrei Miu, profesor de neuroștiințe cognitive: De ce ți-e teamă de efectele pe care le-ar avea emoțiile, anxietatea sau tristețea? Poate emoțiile acestea sunt acolo ca să semnalizeze ceva ce deja știi

„De ce ți-e teamă de efectele pe care le-ar avea emoțiile? Anxietatea, de exemplu, sau tristețea. Poate că nu e chiar așa cum crezi”, spune Andrei Miu, profesor universitar de neuroștiințe cognitive, în cadrul podcastului Vast and Curios cu Andreea Roșca, în care explică aspectele care stau la baza maturizării emoționale și cum îi pot ajuta părinții pe adolescenți să înțeleagă că „emoțiile nu apar din senin, se bazează pe ce gândești despre situația în care ești”.

„Anxietatea înainte de un examen e naturală, întrebare este ce faci cu ea. Sunt studii care arată că dacă interpretezi anxietatea ca pe un semn de mobilizare, mai degrabă decât ca pe un semn de amenințare, asta se va asocia și cu performanță cognitivă mai bună”, spune Andrei Miu.

Fondator și director al Laboratorului de Neuroștiințe Cognitive de la Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca, conducător de doctorat în cadrul Școlii Doctorale „Psihologie Cognitivă Aplicată”, Andrei Miu a fost visiting research fellow la Stanford Psychophysiology Laboratory, SUA, în 2009-2010, este doctor în Psihologie, titlu obținut la UBB cu distincția Summa cum Laude, a absolvit masteratul în Medicină Moleculară şi Neuroştiinţe la Universitatea de Medicină şi Farmacie Iuliu Haţieganu din Cluj-Napoca, după ce și-a finalizat ca șef de promoție studiile de licență în Psihologie la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca. Cercetătorul Andrei Miu este el însuși inițiator al Podcastului de Neuroștiințe.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Asa da articol. Am invatat din doua randuri ceva ce poate sa il ajute pe copilul meu enorm in viata. In loc de secul: „nu trebuie sa ai emotii” sau „lasa ca trece repede”, sa spui „emotiile le ai deorece corpul tau vrea sa te ajute sa ai puterea sa treci peste ceea ce vine”