G4Media.ro

Actorul francez Jean-Paul Belmondo a murit. Reacția ambasadorului român la Paris: L-am…

Sursa foto: Wikipedia

Actorul francez Jean-Paul Belmondo a murit. Reacția ambasadorului român la Paris: L-am văzut ultima oară acum câteva luni. Era la masă și l-am întrebat cum îi merge

Celebrul actor francez Jean-Paul Belmondo a decedat luni, la vârsta de 88 de ani, a anunțat avocatul său, potrivit AFP.

Născut în 1933, Belmondo a fost inițial asociat cu noul val din anii 1960 și a fost una dintre cele mai mari vedete de film franceze din anii 1960, 1970 și 1980. Cele mai cunoscute apariții ale sale au fost în filmele „Breathless” (1960) și „That Man from Rio” (1964).

Belmondo a debutat la box amator pe 10 mai 1949 la Paris, când l-a eliminat pe Rene Desmarais într-o singură rundă. Cariera de box a lui Belmondo a fost neînvinsă, dar scurtă. El a câștigat trei victorii consecutive în prima rundă în knock-out din 1949 până în 1950. „M-am oprit când fața pe care am văzut-o în oglindă a început să se schimbe”, a spus el mai târziu. Ca parte a serviciului său militar obligatoriu, a slujit în Algeria ca soldat timp de șase luni.

Cariera în actorie a lui Belmondo a început în 1953, cu două spectacole la Teatrul de L’Atelier din Paris, „Medee de Jean Anouilh” și „Zamore de Georges Neveux”.

Belmondo a apărut pentru prima dată în scurtmetrajul „Moliere” (1956). Primul său rol de film a fost o scenă cu Jean-Pierre Cassel în „Pe jos, pe cal și pe roți” (1957), care a fost tăiată din filmul final; cu toate acestea, el a avut un rol mai important în pelicula „Un câine, un șoarece și un Sputnik” (1958).

Belmondo a debutat în teatru în 1950, interpretând La Belle au Bois Dormant’ în spitalele Parisului. A cunoscut succesul după ce a jucat, în 1960, în pelicula „Cu sufletul la gură/A bout de souffle”, de Jean-Luc Godard. Ultimul său film, scurtmetrajul „Allons-y! Alonzo!”, datează din 2009 și este a 92-a peliculă care l-a avut în distribuţie.

Viața privată

În 1952, Belmondo s-a căsătorit cu dansatoarea Elodie Constantin, cu care a avut trei copii: Patricia (născută în 1958 şi decedată în 1994), Florence (1960) şi Paul (1963). Jean-Paul şi Élodie au divorţat în 1968. În 1982, actorul francez se îndrăgostește de dansatoarea Nathalie Tardivel. Au avut o relație de 26 de ani, dintre care doar șase ani au fost căsătoriți. Cei doi s-au despărţit oficial în 2008. Din relația lor a rezultat Stella Eva Angelina Belmondo, azi în vârstă de 16 ani.

În 2001, actorul a suferit un accident vascular care i-a provocat o paralizie parţială.

În 2008, Jean Paul Belmondo începe o relație Barbara Gandolfi, cu 43 de ani mai tânără decât el, fost model Playboy și concurentă la titlul de Miss Belgia. Relația lor durează patru ani, timp în care Barbara, alături de fostul ei soț cu care avea o afacere, îl escrochează pe Belmondo. Cei doi au fost acuzați că nu i-au rambursat actorului un împrumut de circa 200.000 de euro. Barbara a fost găsită vinovată, dar achitată la sfârșitul anului 2018.

Reacția ambasadorul României la Paris: L-am văzut ultima oară acum câteva luni. Era la masă și l-am întrebat cum îi merge

La scurt timp de la anunțul decesului lui Jean-Paul Belmondo, ambasadorul României la Paris, Luca Niculescu, a publicat un mesaj pe Facebook alături de o fotografie cu cei doi.

„A murit Jean-Paul Belmondo. Ironia sortii, chiar azi am fost la pranz la Veramente. Restaurantul lui preferat. La final, patroana a venit si ne-a anuntat vestea trista remarcand ca suntem chiar la masa la care obișnuia el sa stea. L-am vazut ultima oara acum câteva luni. Era la masa si l-am intrebat cum ii merge. Mi-a dat, zâmbind, raspunaul tradițional : „cat timp pot sa beau o sticla de vin cu prietenii, e perfect ! ” Si am ciiocnit ultimul pahar cu el”, a scris Niculescu în postarea sa de pe Facebook.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

12 comentarii

  1. Actor din filme din anii 60-70 , numai cand vezi efectele speciale din anii aia te apuca rasul.
    Mai mult de 10 minute nu rezist la plicticoseniile alea de filme.

    • @Vasile, nu reziști pt că nu ai intelectul necesar pentru astfel de filme.
      Vezi că rulează Shang-Chi la cinema, să nu cumva să pierzi biletele, fugi. Cică e cu super efecte, pe gustul tău.

    • Vasile. Înțeleg. Nu ai cum înțelege. Belmondo și cei asemeni se jucau pe ei înșiși. Nu mimau masculinitate și inteligență
      . Erau „adevărați” fără trucaje și dubluri; erau BĂRBAȚI! Exact ce nu sunt pe stradă și scenă „MASCULELE” contemporane. Te regăsești vasilakhe ?

  2. Un titan ,în ziua de azi nu mai sant actorii cum era Belmondo.A trăit o viata frumoasa .

  3. Combinatia aceea de barbat frumos, sportiv fara a fi diform precum culturistii sau actorii de „actiune” de azi, cu mult umor. Genul Alain Delon sau Florin Piersic. Mare actor!

  4. actor foarte iubit! ca si alain delon!

  5. Ce trist ca viața merge înainte! Un mare actor, un actor din seria celor irepetabili, inimitabil ca și Alain Delon, Jean Gabin, Lino Ventura. Clanul sicilienilor, Creierul și multe alte filme superbe! Adio Bebe!RIP

  6. Păcat. Dumnezeu sa- l odihnească în pace.
    Dar, se găsesc ( ca intotdeauna) niște analfabeți să-și dea cu părerea, deși nu înțeleg cine a fost și va rămâne în istorie marele JEAN -PAUL BELMONDO, un deschizător de drumuri în arta cinematografică. Rușine să vă fie.!

  7. J’ai grandi avec toi, merci pour toute cette honnêteté, Bebel. Tu seras à jamais, Le Magnifique. Bonne route parmi les étoiles. Va rejoindre tes potes et à jamais, merci.

    Un dintre cei mari. El, Lino, Yves, Alain, Jean. Am crescut avandu’i ca idoli. Mi’au accompagnat viata si le multumesc pentru cei 75 de ani de fericire pe care mi’au oferit. Ma bucura nespus ca multi dintre Dv au apreciat acesti actori. Va multumesc din suflet, dragi Romani.

    • Drum bun printre stele Bebel. Ne-ai bucurat viata cu zâmbetul tău vesel. Am trăit alaturi de tine, PLINI DE emoții, în multele filme pe care ni le-ai dăruit.

  8. Drum bun printre stele, Bebel. Dumnezeu să te odihnească în pace. Plecați unul cate unul, si ne lasati mai săraci. Odată cu voi, pierdem si noi copilăria, tinerețea si o bucățică din noi.

  9. Nu poti sa apreciezi un Belmondo, Delon, Marais cand tu nu ai auzit decat Minune, Aur, Vijelii si nu ai vazut decat filme in care se injura in clar ca la usa cortului si se incaleca si presteaza oral de la inceputul pana la sfarsitul filmului. Dar ce spun eu? Sunt depasit, nu inteleg noile acte …. culturale.