G4Media.ro

A sunat la 112 de pe holul Spitalului Județean Botoșani după ce…

Foto: Spitalul Judeţean de Urgenţă „Mavromati” din Botoşani / captura video

A sunat la 112 de pe holul Spitalului Județean Botoșani după ce cadrele medicale ar fi refuzat să ofere ajutor / Unui bărbat de 80 de ani i s-a făcut rău / Manager: ”Este important de ştiut că pacienții trebuie să aibă trimitere”

O femeie a sunat la 112, în timp ce se afla pe holurile Spitalului Județean Botoșani, deoarece nimeni nu a vrut să o ajute să-şi transporte tatăl la Urgenţe după ce bătrânul a început să se simtă rău, relatează Monitorul de Botoșani.

Cu o zi înainte, femeia a fost la Urgențe, cu tatăl ei, în vârstă de 80 de ani. Bătrânul ar fi avut o serie de probleme neurologice grave, iar medicii din Urgențe l-au consultat, dar i-au spus femeii că acesta nu reprezenta o urgenţă şi ar trebui consultat de un medic specialist neurolog în Policlinică. A doua zi femeia şi-a dus tatăl în Ambulator, însă nu a luat trimitere şi de la medicul de familie, aşa că bătrânul nu putea fi consultat la cabinetul de neurologie. Chiar şi cu trimitere, însă, programările pentru această specializare sunt deja epuizate până în luna ianuarie.

Aşteptând câteva ore pe hol, tatăl a început să se simtă tot mai rău. Speriată, femeia a încercat să îl ducă din nou în Urgențe, însă bătrânul nu mai putea merge. Fiind la etajul unu în policlinică, fără lift, femeia a mers la cabinetele medicale pentru a ruga să i se împrumute un căruţ cu rotile, pentru a încerca să îşi ducă tatăl până la Urgențe.

În mod şocant, însă, femeia s-a lovit de refuzul tuturor. „Îi spuneau că nu este treaba lor şi că nu îi pot da un căruţ, pentru că au şi ei pacienți de transportat”, a povestit un martor la întreaga întâmplare.

Femeia a mers în Urgențe, unde ştia că sunt cărucioare şi a cerut unul pentru tatăl său. Doar că s-a lovit din nou de un refuz, pe motivul că nu se pot împrumuta cărucioarele unor persoane străine.

Disperată, femeia a pus mâna pe telefon şi a sunat la 112.

„În doar câteva minute s-a rezolvat toată situaţia. S-a deplasat domnul director medical şi a stat de vorbă cu ruda pacientului, şi acesta a fost dus la Urgențe. Nu ştiu exact care a fost motivul acelei persoane pentru a suna la 112. Dacă avea o problemă, uşa managerului este tot timpul deschisă. Împreună cu directorul medical vom discuta şi cu personalul din acea zi şi vom vedea şi versiunea acestora. Din câte am înţeles, pacientul nu avea o trimitere de la medicul de familie către Ambulatoriul de specialitate. Fusese în Urgențe, cu o zi înainte, de unde avea un tratament prescris de către un medic primar. Este important de ştiut că pacienții trebuie să aibă trimitere de la medicul de familie şi cardul de sănătate când se prezintă în Ambulator”, a precizat medicul Monica Adăscăliţei, managerul Mavrmati.

Aceasta a mai precizat că în perioada următoare se vor face demersuri pentru a se creşte numărul turelor de medici disponibili în ambulator pe mai multe specialităţi deficitare şi pentru ca în acest fel mai mulţi botoşăneni să poată fi trataţi. În luna martie o femeie a sunat la 112 de pe patul de spital.

Alexandra Ivanov, o tânără de 25 de ani, a murit pe 18 august, la aproape nouă ore după ce a fost internată în Maternitatea din Botoşani. Ea era însărcinată în luna a treia şi a ajuns la spital pe 17 august, în jurul orei 23,30, după ce a acuzat dureri şi hemoragie.

După ce a fost supusă unui set de analize şi a fost perfuzată, cadrele medicale au ignorat-o toată noaptea. A doua zi dimineaţă, starea ei de sănătate s-a înrăutăţit considerabil, decedând în Secţia de anestezie – terapie intensivă.

Tânăra de 25 de ani nu a beneficiat, timp de aproape şapte ore, de îngrijiri medicale, se arată într-un raport preliminar întocmit de Direcţia de Sănătate Publică Botoşani.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. Pe bune???

  2. Si fara trimitere il lasati sa moara?

  3. Intr-o tara civilizata, s-ar face anchete serioase, pedepse administative, chiar demiteri. Prea multe mizerii la Botosani. Ce face Rafila?
    Incredibil, sa telefonezi din spital la 112 sa beneficiezi de asistenta medicala ?!
    Va meritati soarta, de 30 de ani votati psd, pnl, mai ales voi, cei din Moldova.

  4. da o trimitere la mămicile voastre nu e bună ?
    și o plăcuţă suedeză ….

  5. Absolut incredibil cum nu se face puscarie pentru tentativa de omor. De fapt ce puscarie, nicio masura punitiva, ca si cand nu s-a intamplat nimic. La personalul medical exista aproape acelasi tip de nesimtire si impunitate ca la parlamentari – sunt clasa de „speciali”. Intri in spital, te umilesc fara nicio jena si nu ai ce sa faci. De la medicul rezident si pana la asistentul de pe ambulanta, personalul din spitale pluteste deasupra cetatenilor de rand si a legii.

  6. Poate să fie și mort, numai să aibă trimitere? I**ților cu salarii europene!

  7. Dar acum câțiva ani, un om, tot peste 80 de ani, tot la spitalul acesta, a sunat tot la 112 de pe patul din spital fiindcă își pierduse vocea strigând după asistente după ajutor. Nimic nou sub soare.

  8. Odata ajuns in spitalele noastre afli ca totul depinde de o hartie: fie ca e vorba de o trimitere, fie ca e nevoie de o… bancnota .
    Cat mai verzi si cat mai multe…