
A început demolarea construcţiei de pe locul unde va fi construit Institutul Regional de Oncologie din Timişoara, o investiție de peste 230 milioane de euro
Pregătirile pentru construirea Institutului Regional de Oncologie , investiție de peste 230 milioane de euro, inclusiv cu fonduri din PNRR, au început cu demolarea clădirii aflate pe terenul viitoarei unităţi sanitare. La primele lucrări de demolare a participat preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alfred Simonis care a transmis că judeţul Timiş merită această investiţie, având în vedere că este ”al doilea motor economic al României, după Capitală”, transmite News.ro.
Urmărește cele mai noi producții video G4Media
- articolul continuă mai jos -
”Astăzi a început demolarea ruinelor de pe Calea Torontalului a ”monumentului neputinţei” politicii timişene peste 30 de ani. În locul acestora va fi construit Institutul Regional de Oncologie Timişoara”, a precizat CJ Timiş.
În prezent, proiectarea se află în faza finală, iar lucrările de demolare vor fi încheiate în 3-4 luni, pentru a permite demararea construcţiei celei mai moderne unităţi sanitare din domeniul oncologic din România.
”Proiectul beneficiază de sprijin guvernamental şi este susţinut de Ministerul Sănătăţii, Direcţia de Sănătate Publică Timiş şi Spitalul Judeţean Timişoara. Chiar şi în eventualitatea în care finanţarea prin PNRR nu va fi prelungită, nu există riscul ca lucrările să fie oprite deoarece actualul preşedinte al CJ Timiş a obţinut asumarea investiţiei ca fiind strategică la nivel naţional”, mai transmite CJ Timiş.
Preşedintele CJ Timiş Alfred Simonis a precizat că este vremea ca şi judeţul Timiş ”să primească investiţiile pe care le merită”.
”Zeci de ani, judeţul nostru a contribuit prin banii trimişi la Burureşti la investiţii realizare în alte zone: la Iaşi, Constanţa, Cluj sau Bihor. Timişul este al doilea motor economic al României, după Capitală. A venit vremea ca şi Timişul să primească investiţiile pe care le merită. Cei care nu sunt în stare să susţină astfel de proiecte pentru judeţ, ar putea măcar să tacă”, a declarat Alfred Simonis, preşedintele CJ Timiş
Institutul Regional de Oncologie din Timişoara va fi ridicat pe locul în care, în urmă cu peste 30 de ani, începuse construcţia unui spital municipal, însă proiectul a fost abandonat. Acesta se află la ieşire din Timişoara, pe Calea Torontalului.
Banii pentru construcţia acestui spital provin din PNRR, în mare parte. Investiţia e de aproximativ 900 milioane de lei plus TVA, deci peste 230 de milioane de euro cu tot cu TVA.
De coordonarea întregului proiect se va ocupa Compania Naţională de Investiţii.
Noul spital va avea o suprafaţă de peste 65.000 de metri pătraţi şi va deservi întreaga regiune de vest a ţării. Va avea 250 de paturi pentru spitalizare de zi, ambulatoriu, zona de servicii de diagnosticare (analize de laborator, imagistică, endoscopie, explorări funcţional), bloc operator, terapie intensivă, laborator radioterapie, laborator medicină nucleară, centru pentru transplant medular şi afereza celule stem).
Unitatea sanitară va avea, de asemenea, un centru pentru primirea urgenţelor oncologice şi spaţii de studiu şi cercetare (sala multifuncţională, săli de studiu, săli de prezentări practice, birouri de studiu, etc).
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankCitește și...
Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.