G4Media.ro

”A fost înființat un task force pentru combaterea cancerului”, anunță șeful Casei…

sursa foto: Unsplash

”A fost înființat un task force pentru combaterea cancerului”, anunță șeful Casei de Sănătate în ziua în care oamenii au protestat pentru a cere deblocarea Planului pentru combaterea cancerului

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Andrei Baciu, anunţă, marţi seară, că a fost înfiinţat în instituţie un Task Force pentru combaterea cancerului în România, care are rolul de a realiza o cartografiere clară a tuturor serviciilor medicale existente în domeniul oncologiei. Activitatea porneşte de la realitatea care arată că, în România, sunt înregistraţi 143.033 pacienţi în Programul naţional de oncologie.

Anunțul șefului CNAS vine în ziua în care comunitatea Declic a organizat, în Piața Victoriei, un protest pentru a cere deblocarea Planului pentru combaterea cancerului. Au fost înșirați în fața Guvernului 153 de saci „cu cadavre”, simbolizând numărul oamenilor care pierd lupta cu cancerul în fiecare zi în România. În replică, Ministerul Sănătății a emis un comunicat de presă cu hotărârile de Guvern adoptate până acum pe acest subiect. Detalii, aici. 

  • ”De astăzi, la CNAS – Casa Naţională de Asigurări de Sănătate funcţionează un Task Force pentru combaterea cancerului în România format din reprezentanţi ai instituţiei şi medici implicaţi în lupta cu cancerul. Începem prin a realiza o cartografiere clară a tuturor serviciilor medicale existente în domeniul oncologiei, de la cele preventive la cele de tratament, de la medicina primară şi ambulatorie la serviciile medicale spitaliceşti. Vom analiza şi serviciile medicale conexe de suport pentru fiecare judeţ în parte”, a transmis, marţi seară, preşedintele CNAS.

Andrei Baciu afirmă că pasul doi constă în definirea foarte clară a serviciilor medicale pe care ne dorim să le avem, noi ca ţară, pe viitor.

  • ”Vom proiecta în mod realist şi pe baze ştiinţifice nevoia de servicii de oncologie pentru următorii 5 ani, astfel încât reformarea serviciilor medicale acordate asiguraţilor să fie realizată în mod sustenabil. Pentru a construi un sistem de sănătate modern, european, în România, trebuie să ştim unde ne aflăm astăzi. Începem cu domeniul oncologiei. După ce vom avea o imagine clară asupra situaţiei actuale, vom şti mai bine ce şi unde lipseşte”, a mai transmis preşedintele CNAS.

Andrei Baciu afirmă că ”este esenţial să avem un plan pe termen mediu şi lung de dezvoltare”.

  • ”Acesta va fi unul din obiectivele acestui Task Force. O Românie mai sănătoasă, un sistem modern şi eficient de sănătate nu se construiesc de la sine. Trebuie să lucrăm eficient, transparent şi cu viziune pentru a face din România o ţară ca afară. Dorinţa şi speranţa mea este de a face tot ceea ce putem astfel încât pacienţii şi asiguraţii din România să aibă acces cât mai rapid la servicii medicale cât mai apropiate de standarde europene”, mai afirmă Adnrei Baciu.

Preşedintele CNAS transmite şi câteva date referitoare la primul semestru al anului,”ca să ne facem o idee despre cât de serioasă este situaţia şi de ce oncologia este o prioritate absolută”.

  • ”Astfel, în Programul naţional de oncologie erau înregistraţi 143.033 pacienţi, dintre care 28.457 de pacienţi (o cincime dintre pacienţii oncologici) la Bucureşti, Cluj (11.661 pacienţi), Iaşi (8.078), Timiş (7.340), Ialomiţa (605) şi Tulcea (475)”, a mai declarat Andrei Baciu.

Acesta precizează că acest demers nu dublează activităţile sau rolurile pe care le au alte grupuri de lucru.

  • ”Noi vom face în continuare tot ce ţine de CNAS pentru implementarea Planului naţional de prevenire şi combatere al cancerului în România. Acest Task Force are ca obiectiv definirea unei imagini cât mai clare a serviciilor oferite astăzi, în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pacienţilor oncologici, cât şi stabilirea unui plan sustenabil pentru accesul echitabil şi nediscriminatoriu al asiguraţilor la serviciile medicale, investigaţiile şi tratamentele decontate din Fondul Naţional Unic al Asigurărilor Sociale de Sănătate”, a mai transmis preşedintele CNAS.

sursa: News.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. mammmaaa ce harnici, FIX in ziua protestului acestor oameni loviti de soarta, la un an de zile de cand s-a stabilit strategia combaterii cancerului .. nu ai cum sa nu fii mandru de SPECIALISTII PSDNLUDMR, se misca mai greu, daca nu mori intre timp, ei fac TASK FORCE …

    • Combaterea cancerului e o himera. Povestea cu prevenirea ajuta in maxim 10% din cazuri. Singurul lucru care va imbunatati supravietuirea in cancer sunt cercetarile facute de marile companii din domeniul farmaceutic din SUA. Asta ca sa inteleaga toti prostii ce rol are SUA in lumea asta : 99% din cercetarile, tratamentele , medicamentele in domeniul oncologic sunt produse in SUA.