G4Media.ro

Elevul de la Olimpiada de Biologie din județul Prahova a fost calificat…

Foto: INQUAM Photos George Calin

Elevul de la Olimpiada de Biologie din județul Prahova a fost calificat la etapa națională cu 90 de puncte, deși a inversat marcarea răspunsurilor pe foaie și a obținut inițial doar 10 puncte. Decizia, după mai multe petiții la Ministerul Educației în care a acuzat stări de rău

Elevul de la Olimpiada Națională de Biologie (ONB), etapa județeană din Prahova din 17 martie, care a fost calificat la etapa națională deși a inversat marcarea răspunsurilor pe foaia-tip, a ajuns în lotul național pe locuri suplimentare, la decizia Comisiei Naționale a Competițiilor Școlare, potrivit răspunsului Ministerului Educației la solicitarea Edupedu.ro, după ce am prezentat situația în premieră pe 29 martie.

Decizia ca elevul de liceu să fie inclus pe lista suplimentară de calificați la națională a venit după ce au fost analizate petițiile depuse de părintele elevului la Ministerul Educației, în care a acuzat stări de rău, dar și a situației primite de Minister de la Inspectoratul Școlar Județean (ISJ), după cum notează instituția în răspunsul către Edupedu.ro.

Ministerul Educației susține că din documentele analizate „a rezultat faptul că în cazul în care simbolurile de marcare a răspunsurilor corecte pe foaia de examen nu ar fi fost inversate, « datorită emoțiilor și stării de sănătate a elevului » (cf. afirmației din petiția părintelui)”, elevul ar fi obținut de 90 puncte la etapa județeană a olimpiadei de biologie și nu 10 puncte cum a fost notat de comisie.

De menționat că cele 10 puncte înseamnă, practic, punctul din oficiu, după cum se arată pe subiectele de la etapa județeană a Olimpiadei Naționale de Biologie (ONB) 2024 de duminică, 17 martie.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...