G4Media.ro

Un adolescent american a murit după ce a mâncat un chips ultra-picant…

Photo 199290413 © Karu Thompson | Dreamstime.com

Un adolescent american a murit după ce a mâncat un chips ultra-picant (raport autopsie)

Un american în vârstă de 14 ani a murit după ce a participat la o provocare controversată care consta în a mânca un chips extrem de picant, potrivit unui raport de autopsie consultat joi de agenția AFP.

Harris Wolobah, din Massachusetts, în nord-estul țării,  a suferit „un stop cardiac din cauza ingerării unei substanțe alimentare cu o concentrație mare de capsaicină”, potrivit raportului de autopsie.

Capsaicina este un ingredient activ din ardeii iuți care provoacă o senzație de arsură.

Potrivit presei locale, băiatul, care locuia în orașul Worcester, a murit pe 1 septembrie 2023, după ce a participa la „One Chip Challenge”, o provocare controversată care constă în ingerarea acestui produs ultra-picant fără a bea apă cât mai mult timp posibil.

Produsul în cauză conținea ardei iute Carolina Reaper, cel mai puternic din lume, potrivit Guinness Book of Records. Chipsurile erau vândute în pungi individuale, ambalate în ambalaje în formă de sicriu, decorate cu un cap de mort. Compania care le-a fabricat le-a retras de pe piață după moartea tânărului Harris.

Potrivit autopsiei, tânărul suferea de boli cardiovasculare, ceea ce ar fi putut contribui la moartea sa.

Presa locală citează cazuri de alți adolescenți care s-au îmbolnăvit sau au fost spitalizați după ce au consumat aceste chipsuri, în special în California și Minnesota.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Mai dati un search pe google. Pepper x e cel mai picant ardei din lume.

  2. Nu reusesc sa inteleg care-i stirea, de fapt. Ca le-a luat alora mai bine de opt luni sa faca o autopsie, sau sa scrie un raport, sau ce?!?