G4Media.ro

UPDATE Un bărbat înarmat care a încercat să dea foc unei sinagogi…

Sursa foto: Twitter/ Préfecture de Police

UPDATE Un bărbat înarmat care a încercat să dea foc unei sinagogi din Rouen, Franța, a fost ucis de poliție

Un bărbat înarmat care a încercat să dea foc unei sinagogi din Rouen, în nord-vestul Franței, a fost ucis de poliție, a anunțat vineri ministrul de interne, Gérald Darmanin, într-un. mesaj postat pe rețeaua de socializare X, transmite agenția AFP.

 

„Un individ înarmat cu o bară de fier și un cuțit a intrat în sinagogă vineri dimineață, în jurul orei 6.30”, a declarat jurnaliștilor primarul orașului Rouen, Nicolas Mayer-Rossignol, adăugând că bărbatul ar fi aruncat un cocktail Molotov în sinagogă.

Ulterior, „bărbatul ar fi aruncat cu o bară de fier în polițiști înainte de a încerca să îi atace cu un cuțit”, a continuat sursa citată.

„Prin acest atac și această tentativă de incendiere a sinagogii din Rouen, nu este afectată doar comunitatea evreiască. Întregul oraș Rouen este rănit și în stare de șoc”, a adăugat el.

Ministrul de interne Gérald Darmanin i-a felicitat pe polițiști „pentru capacitatea de reacție și curajul lor”.

Elie Korchia, președintele Consistoriului Central al Franței, a adus, de asemenea, un omagiu poliției „care a evitat o nouă tragedie antisemită în țara noastră” în fața unui „om înarmat”.

Președintele Consiliului reprezentativ al instituțiilor evreiești din Franța (Crif), Yonathan Arfi, și-a exprimat „furia și tristețea”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează