G4Media.ro

Geert Wilders: Obținerea unei derogări de la normele UE privind azilul ar…

Foto: Facebook Geert Wilders

Geert Wilders: Obținerea unei derogări de la normele UE privind azilul ar putea dura ani de zile

Liderul extremei drepte olandeze, Geert Wilders, a declarat joi pentru AFP că ar putea dura „ani” de zile pentru a obține o eventuală derogare din partea UE în materie de azil, dar a afirmat că noua coaliție dorește să aplice cea mai strictă politică pe această temă pe care Olanda a cunoscut-o vreodată.

Într-o declarație acordată AFP după ce a ajuns la un acord de coaliție la șase luni de la alegeri, Wilders a declarat: „Vom încerca să obținem ceea ce se numește un opt-out (derogare) pentru azil, așa cum au făcut danezii. Ar putea dura ani de zile, dacă vom reuși”.

Declarația vine după ce agenția Reuters a relatat că viitorul guvern olandez, condus de partidul PVV al naţionalistului Geert Wilders, va încerca să renunţe la regulile Uniunii Europene privind migraţia, deoarece spune că se confruntă cu o criză a sistemului de azil.

Wilders a ajuns miercuri la un acord pentru a forma ceea ce urmează să fie cel mai de dreapta guvern din Olanda din ultimele decenii, la aproape şase luni după o victorie electorală majoră.

În planul său guvernamental publicat joi dimineaţă, coaliţia de patru partide spune că va viza „cel mai strict regim de azil din istorie”, cu controale mai stricte la frontieră şi reguli mai dure pentru solicitanţii de azil care sosesc în Olanda.

„O clauză de neparticipare voluntară la politicile europene de azil şi migraţie va fi prezentată cât mai curând posibil Comisiei Europene”, spune coaliţia în pactul său.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...