G4Media.ro

Marele saxofonist american David Sanborn a murit la 78 de ani

Captura YouTube

Marele saxofonist american David Sanborn a murit la 78 de ani

Saxofonistul american David Sanborn, a cărui influență s-a extins mult dincolo de lumea jazz-ului datorită colaborărilor sale cu David Bowie, Stevie Wonder și Bruce Springsteen, a murit la vârsta de 78 de ani din cauza unui cancer. Muzicianul „a încetat din viață duminică după-amiază, 12 mai, după o lungă luptă cu cancerul de prostată”, de care suferea din 2018, potrivit unui mesaj postat pe pagina sa de Facebook, potrivit Le Figaro.

Era recunoscut ca un mare nume al jazz-ului, dar și ca un artist care și-a încercat norocul într-o varietate infinită de genuri muzicale: jazz fusion, latin jazz, disco, funk, pop, rock, soul și blues. Într-o carieră prolifică care s-a întins pe parcursul a șase decenii, a lansat 25 de albume și a câștigat șase premii Grammy.

Abilitățile sale tehnice de neegalat i-au permis să colaboreze cu unii dintre cei mai mari muzicieni din lume, inclusiv un solo memorabil pe albumul Young Americans al lui David Bowie, o apariție ca invitat pe Talking Book al lui Stevie Wonder și Born to Run al lui Bruce Springsteen.

De asemenea, i-a acompaniat pe cei de la Rolling Stones și a cântat la legendarul festival Woodstock cu Paul Butterfield Blues Band, printre altele. Născut în Tampa, Florida, în 1945, a crescut în Missouri, în sudul Statelor Unite.

Suferind de poliomielită – o boală care afectează sistemul nervos și provoacă paralizie – în copilărie, a început să cânte la saxofon la sfatul unui medic, pentru a-și întări capacitatea pulmonară. În ciuda faptului că a fost diagnosticat cu cancer în 2018, el a continuat să facă turnee frecvente și mai avea încă concerte programate pentru anul viitor.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează