G4Media.ro

UPDATE Xavi rămâne antrenor la Barcelona, deși anunțase că va pleca din…

Facebook/FC Barcelona

UPDATE Xavi rămâne antrenor la Barcelona, deși anunțase că va pleca din cauza presiunii de la clubul catalan

Xavi ar putea rămâne antrenorul echipei de fotbal Barcelona, deși  a spus în mod repetat că nu va mai antrena gruparea catalană din vară, transmite publicația El Mundo Deportivo. Oficialii din conducerea echipei au reușit să îl facă pe Xavi să se răzgândească după mai multe întâlnirii și negocieri purtate cu acesta, potrivit jurnalistului Fabrizio Romano.

  • Update: Xavi a anunțat joi într-o conferință de presă că va rămâne antrenor încă un an și a citat ca motiv susținerea pe care o are din partea jucătorilor și a conducătorilor clubului

Antrenorul Barcelonei declarase pe 30 ianuarie, după o înfrângere cu Villareal (3-5), că va părăsi în vară clubul din cauza presiunilor tot mai mari pe care presa le punea pe umerii săi. Xavi afirma că nu știe de ce este criticat dur având în vedere că încă era în lupta pentru titlu și calificat în etapa eliminatorie din Champions League.

Xavi Hernandez a purtat mai întâi o discuție cu Deco, directorul sportiv al clubului, iar apoi a avut loc o dezbatere acasă la președintele Joan Laporta, alături de alți membri importanți ai staff-ului.

În urma acestor negocieri au fost impuse condiții din ambele părți. Barcelona i-a propus lui Xavi să concedieze doi membri din echipa sa: Oscar Hernandez, antrenorul secund și fratele acestuia, și preparatorul fizic. De cealaltă parte, antrenorul catalanilor a cerut două noi transferuri de top, cu toate că situația economică a clubului poate încurca cerințele acestuia. El vrea un mijlocaș defensiv, care să umple golul lăsat de plecarea lui Busquets, și pe Bernardo Silva. Opțiunile preferate de Xavi pentru postul de pivot sunt Zubimendi și Kimmich. În legătură cu celălalt transfer, se vehiculează din surse apropiate lui Bernardo Silva, acum la Manchester City, că acesta este nerăbdător să ajungă la Barcelona, iar acest fapt l-a accentuat și Joao Felix care a declarat: „Cred că l-am convins pe Bernardo Silva să vina la Barca”.

Jucătorii sunt, de asemenea, un factor esențial în decizia lui Xavi de a rămâne la Barca. Vestiarul clubului este mulțumit de antrenor și a fost insistent în păstrarea acestuia. Inclusiv Robert Lewandowski i-a cerut spaniolului să rămână la club în repetate rânduri, relatează Barca Universal din surse apropiate clubului.

În ciuda faptului că Joan Laporta, jucătorii și alți membri ai conducerii precum Rafa Yuste și Alejandro Echeverria au insistat în păstrarea lui Xavi, decizia pare să stârnească anumite revolte în administrația clubului.

Schimbarea radicală a intențiilor clubului ar fi provocat o criză în consiliul de administrație. Jordi Baste, jurnalist important la programul de radio El mon a RAC1, este sigur că unii dintre ei ar putea chiar demisiona după ce nu au ținut cont de ceea ce a fost aprobat de consiliul de administrație (posibila înlocuire a lui Xavi cu Rafa Marquez sau alt candidat preferat de conducere). Un motiv important pentru care Laporta nu a ținut cont de propunerea de a îl concedia pe Xavi, în caz că acesta dorește să continue la club, este că trebuia să îi mai plătească și celălalt an rămas din contract.

La capătul unui sezon fără niciu trofeu, dar cu o primă apariție în etapele eliminatorii Champions League după o absență de 3 ani, Xavi rămâne antrenorul Barcelonei și în sezonul următor, respectându-și contractul. „Trebuie să câștigăm trofee, știm cu toții asta. Avem încredere în Xavi, este un adevărat om al Barçei și acum rămâne cu noi”, a declarat Rafa Yuste, vicepreședintele clubului.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...