G4Media.ro

Raport: Democrația din România devine o formă fără fond / Justiția își…

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

14 comentarii

  1. In epoca lu’ Base a fost parfum!

    • Multi au uitat, dar in epoca lui Base, presa nu era de partea lui, nici pe departe. Nici CCR-ul nu era de partea lui, a avut Boc tone de legi respinse care au trebuit luate iar si iar la pila, ca sa poat fi adoptate. Opozitia politica din vremea aia (PSD+PNL) conducea mare parte din primarii si consilii judetene, mult peste ce avea partidul de guvernamant (PDL).

      Dap, atmosfera era mult mai respirabila decat acum. Acum, „pacea” facuta de Iohannis intre PSD, PNL, servicii si gruparea Savonea a dus la capturarea completa a statului. Incepem sa ne apropiem de Ungaria lui Orban, ca standard democratic.

  2. A inceput in forta in era dragnea .Handicapatul asta a dat puteri militiei si jandarmeriei

  3. Kiolaku (covrigar de meserie), Nicu (pensie de 17 000/luna net+sotia 5500net de la 48 de ani), Paul Stanescu, Rares Bogdan, Paul Stanescu, Marian Neacsu..astea sunt valorile romaniei dupa 40 de ani de la revolutie?
    Pentru asta a fost revolutie?Sa conduca unu care are o covrigarie tara?Unul pensionat de la 48 de ani cu 17 000lei?Un profesor(salariul mediu in 2024 pt profesori este sub pensia politistilor) norocos cu 4 case?
    PEESEEEEDEEEE
    Romania Normala

  4. Ne vedem la vot.

    • Corect. Votam USL, ciolacu presedinte si firea la primarie

    • Cu Firea la primarie am rezolvat. O sa rezolvam cumva si cu Ciolacu la Cotroceni, ca nu om fi cu totii dusi cu pluta sa il facem presedinte pe unul cu studii terminate la batranete in scoli fantoma si fara nicio slujba reala pana la 37 de ani.

  5. Pana si acest Raport e o dovada a regresului democratic coordonat de la Cotroceni in jos.(Termenii folositi sunt moluti, autorul invoca perplexitatea, de ca si cum se refera la fenomene naturale….) Noi putem aduce zeci de alte dovezi ca azi in Romania democratia si asa debila, este simulata total , asa cum sunt simulate si justitia, sanatatea , asistenta sociala , etc. Mai avem doar urme vagi de presa, ONG-urile sunt sufocate, nu avem nici o voce, nici o perspectiva sanatoasa ca tara si ca cetateni…..

  6. Nu mai interesează pe nimeni democrația. În prezent suntem în perioada de tranziție, denumită democratura, către autocratie și nimeni nu-i oprește din acest drum.

    • Votul poate sa ii opreasca. Cum au fost opriti, la vremea lor, si Nastase, Basescu sau Dragnea.

  7. Ne-am întors în punctul din care ne-a lăsat Cârmaciul. De aici încolo o luăm înapoi 1989 spre 1945. Așa îmi pare. Și e de rău.

  8. Nu înțeleg de ce se mai prefac unii că se miră…Democrația din România a devenit o formă fără fond începând cu momentul în care FSN s-a transformat în partid și a participat la alegeri. Demonstrațiile din 28 ianuarie și 12 februarie 1990 au semnalat acest lucru. Mineriadele au confirmat-o.

    Odată instaurată cleptocrația, aceasta s-a consolidat de-a lungul a mai bine de trei decenii.

    România nu este o democrație, ci o cleptocrație, este evident, iar faptul că CSM a validat recent în unanimitate lista viitorilor magistrați care include condamnați penal confirmă încă o dată acest lucru.

  9. Constatarea simplă a degradării / lipsei democrației, a statului de drept, a domniei legii, a existenței corupției și imposturii este – pe bună dreptate – o componentă minimală a libertății de exprimare. Este însă esențial ca cei care o fac, să fie conștienți de faptul că puterea ( mă refer generic la formele legale prin care un stat este condus ) se folosește, ca instrument, de existența căii de exprimare ale acestor deficiențe grave de guvernare. Pe de o parte ca ”supapă” , prin care societatea își poate degaja nemulțumirile. Mult mai important este însă folosirea acesteia ca ”dovadă” a democrației, ca existență a căilor prin care actorii sociali își pot formula criticile liber și fără constrângere față de putere. Ținerea la nivel minim necesar a ”vocii libere” și asigurarea ca aceasta să nu se asocieze cu instrumente de putere, prin care ar putea să schimbe starea de fapt, sunt două elemente esențiale . Asigurarea unui corp cenzitar suficient ca la orice alegeri această formă de putere să se reproducă, este ultima dar cea mai esențială condiție pentru existența unor forme de guvernământ, care în esență sunt totalitare din punct de vedere cenzitar. În aceste forme de guvernământ există, deobicei, toate puterile clasice ale statului ( legislativ, executiv, juridic ) numai că acestea funcționează prin mimetism și au rolul să ”dovedească” democrația. ( Cel mai apropiat astfel de regim de noi, este cel instaurat în Ungaria ). Aplicarea forței brute a rămas apanajul dictaturilor lipsite de eleganță și stil, abundente în lume.