G4Media.ro

Captura istorică a poliției spaniole: 11 tone de cocaină

Sursa foto: Poliția spaniolă

Captura istorică a poliției spaniole: 11 tone de cocaină

Poliția Națională din Spania a confiscat 11 tone de cocaină ascunse în containere maritime sosite in Spania din America Latină, în ceea ce reprezintă cea mai mare captură a acestui drog în Spania și o lovitură dură pentru organizațiile albaneze, cele mai puternice în Europa de astăzi, a anunțat poliția spaniolă.
Pe de o parte, Operațiunea Tonara, a fost cea mai mare captură de cocaină efectuată în Galicia, regiune din nord vestul Spaniei, cu 7,5 tone de droguri scoase din containere și ascunse în ton congelat, ceea ce a dus la arestarea a cinci persoane.
A doua operațiune, numită Fulgor, a permis arestarea a 15 persoane – ultima a fost reținută ieri la Madrid – și sechestrarea a 3,5 tone care au ajuns în urmă cu mai bine de o lună în urmă în portul Valencia.
Poliția spaniolă susține că mafiile albaneze au preluat întregul proces de trafic de droguri ăn Europa. „Ei sunt la originea transportului de droguri, în transport, în sosire și în distribuție. Ei controlează totul” spun oficialii spanioli
În cazul acțiunii poliției din Galicia, anchetatorii au identificat o rețea de afaceri creată de o organizație criminală pentru a trimite mari loturi de cocaină din America de Sud în A Coruña, sediul companiei utilizate pentru importul ilicit și al cărei proprietar se află printre reținuți. .
Această companie era dedicată comerțului internațional de pește și fructe de mare congelate, dar și achiziționării și vânzării de proprietăți rurale și urbane și de clădiri și construcții în general.
Acest exces de droguri se traduce prin nevoia organizațiilor de a „deschide piețele” în Asia, Africa sau Australia, ultimul fiind un continent foarte „râvnit” pentru că prețul unui kilogram este încă foarte mare – în jur de 100.000 de euro – în timp ce în Europa prețul este mai mic, deoarece fluctuează continuu și este foarte variabil între țări, un kilogram de cocaină care costa în jur de 33.000 de euro în urmă cu câțiva ani este acum în jur de 18.000 de euro.
Creșterea transporturilor de cocaină a declanșat și capturi impresionante. Doar Poliția Națională din Spania a capturat anul acesta cu 20 de tone mai mult decât anul trecut

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Pe linia de ferry de la Vlore la Bari se facea trafic pe sub nasul vamesilor italieni inca de acum 20 de ani.